غضنفری: برچیدن پای کالای غیراستاندارد در مراکز توزیع آغاز شده است

تردید در توقف واردات کالاهای غیر استاندارد چینی

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: عملی کردن توقف واردات کالاهای چینی بدون مهر استاندارد چین از 10 آذر قابل‌تامل است. به گزارش خبرنگار ما، مهدی غضنفری دیروز در مراسم روز جهانی استاندارد با اشاره به اعلام سازمان استاندارد مبنی بر درج مهر استاندارد چین روی کالاهای چینی از 10 آذر افزود: باید دید در گمرک می‌توان از 10 آذر جلوی واردات کالاهایی که مهر استاندارد چین را ندارد، گرفت یا خیر. به هر حال این موضوع قابل تامل است و تفاهم‌نامه امضا شده در این زمینه نیازمند چکش کاری است.
کد خبر: ۴۳۵۳۱۷

وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: زمان اجرایی‌شدن این موضوع مهم است و موسسه استاندارد باید چگونگی اجرایی شدن آن را نیز مشخص کند.

وی با اشاره به این‌که سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران باید زمینه‌ای را فراهم کند که کالاهای غیراستاندارد از بازار ایران خداحافظی کنند، تصریح کرد: در حوزه صادرات نیز انتظار از سازمان استاندارد، تشکل‌ها، اتاق بازرگانی و شورای اصناف این است که اجازه ندهند به اسم کالای ایرانی محصولی وارد بازارهای خارجی شود که متاسفانه به دلیل غیراستاندارد بودن مرجوع می‌شود.

غضنفری با بیان‌ این‌که برچیدن پای کالای غیراستاندارد در مراکز توزیع آغاز شده است، گفت: از سازمان حمایت، موسسه استاندارد، انجمن‌های حمایت از مصرف‌کنندگان و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز انتظار داریم کالاها را در سطح عرضه کنترل کنند تا محصولات غیراستاندارد از بازار حذف شود.

نظام‌الدین برزگری، رئیس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در این مراسم گفت: اجرای قانون ارتقای کیفیت تولیدات خودرو و استانداردسازی کل کالاهای صنعتی تولید داخل در سال جاری مطرح است و دست‌اندرکاران بخش خصوصی و دولتی باید توجه بیشتری به کیفیت و استاندارد داشته باشند و دولت نیز به نوبه خود باید در تقویت استانداردها و توسعه آن تلاش کند.

وی شعار امسال روز جهانی استاندارد را «استانداردهای بین‌المللی و اعتمادسازی جهان» ذکر کرد و گفت: اعتماد و رضایت مشتریان با استفاده از ابزار استاندارد و توجه به کیفیت حاصل می‌شود.

برزگری از 3 برابر شدن صدور پروانه‌های کاربرد علامت استاندارد در برنامه چهارم توسعه نسبت به برنامه سوم خبر داد و افزود: این رقم در برنامه چهارم توسعه به بیش از 14 هزار و 509 مورد رسید.

وی اظهار کرد: تا سال گذشته تنها 630 قلم کالا مشمول استاندارد اجباری بود، اما در این مدت با اجرای مدیریت واردات این میزان به 5700 کالا رسید.

یحیی آل‌اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران نیز گفت: موسسه استاندارد باید وظایف حاکمیتی را از وظایف اجرایی آن تفکیک کند تا سیاستگذاری‌ها در مقوله استاندارد موفق باشد.

وی افزود: موسسه استاندارد باید وظایف حاکمیتی را در جاهای مختلف به اجرا درآورد و در زمینه تدوین استانداردها از همکاری دانشگاه‌ها، تشکل‌ها، واحدهای تولیدی و دولت استفاده کند. آل‌اسحاق تصریح کرد: در تدوین استانداردها باید کار جمعی مورد توجه قرار گیرد و شاخص‌ها نیز همسان و هم‌جهت شوند در غیر این صورت در واردات و صادرات دچار مشکل می‌شویم و مسائلی که در تجارت با عراق و چین با آن مواجه شدیم، سایر کشورها را نیز دربرمی‌گیرد.

وی گفت: در تدوین استاندارد جهانی باید به طور حتم ملاک تسهیل امور باشد و میان استانداردهای داخلی و جهانی تعامل ایجاد کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها