در درگیری‌های 3 روز گذشته طرابلس 400 نفر کشته و 2 هزار نفر زخمی شده‌اند

تصرف آخرین دژ قذافی در باب‌العزیزیه

انقلابیون لیبی سه‌شنبه شب با تصرف مقر سکونت معمر قذافی در منطقه باب العزیزیه آخرین نمادها و نشانه‌های حکومت 42 سرهنگ را در طرابلس از بین بردند. به گزارش مهر، فرمانده انقلابیون در طرابلس گفت: 90 درصد باب‌العزیزیه کاملا امن است و پاکسازی 10 درصد باقیمانده ادامه دارد. وی گفت: ما از 4 محور به باب‌العزیزیه حمله کردیم که ناگهان استحکامات دفاعی آن فرو ریخت و توانستیم آن را به تصرف خود درآوریم. از سوی دیگر، انقلابیون همچنان به جستجوی خانه به خانه مقر قذافی برای یافتن وی و همدستانش ادامه می‌دهند. از سوی دیگر، روزنامه القدس العربی گزارش داد که در آغاز ورود گسترده مردم به باب‌العزیزیه، آشوب این منطقه را فرا گرفته بود. بسیاری از مردم نیز با برداشتن یادگاری از مقر اقامت قذافی، باب‌العزیزیه را ترک کردند.
کد خبر: ۴۲۴۷۹۱

انقلابیون همچنین به مقادیر قابل توجهی تسلیحات و خودروهای زرهی در باب‌العزیزیه دست یافتند و مجسمه قذافی در باب‌العزیزیه را تکه تکه کرده و قسمت سر مجسمه را زیر پاهای خود لگدمال کردند. برخی از آنها نیز در مقابل مجسمه مشت طلایی که هواپیمایی جنگی را در دست دارد، ژست گرفتند. این مجسمه به نمادی از قدرت سرهنگ قذافی تبدیل شده بود. با این حال، هنوز اثری از سرهنگ قذافی یا اعضای خانواده‌اش در این مجتمع دیده نشده است. البته تصرف طرابلس و منطقه سکونت قذافی چندان هم بی‌هزینه نبود؛ چرا که مصطفی عبدالجلیل، رئیس شورای انتقالی لیبی اعلام کرد در درگیری‌های 3 روز گذشته در طرابلس حداقل ‌٤٠٠ نفر کشته و 2000 نفر زخمی و بیش از ‌٦٠٠ نظامی قذافی نیز دستگیر شده‌اند.

قذافی باز هم پیام داد

در حالی که کماکان خبرهای ضد و نقیضی از محل حضور قذافی منتشر می‌شود، وی در سخنانی که پایگاه اینترنتی رادیو محلی طرابلس آن را منتشر کرد، اعلام کرد عقب‌نشینی وی از باب‌العزیزیه ـ مقر اصلی حکومتش در طرابلس ـ یک امر تاکتیکی بوده چرا که این منطقه به تلی از خاک و آوار تبدیل شده بود. وی اظهار کرد که تا پای جان نبرد خواهد کرد و یا کشته می‌شود یا به پیروزی می‌رسد. در این میان همچنان مباحثی در مورد مکان پناهنده شدن قذافی وجود دارد. در حالی که اکثر کشورها مخالفت خود را با پناهندگی به قذافی اعلام کرده‌اند، نیکاراگوئه می‌گوید آماده پذیرش قذافی در این کشور است. پیشتر آنگولا نیز در این زمینه اعلام آمادگی کرده بود. از طرف دیگر در حالی که اکثر کشورها در حال به رسمیت شناختن شورای ملی انتقالی انقلابیون هستند، هوگو چاوز، رئیس‌جمهور ونزوئلا اعلام کرد کشورش معمر قذافی را به عنوان رهبر لیبی می‌شناسد و از به رسمیت شناختن دولت موقت انقلابیون سر باز خواهد زد.

درگیری در دیگر شهرها

روز گذشته با ادامه درگیری‌ها در شرق طرابلس انقلابیون از تصرف قریب‌الوقوع شهر سرت، زادگاه قذافی خبر دادند. مسوولان شورای انتقالی لیبی اعلام کردند هم‌اکنون مذاکراتی با روسای قبایل شهر سرت انجام داده‌اند تا این شهر بدون درگیری‌ و خونریزی به دست انقلابیون بیفتد. از سوی دیگر احمد عمر بنی، سخنگوی نظامی انقلابیون لیبی سه‌شنبه شب گفت مرکز نفتی راس لانوف در شرق لیبی که در جاده منتهی به شهر سرت زادگاه معمر قذافی واقع شده است، به تصرف آنها درآمده است.

وی همچنین گفت که امیدواریم بزودی به شهر بن جواد برسیم. برخی از خبرها نیز حاکی از ادامه درگیری‌های سنگین در شهر سبها در جنوب لیبی است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها