بازگشت رشته‌های حذف شده علوم انسانی

با گذشت کمتر از یک هفته از انتشار دفترچه‌های انتخاب رشته کنکور و حذف 13 رشته علوم انسانی، وزارت علوم به‌رغم اصرار بر افزایش ظرفیت تحصیلات تکمیلی به جای کارشناسی، از موضع خود کوتاه آمد و رشته‌های حذف شده به دفترچه آزمون برگشتند. ابراهیم خدایی، معاون فنی سازمان سنجش در گفت‌وگو با خبرگزاری‌ها با بیان این‌که رشته‌های حذف شده دانشگاه علامه طباطبایی در قالب 30 کد رشته به دفترچه انتخاب رشته اضافه شده است، گفت: براساس هماهنگی‌های به عمل آمده توسط معاونت آموزشی وزارت علوم، سازمان سنجش آموزش کشور و دانشگاه علامه طباطبایی، برای مساعدت در پذیرش داوطلبان کنکور 90 مقرر شد رشته‌های حذف شده برگردند.
کد خبر: ۴۲۱۶۶۰

وی افزود: این افزایش ظرفیت به شرط کاهش 10 درصدی ظرفیت‌های پذیرش مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علامه انجام شده و تقریبا همه ظرفیت حذف شده برگردانده شد.

خدایی با بیان این‌که دانشگاه علامه طباطبایی به‌هیچ‌عنوان امکان واگذاری خوابگاه دانشجویی، به هیچ‌‌یک از پذیرفته‌شدگان دوره‌های روزانه و شبانه را ندارد، افزود: رشته‌های مدیریت دولتی، مدیریت بازرگانی، اقتصاد بازرگانی، علوم اقتصادی، روان‌شناسی، حسابداری و اقتصاد صنعتی به دفترچه انتخاب رشته برای گزینش در دانشگاه علامه طباطبایی اضافه شده‌اند. به گفته وی، 885 نفر در این ظرفیت جدید پذیرفته می‌شوند.

معاون سازمان سنجش با بیان این‌که داوطلبان باید قبل از انتخاب رشته از اصلاحات مربوط به دفترچه راهنمای انتخاب رشته و همچنین ظرفیت‌های جدید برخی از رشته‌های تحصیلی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در کنکور اطلاع یابند، توضیح داد: مجازین باید برای آگاهی از اطلاعیه شماره 2 سازمان، به سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org مراجعه کنند.

فرصت 45 دقیقه‌ای برای انتخاب رشته

سید جلال طباطبایی، معاون اجرایی این سازمان نیز به ایسنا توضیح داد: داوطلبان از زمان ورود به سایت سازمان سنجش فقط 45 دقیقه برای تکمیل فرم انتخاب رشته مهلت دارند. وی گفت: به داوطلبان توصیه می‌شود فرم پیش‌نویس انتخاب رشته را تکمیل و سپس با دقت و اولویت علاقه، کد رشته محل‌های انتخابی را در فرم نهایی انتخاب رشته تکمیل کنند. معاون سازمان سنجش با اشاره به 6 عامل تعیین کننده در گزینش نهایی داوطلب در کنکور، گفت: اولویت کد رشته‌های انتخابی داوطلب، سهمیه، نمره کل یا رتبه داوطلب در رشته‌های انتخابی یا به عبارتی در زیرگروه مرتبط با رشته، جنس داوطلب، استان بومی بر حسب نوع دوره در رشته انتخابی و همچنین استثنا‌هایی که در بعضی رشته‌های دفترچه وجود دارد، عوامل تعیین‌کننده در گزینش نهایی داوطلب هستند.

وی با تاکید بر این‌که داوطلبان باید در دوره‌هایی که مجاز شدند نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند، خاطرنشان کرد: چنانچه داوطلبی در دوره‌ای غیرمجاز اعلام شود و در آن دوره انتخاب رشته انجام دهد شانس خود را برای قبولی در رشته‌های دیگر از دست می‌دهد. طباطبایی با اشاره به امکان انتخاب 100 کد رشته محل در فرم انتخاب رشته، اضافه کرد: داوطلبان باید به اطلاعیه‌های اصلاحیه ظرفیت‌ها و رشته‌های جدید برای انجام انتخاب رشته دقت کنند.

وی درباره وضعیت انتخاب رشته با بیان این‌که تاکنون اعتراض خاصی وجود نداشته است، تصریح کرد: اعتراضات بیشتر درخصوص سوابق تحصیلی بوده است که آن هم به دلیل برداشت اشتباه داوطلبان از این موضوع بوده، چرا که تصور آنان از سوابق تحصیلی، معدل دیپلم یا دوره پیش‌دانشگاهی است که البته به همه اعتراضات فوری پاسخ داده می‌شود. معاون سازمان سنجش افزود: سوابق تحصیلی از نمرات 10 درس تشکیل می‌شود که البته آن هم در زیرگروه‌های مختلف تاثیرات متفاوتی دارد و پس از همتراز شدن ارزش آن مشخص می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها