منطقی: روسیه پیشنهاد فروش سری جدید توپولف را به ایران داده است

تولید انبوه بالگرد ایرانی کبرا

مدیر عامل صنایع هوایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دیروز از خودکفایی کشور در تولید بالگردهای منحصر به فرد کبرا خبر داد. بالگردهای کبرا یکی از منحصربه‌فرد‌ترین بالگردهای ساخته شده در جهان است و به‌‌رغم گذشت حدود40 سال از ساخت نخستین نمونه‌های آن هنوز در اکثر ارتش‌های قدرتمند جهان استفاده از آن ادامه دارد به طوری که فناوری ساخت کبرا بجز ایران و آمریکا تنها در اختیار 7 کشور دنیا از جمله چین، ژاپن و رژیم صهیونیستی است.
کد خبر: ۴۲۵۴۳۳

کبرا نخستین هلیکوپتر عملیاتی ساخته شده در غرب برای ماموریت‌های تهاجمی است و مظهر قدرت در جنگ‌های نیمه هوایی محسوب می‌شود. این بالگرد با تکیه بر قدرت آتش و مانورپذیری فوق‌العاده یکی از بی‌رقیب‌ترین و محبوب‌ترین بالگردهای دنیاست.همچنین کبرا از نظر تلفات دارای آمار بسیار درخشانی است. به عنوان نمونه در جنگ 1991 توفان صحرا که برای بازپس گیری کویت از صدام توسط آمریکا انجام شد، 78 فروند کبرا 1273 ماموریت رزمی انجام دادند که تنها یک فروند از این ناوگان آن هم در شرایط غیررزمی سقوط کرد.

کبرا در جنگ هشت ساله عراق علیه ایران نیز کمک‌های ارزشمندی به کشور کرد و در عملیات‌های مختلف و حساسی از جمله مرصاد شرکت کرد.

در سال‌های نخست جنگ نیز کبرا در کنار جنگنده‌های نیروهای هوایی نقش مهمی در جلوگیری از پیشروی ستون‌های رزمی و مکانیزه عراق ایفا کرد. کبری با سرعت 226 کیلومتر در ساعت قابلیت حمل 8 موشک ضد تانک ناو، موشک‌های هوا به هوا و راکت انداز را دارد. همچنین تیربار 3 لوله، قابلیت رزم شبانه و بدنه باریک آن امکان مانورهای دشوار و ظریف و قدرتمند را به آن می‌دهد. اکنون منوچهر منطقی می‌گوید ایران نه تنها در تولید این بالگرد خودکفا شده بلکه به فکر صادرات آن نیز هست.وی به مهر گفت: روی ساخت بالگرد کبرا کار زیادی صورت گرفته است. یکسری از آن هم تحویل نیروهای مربوط شده و با توجه به تعداد زیاد کبرا را در هوانیروز باید به فکر صادرات این محصول باشیم.وی با اشاره به ساخت سایر بالگردها افزود: کار طراحی و ساخت بالگردهای 2‌و 5 نفره در کشور به اتمام رسیده و طراحی بالگرد 8 نفره و بالاتر نیز شروع شده است

ایران- 140 امسال صادر می‌شود

مدیرعامل صنایع هوایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح همچنین از صادرات هواپیمای ایران ـ 140 تا پایان امسال خبر داد.

این در حالی است که این هواپیما که با نام اصلی آنتونف ـ 140 به طور مشترک با اکراین ساخته می‌شود، هنوز در خطوط هوایی داخلی به کار گرفته نشده است و حتی شایعاتی به گوش می‌رسد که سازمان هواپیمایی کشوری با وجود کمبود هواپیما در کشور به خاطر تحریم، مجوز ورود این هواپیما به شرکت‌های داخلی را نمی‌دهد.

منوچهر منطقی، مدیرعامل سابق ایران خودرو در گفت‌وگو با مهر افزود: با توجه به این که ایران ـ 140 نخستین پرنده ایرانی است، دارای اشکالات جزئی نیز بوده است و این اشکالاتی بوده که طرح در طراحی‌های خود به آن نرسیده یا در تست‌‌های عملکردی، خودش را نشان نداده است.

وی اظهار کرد: از بهمن 89 با همکاری سازمان هواپیمایی کشوری این هواپیما را تجاری‌سازی کرده‌ایم و وقتی به حالت پایدار رسیدیم می‌توانیم این محصول را به کشورهای دیگر هم صادر کنیم که تا پایان سال 90 در این خصوص خبرهای خوبی را خواهید شنید. با این حال وی به برنامه به‌کارگیری این هواپیما در خطوط هوایی داخلی اشاره‌ای نکرد و نگفت که چرا با وجود خرید هواپیماهای دست‌دوم از خارج، از این هواپیما استفاده نمی‌شود.

وی تصریح کرد: ایران ـ 140 تاکنون حدود 1100 ساعت پرواز داشته و در حدود 6 ماه 20 هزار مسافر را جابه‌جا کرده است. منطقی به خط یا خطوط هوایی که این هواپیما در قالب آن پرواز و مسافر جابه‌جا می‌کند، اشاره‌ای نکرد.

هواپیماهای خصوصی

مدیرعامل صنایع هوایی وزارت دفاع همچنین از راه‌اندازی پایگاه‌های مختلف هوانوردی عمومی در کشور از شهریور امسال خبر داد و گفت: هر شخصی تمایل داشته باشد می‌تواند آموزش‌های لازم در زمینه هوانوردی را ببیند و مالک هواپیما شود.

وی افزود: هم‌اکنون هواپیماهای شخصی در اندازه‌های مختلف در حال طراحی و ساخت و قابل عرضه به عموم است. حتی شرایطی فراهم شده که قیمت هواپیماها بین 2 تا 3 سال پرداخت شود. همچنین با توجه به محدوده قیمتی هر هواپیما و بیشتر در زمینه هواپیماهای سبک که بین 70 تا 180 میلیون تومان قیمت دارند، وام نیز پرداخت می‌شود.

وی از ارائه پیشنهاد جدید روسیه به ایران برای فروش توپولف خبر داد و گفت: اخیرا شرکت توپولف هواپیمای جدید 204 سری اس. ام را طراحی کرده و پیشنهاد فروش آن به ایران را ارائه داده ولی هنوز خریدی صورت نگرفته است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها