بیات :

تولید بنزین پتروشیمی متوقف است

معاون وزیر نفت با اشاره به توقف طرح تولید بنزین در صنایع پتروشیمی از درآمد 62 میلیارد دلاری صادرات پتروشیمی در دو سال گذشته خبر داد و گفت: بزرگترین خط لوله اتیلن جهان امسال راه اندازی می‌شود.
کد خبر: ۴۲۴۰۰۸

به گزارش مهر، عبدالحسین بیات امروز در نشست خبری درباره آخرین وضعیت توسعه صنعت پتروشیمی با بیان اینکه امسال 8 طرح جدید پتروشیمی پی وی سی اروند، ام اس سوم بندرامام، مجتمع پتروشیمی کاویان، فاز اول خط لوله اتیلن غرب، پلیمر کرمانشاه و اسکله دوم مایعات پتروشیمی در مدار بهره برداری قرار می‌گیرد، گفت: با بهره برداری از این طرحها در مجموع 1/8 میلیون تن به ظرفیت تولید پتروشیمی کشور افزوده می‌شود، ضمن اینکه این طرح‌ها با سرمایه گذاری 55 هزار و 163 میلیارد ریالی راه اندازی شده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه با بهره برداری از طرح‌های جدید سالانه حدود 38 هزار و 816 میلیارد ریال درآمد جدید نصیب کشور می شود، تصریح کرد: ایجاد بالغ بر 2 هزار و 500 نفر اشتغال مستقیم از دیگر مزیت‌های اجرای این پروژه‌های جدید پتروشیمیایی است.
 
وی همچنین در خصوص آخرین وضعیت راه اندازی خط لوله اتیلن غرب، پیشرفت واقعی این پروژه را 66 درصد و برنامه هدفگذاری را 77 درصد عنوان کرد و افزود: ‌پیش‌بینی می‌شود امسال فاز نخست خط لوله اتیلن غرب از بندر عسلویه تا کرمانشاه به طول تقریبی یکهزار و 200 کیلومتر راه اندازی شود.
 
این عضو هیئت مدیره شرکت ملی نصایع پتروشیمی همچنین از پیشرفت سه درصدی ساخت خط لوله اتیلن مرکز خبر داد و افزود:‌ پیش بینی می‌شود این پروژه مطابق با برنامه زمان بندی تا نیمه دوم سال 1392 در مدار بهره برداری قرار بگیرد.

جزئیات اولویت بندی طرحهای جدید پتروشیمی

این مقام مسئول همچنین درباره جزئیات اولویت بندی طرح‌های صنعت پتروشیمی با تاکید بر اینکه در حال حاضر 69 طرح پتروشیمی برای اجرا تعریف و مجوزهای قانونی صادر شده است، تاکید کرد: 24 طرح در اولویت نخست ساخت قرار دارند که تاکنون منابع مالی 12 طرح تامین شده و دو طرح برای تامین مالی به صندوق توسعه ملی معرفی شده‌اند.
 
بیات با تاکید بر اینکه‌ از این تعداد پروژه 10 طرح جدید پتروشیمی به سازمان سرمایه گذاری برای تامین فاینانس خارجی معرفی شده‌اند، اظهار داشت: همچنین قرارداد تجاری 4 طرح پتروشیمی بوشهر، سلمان فارسی، هنگام و مسجد سلیمان با سرمایه گذاران داخلی و خارجی امضا شده است.
 
وی از قرار گرفتن 24 طرح جدید پتروشیمی در اولویت دوم ساخت در برنامه پنجم توسعه خبر داد و افزود: هم اکنون از این گروه سه طرح پتروشیمی تامین اعتبار شده، 4 طرح به صندوق توسعه ملی معرفی شده و یک طرح در مرحله تامین فاینانس قرار دارد.
 
مدیرعامل شرکت ملی صنعت پتروشیمی با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون قرارداد تجاری 7 طرح پتروشیمی لردگان، جهرم، فسا، مرجان، داراب و ونیران امضا شده است، تاکید کرد: در مجموع با بهره برداری از این 69 طرح جدید پتروشیمی ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی ایران به مرز 100 میلیون تن در سال افزایش می‌یابد.

درآمد 62 میلیارد دلاری پتروشیمی در دولت دهم

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در تشریح دستاوردهای صنعت پتروشیمی در دولت دهم با بیان اینکه در دو سال گذشته ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ایران به 54.5 میلیون تن افزایش یافته است، تصریح کرد: در این مدت 92.2 میلیون تن محصول پتروشیمی تولید شده است که ارزش فروش داخلی و خارجی این محصولات پتروشیمیایی حدود 41.5  میلیارد دلار برآورد می‌شود.
 
معاون وزیر نفت با اعلام اینکه در دولت نهم در مجموعه 62 میلیون تن محصول به بازارهای داخلی و خارجی شده است، حجم صادرات پتروشیمی در این مدت را حدود 40 میلیون تن عنوان کرد و افزود: در دو سال گذشته حدود 23 میلیون تن محصول پتروشیمی به بازارهای داخلی عرضه شده است.
 
این مقام مسئول در خصوص طرح تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی توضیح داد: سال گذشته بالغ بر 1.5 میلیارد بنزین در صنایع پتروشیمی تولید شده که از بهمن ماه سال گذشته به دلیل تامین نیازهای داخلی طرح تولید بنزین در صنعت پتروشیمی متوقف شده است.
 
وی با اشاره به تولید و تحویل حدود 1.2 میلیارد لیتر برش سنگین  برای تولید گازوئیل در صنایع پتروشیمی، تاکید کرد: هم اکنون بنزین در صنایع پتروشیمی تولید نمی‌شود اما در صورت اعلام نیاز وزارت نفت مشکلی برای تولید این فرآورده نفتی در صنایع پتروشیمی وجود ندارد.
 
بیات همچنین با اشاره به خودکفایی ایران از واردات کود اوره، اظهارداشت: در حال حاضر ظرفیت تولید این محصول پتروشیمی ایران به 4.5 میلیون تن رسیده و ایران به یکی از کشورهای صادرکننده اوره جهان تبدیل شده است.
 
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به جایگاه نخست ایران در صادرات اتیلن به چین و جایگاه دومی صادرات متانول به اتحادیه اروپا، اظهار داشت: هم اکنون محصولات پتروشیمی ایران به 60 کشور جهان صادر می شود.

پتروشیمی نفتی می‌ماند

معاون وزیر نفت با اشاره به بخشنامه رئیس جمهوری مبنی بر باقی ماندن پتروشیمی در وزارت نفت، دلایل تحقیق و تفحص مجلس از صنایع پتروشیمی را تشریح کرد و گفت: با نظر دستگاه قضایی، یکی از بزرگترین زمین خواران صنعت نفت محکوم شد.

عبدالحسین بیات درباره آخرین وضعیت واگذاری هلدینگ صنایع پتروشیمی با بیان اینکه این هلدینگ از 15 شرکت پتروشیمی تشکیل شده است که هم اکنون ساختارهای نهایی آن برای واگذاری شکل گرفته است، گفت: ترازنامه این هلدینگ به سازمان خصوصی سازی و بورس ارایه شده است و پیش بینی می‌شود تا پایان سال جاری واگذاری این هولدینگ انجام شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنعت پتروشیمی درباره مخالفت شورای رقابت با عرضه هلدینگی پتروشیمی با تاکید بر اینکه تعداد شرکتها از 24 به 15 شرکت پتروشیمیایی کاهش یافته و در تمام این شرکتها یک زنجیره ارزش تولید محصولات پیش بینی شده است، تصریح کرد: نظرات کارشناسی شده نشان می دهد جداسازی این 15 شرکت پتروشیمی از هلدینگ مشکلات متعدد عملیاتی و حتی تولیدی به وجود می‌آورد.

معاون وزیر نفت با اعلام اینکه در گذشته برخی از شرکتهای پتروشیمی واگذار شده با مشکلات متعددی همچون تامین خوراک مواجه شده‌اند، اظهار داشت: در حال حاضر واحد پلی پروپیلن پتروشیمی جم به دلیل نداشتن خوراک کافی با مشکل مواجه شده است که با وجود واگذاری این واحد به بخش خصوصی، مشکلات آن از سوی شرکت می صنایع پتروشیمی باقی می‌ماند.

بالادستی و پایین دستی پتروشیمی هماهنگی توسعه می یابد

بیات در پاسخ به پرسشی درباره رعایت زنجیره ارزش و توسعه متوازن بخش‌های بالادستی و پایین دستی صنعت پتروشیمی بیان کرد: در گذشته توسعه طرح‌های پتروشیمی با مشکلاتی همچون در نظ گرفتن بخش‌های بالادستی و پایین دستی مواجه بود و حتی این ناهمناهنگی‌ها منجر به اعمال تاخیرهایی در ساخت و توسعه واحدهای جدید شده است.

این مقام مسئول با اشاره به ممنوعیت توسعه نامتوازن صنعت پتروشیمی، تاکید کرد: هم اکنون اجرای طرح اتیلن فیروزآباد با تاخیر مواجه است اما بخش‌های پایین دستی خط لوله اتان مرکز از روند پیشرفته مطلوبی برخوردار است.

وی ادامه داد: همچنین در حالی که واحدهای پتروشیمی مسیر خط اتان مرکز هنوز اجرایی نشده بودند، عملیات ساخت خط لوله انتقال اتان آغاز شده که این ناهماهنگی به دلیل فشار نمایندگان مجلس بوده است.

صنعت پتروشیمی نفتی می‌ماند

این عضو هیئت مدیره صنایع متلی پتروشیمی در خصوص الحاق صنعت پتروشیمی به وزارت جدید صنعت و تجارت توضیح داد: در مورد اصلاح ساختارهای دولت و کوچک سازی دولت به منظور کاهش هزینه‌ها نباید نظر مثبت یا منفی را ارایه کرد.

وی با اشاره به آخرین ابلاغیه صادر شده از سوی رئیس جمهوری در 29 تیرماه سال جاری، بیان کرد: براساس این ابلاغیه و مطابق با قانون جدید نفت مصوبه مجلس شورای اسلامی ، وزارت نفت از 4 شرکت اصلی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تشکیل شده است.

جزئیات مقابله با بزرگترین زمین خوار صنعت پتروشیمی

معاون وزیر نفت همچنین درباره مقابله با یکی از بزرگترین زمین خواران صنعت پتروشیمی در عسلویه با بیان اینکه از سال 1377 منطقه ویژه اقتصادی انرژی در عسلویه راه اندازی شده است، گفت: 5 ماه پس از ابلاغیه ایجاد این منطقه اقتصادی 120 هکتار از زمین‌های این منطقه توسط یک دستگاه دولتی در اختیار یک شرکت خصوصی قرار گرفت.

وی ادامه داد: این شرکت خصوصی باید ظرف مدت سه سال این زمین‌ها را تحویل می‌داد اما عملاً نه تنها زمین‌ها را تحویل دولت نداد بلکه ادعای مالکیت را مطرح کرد که این موضوع منجر به تاخیر 10 ساله توسعه واحدهای پتروشیمی در فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی انرژی عسلویه شده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنعت پتروشیمی با اشاره به صدور رای توسط قوه قضائیه، خاطرنشان کرد: با این حکم قضایی، زمینه‌ها به شرکت ملی صنایع پتروشمیی برای ساخت و ایجاد واحدهای جدید تحویل شده است.

دلایل تحقیق و تفحص از پتروشیمی

معاون وزیر نفت درباره جزئیات تحقیق و تفحص مجلس از صنعت پتروشیمی گفت: این طرح در صحن علنی مجلس با پیشنهاد تعدادی از اعضای کمیسیون صنعت و معدن به تصویب رسیده است.

وی با اعلام اینکه هیچگونه نگرانی از تحقیق و تفحص از صنعت پتروشیمی نداریم، تاکید کرد: هیچگونه فعالیت غیرقانونی در صنعت پتروشیمی به ویژه در دولت دهم نشده است.

بیات با تاکید بر اینکه در این تحقیق و تفحص 6 سئوال از صنعت پتروشیمی مطرح شده است ،خاطرنشان کرد: برخی از محور این سئوالات در حوزه اختیارات صنعت پتروشیمی نیست، ضمن آنکه با متخلفان در صنایع پتروشیمی تعارف نداریم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها