براساس این طرح، دامنه جغرافیایی شهر سیمره شامل 100 هکتار زمین است

دامنه شهر تاریخی سیمره مشخص شد

معاون سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان ایلام گفت: دامنه شهر تاریخی سیمره در طرح جامع شهری دره‌شهر مشخص شد. به گزارش ایسنا، محمدجواد خانزادی افزود: براساس طرح جامع دره‌شهر، دامنه جغرافیایی شهر تاریخی سیمره شامل 100 هکتار زمین است که علامت‌گذاری‌ها و نقشه‌برداری‌های علمی میراث فرهنگی روی آنها انجام شده است.
کد خبر: ۴۲۹۴۹۳

وی با بیان این‌که شهر سیمره در حفاظت میراث فرهنگی است، اظهار کرد: در جریان مستندسازی سیمره، بخش خصوصی در رونمایی از نمادهای آن، نقش بسیار زیادی را تا امروز ایفا کرده است.

خانزادی علامت‌گذاری و نقشه کشی را از مهم‌ترین فعالیت‌های انجام‌شده در سال‌های اخیر در سیمره دانست و گفت: پس از تکمیل شدن پرونده و مستندسازی این شهر، قرار است سیمره در ذخیره‌گاه یونسکو که مقر آن در ژنو است، به ثبت برسد.

فرماندار دره‌شهر نیز گفت: برای کمک به حفظ آثار شهر تاریخی سیمره، فرمانداری دره‌شهر برنامه کاری دارد.

پرویز کوثری افزود: طبق برنامه‌های پیش‌رو، قرار است این شهر تاریخی به یک منطقه پرمخاطب در حوزه باستان‌شناسی تبدیل شود.

تشخیص تخریب های صورت گرفته در شهر سیمره ، احیا و مرمت مسجد تاریخی دوره اسلامی واقع در این شهر تاریخی، جذب گردشگر و ثبت آثار در فهرست جهانی از دیگر عوامل اجرای این طرح در شهر تاریخی دره شهر است. در قالب این طرح نقشه برداری بناها با دقت بالا و با دستگاههای پیشرفته برای شناخت اجزا و مصالح بکار رفته در شهر صورت می گیرد.

یکی از مولفه های ثبت شهر تاریخی سیمره اجرای این کار تحقیقاتی است با اجرای این طرح شهر سیمره به عنوان یکی از شهرهای توریستی در منطقه خاورمیانه معرفی خواهد شد.

هشتادمین سالگرد ثبت شهر تاریخی سیمره

شهر تاریخی سیمره در تاریخ 24 شهریور ماه سال 1310 در ردیف فهرست آثار ملی کشور قرار گرفت.

این شهر تاریخی در شهرستان دره‌شهر از توابع استان ایلام از مهم‌ترین آثار تاریخی کشور به حساب می‌آید و دارای 200 هکتار وسعت است و براساس مدارک و مستندات متعلق به دوره ساسانیان می‌باشد.

این اثر تاریخی در آن دوران دارای بناهای حکومتی به نام خانه اربابی و بنای مذهبی نظیر مسجد و بازار و سیستم فاضلاب بوده است.سبک معماری این شهر تاریخی، سبک ساسانی، اسلامی است، مصالح به کار رفته در این شهر تاریخی و باستانی در جنوب شرقی ایلام از نوع سنگ گچ، قلوه سنگ و گچ نیم‌کوب بوده است.

سال گذشته از سوی میراث فرهنگی ایلام 10 میلیارد ریال برای مرمت و احیای این اثر تاریخی هزینه شده است.

اکنون نیز نخستین طرح سه بعدی مرمت و احیای بناهای تاریخی در شهر تاریخی دره‌شهر در حال اجراست، این طرح با هدف مستندسازی کامل تاریخی مکشوفه در 10 فصل کاووش صورت گرفته و اکنون در دستور کار قرار دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها