احتمال فرار قذافی به الجزایر

در حالی که انقلابیون لیبی به جستجوی خانه به خانه خود برای یافتن معمر قذافی، دیکتاتور خودشیفته این کشور ادامه می‌دهند برخی خبرها حکایت از فرار او به یک کشور دیگر از جمله الجزایر دارد.
کد خبر: ۴۲۵۴۱۹

به گزارش فارس، برخی منابع در لیبی می‌گویند قذافی بامداد روز جمعه با یک کاروان متشکل از خودروی زره‌پوش از مرزهای شرقی لیبی وارد خاک الجزایر شده است. دولت الجزایر تاکنون از به رسمیت شناختن شورای انتقالی لیبی امتناع کرده و گفته است باید اطمینان حاصل کند که نظام جدید لیبی با القاعده در مغرب اسلامی مبارزه خواهد کرد یا خیر. شورای انتقالی لیبی برای یافتن زنده یا مرده قذافی 7/1 میلیون دلار جایزه تعیین کرده است و هم‌اکنون تمام مناطق طرابلس که انتظار می‌رود، ‌قذافی در آنجا پنهان شده باشد، تحت نظر و مراقبت است. در یک خبر دیگر جلیل رفعت، معاون فرمانده‌ عملیات نظامی طرابلس اعلام کرد در صورت بی‌نتیجه‌ بودن تلاش‌ها برای شناسایی و دستگیری قذافی، یک تیم عملیاتی متشکل از کماندوهای آمریکایی به‌ لیبی اعزام خواهند شد. وی در عین حال تاکید کرد: با توجه‌ به‌ شواهدی که‌ در اختیار شورای نظامی دولت انتقالی است، سرهنگ قذافی هنوز در طرابلس مخفی شده‌ و پایتخت را ترک نکرده‌ است. وی افزود:‌ 90 درصد شهر هم اکنون تحت سیطره‌ کامل نیروهای ماست. در همین رابطه عبد‌الکریم بالحاج، رئیس شورای نظامی طرابلس گفت: منطقه‌ «بوسلیم» تنها محل تجمع هواداران سرهنگ قذافی در طرابلس نیز توسط نیروهای انقلابی تسخیر شد. گفته می‌شود دست‌کم 150 نفر از هر دو طرف در درگیری‌های این منطقه کشته شده و صدها نفر دیگر نیز زخمی شده‌اند.

همچنین جنگنده‌های انگلیسی توانستند با پرواز از پایگاه «برهام» واقع در شرق لیبی و شلیک موشک‌های هوشمند، مقر و دژ بزرگ معمر قذافی واقع در شهر سرت را هدف قرار دهند. این در حالی است که انقلابیون نیز به طرف این شهر در حرکت هستند. هنوز درگیری‌های شدید در شهر «سبها» و منطقه «راس جدیر» واقع در مرزهای مشترک با تونس گزارش می‌شود.

از سوی دیگر، سازمان‌های حقوق بشری از تداوم کشتارها در لیبی ابراز نگرانی می‌کنند. سازمان عفو بین‌الملل از طرف‌های درگیری در لیبی خواست تا به کشتارها و بدرفتاری و شکنجه در این کشور پایان دهند. سازمان پزشکان بدون مرز نیز نسبت به کمبود تجهیزات پزشکی و دارو در لیبی ابراز نگرانی کرد. منابع لیبیایی می‌گویند حدود 200 جسد در بیمارستان ابوسلیم واقع در طرابلس رها شده‌اند. از سوی دیگر سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرد که اسناد و مدارکی در دست دارد که نشان می‌دهد، نیروهای قذافی بیش از 150 زندانی در طرابلس را کشته‌اند.

این تحولات در شرایطی جریان دارد که همچنان کشورهای بیشتری شورای انتقالی لیبی را به عنوان نماینده قانونی این کشور به رسمیت می‌شناسند. از سوی دیگر با فروپاشی نظام معمر قذافی 3 کشور اصلی اروپا یعنی انگلیس، ایتالیا و فرانسه دست به رقابت های جدی برای اعمال نفوذ در نظام جدید لیبی زده‌اند .به گزارش ایسنا، منابع فرانسوی اعلام کردند نیکولا سارکوزی، رئیس‌جمهور فرانسه و دیوید کامرون، نخست‌وزیر انگلیس قرار است برای رایزنی با مسوولان شورای ملی انتقالی لیبی و تقویت روابط با نظام جدید بزودی به لیبی سفر کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها