قاسمی: پروژه‌ها را نمی‌توانیم کوچک کنیم، شرکت‌ها باید بزرگ شوند

پاسخ وزیر نفت به پرسش‌های بخش خصوصی

وزیر نفت خطاب به فعالان بخش خصوصی گفت: اگر امروز هر کسی بخواهد سرمایه‌گذاری کند و پول کافی داشته باشد به اندازه کافی پروژه و کار وجود دارد اما پروژه‌ها بزرگ است و نمی‌توانیم آنها را کوچک کنیم بنابراین، این بنگاه‌ها هستند که باید بزرگ شوند، مشارکت کنند و در قالب کنسرسیوم سهم بیشتری در پروژه‌ها داشته باشند. به گزارش «جام‌جم»، رستم قاسمی دیروز مهمان اتاق بازرگانی بود و در میان جمعی از فعالان بخش خصوصی صنعت نفت، صنعتی که امروز به دلیل کاهش سرمایه‌گذاری در این بخش در وضعیت خوبی به سر نمی‌برد، حضور یافت.
کد خبر: ۴۲۹۹۷۸

اظهارات وزیر نفت در نشست دیروز در حالی صورت گرفت که برخی از حضار از نحوه اجرای اصل 44 و پررنگ شدن حضور قرارگاه خاتم‌الانبیاء در پروژه‌های نفتی و به حاشیه رفتن بخش خصوصی انتقاد کردند و قاسمی پاسخ داد ما در قرارگاه خاتم پروژه‌هایی را آغاز کردیم که خود، منابع مالی آن را در قرارگاه تأمین کرده بودیم.

علی شمس‌اردکانی، رئیس سابق کمیسیون انرژی اتاق ایران در نشست دیروز هیات نمایندگان اتاق ایران با وزیر نفت با مناسب ندانستن وضعیت سرمایه‌گذاری در صنعت نفت گفت: تنها راه وصول به اهداف سند چشم‌انداز برای اقتصاد اول شدن در منطقه، سرمایه‌گذاری در بخش انرژی برای رسیدن به ظرفیت تولید هیدروکربوری اول در منطقه است.شمس‌اردکانی گفت: پیش‌نیاز این اول شدن آن است که ایران باید یکی از چند کشور اصلی دنیا در ساختن و صادرات تجهیزات نفت و گاز و پتروشیمی،برق و آب باشد.

وی با اشاره به این‌که در سال 90 حدود 6‌/‌56 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شده است، افزود: ارزیابی ما پس از گذشت 6 ماه از سال نشان می‌دهد که کمتر از 40 میلیارد دلار امسال برای این بخش سرمایه‌گذاری می‌شود و متاسفانه با وجود آن که در برنامه 6‌/‌56 میلیارد دلار باید اختصاص دهند بنادارند که این مبلغ را ندهند و قانون برنامه را اجرا نکنند.

مانع‌تراشی در عرضه نفت در بورس

نایب رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی نیز با انتقاد از نحوه عرضه نفت خام در بورس توسط شرکت ملی نفت گفت: بخش خصوصی به‌راحتی می‌تواند از 230 هزار بشکه ظرفیت خالی مانده خطوط لوله برای سوآپ استفاده کند.

عباسعلی اسلامی افزود: با توجه به تحریم‌ها باور داریم بخش خصوصی و اتحادیه می‌تواند به وزارت نفت و سایر دستگاه‌های اجرایی برای خنثی کردن تحریم‌ها کمک کند.

وی با برشمردن اشکالات مختلف عرضه نفت در بورس اظهار کرد: یکی از این اشکالات اصرار غیرمنطقی شرکت ملی نفت به پرداخت وجوه نفت خریداری شده در یک بانک و یک کشور است که نگرانیم در چنین صورتی این بانک بلافاصله مورد تحریم قرار بگیرد.وی اشکال دوم عرضه نفت در بورس را فروش نفت با پرمیوم 5/2 درصد دانست و گفت: این درحالی است که به 7 یا 8 مشتری خارجی نفت با شرایط مشابه با تخفیف 5/1 درصد پرمیوم و 45 روزه فروخته می‌شود.

مدیران توسعه‌باز

حمید حسینی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران نیز در این نشست خطاب به وزیر نفت گفت: شما مدیر باسابقه‌ای هستید و امیدواریم در پایان دوران مسوولیت زمانی‌که از وزارتخانه می‌روید، اظهارنظر‌ها روی شما مثبت باشد.

وی مدیران را به 3 گروه تقسیم کرد و گفت: برخی مدیران توسعه‌ای هستند، برخی توسعه‌خواه هستند که زمینه توسعه را فراهم می‌کنند اما گروه سوم توسعه‌باز هستند یعنی در ظاهر قبول دارند بخش خصوصی فعال شود اما در اجرا تمایلی ندارند از اقتدارشان کم شود.به عقیده وی، در 30 سال گذشته مدیران وزارت نفت توسعه‌باز بوده‌اند این در حالی است که توسعه صنعت نفت بدون حضور بخش خصوصی و تشکل‌ها امکان‌پذیر نیست. حسینی با تاکید بر ضرورت حل مساله قیمت‌گذاری در کشور گفت: تا زمانی که قیمت گاز برای 10سال شفاف و مشخص نباشد سرمایه‌گذار چشم‌انداز روشنی برای سرمایه‌گذاری ندارد.

از حضور بخش خصوصی استقبال می‌کنیم

وزیر نفت در ادامه نشست مشترک با هیات نمایندگان اتاق ایران در پاسخ به پرسش‌های چند نفر از اعضای اتاق با تاکید بر این‌که اگر نگاه توسعه‌ای نداشته باشیم به اهداف نمی‌رسیم،گفت: محورهای توسعه مشخص است و با ابلاغ اصل 44 وظایف بخش خصوصی و سهم دولت روشن شده و سیاست ما نیز در وزارت نفت بر همین مساله استوار است.

وی اضافه کرد: نه‌تنها در بخش نفت بلکه در دیگر بخش‌ها مانند راه‌آهن و استحصال آب نیز در کشور به سرمایه‌گذاری‌های کلان احتیاج داریم که اگر بخش خصوصی بتواند سازوکارهایی برای تأمین سرمایه پیدا کند حتما از آن استقبال می‌شود.

وزیر نفت با اشاره به این‌که پروژه‌های وزارت نفت بسیار بزرگ است و با سازوکارهای موجود دولتی نمی‌توانیم آن را خرد کرده و اداره و کنترل کنیم، گفت: حتما شرکت‌های بخش خصوصی باید بزرگ شوند و با تشکیل کنسرسیوم وارد این پروژه‌های بزرگ شوند.

به گفته وی حتما باید پیمانکاران بزرگ و عمومی و ده‌ها پیمانکار عمومی یا GC بزرگ در کشور وجود داشته باشد تا شرکت‌های کوچک زیرمجموعه آنها فعال شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها