سخن نخست

‌رمضان ‌فرصتی برای ‌جذب ‌گردشگر

ماه رمضان فرا رسید، یک ماه با برکت، ماهی پر از شور و هیجان؛ ماهی که هیچ گاه و با هیچ قلمی ‌نمی‌توان زیبایی آن را وصف کرد. درست در همین زمان برخی کشورهای مسلمان با درک و شناخت پتانسیل‌های این ماه با برکت، اقدام به جذب بیشتر گردشگران می‌کنند.
کد خبر: ۴۲۱۶۰۱

شاید در خبرها خوانده باشید که کشور ترکیه در یک اقدام جالب برنامه‌ای را در این ماه برای غیر مسلمان‌ها تدارک دیده است، بر اساس این برنامه گردشگران می‌توانند برای تجربه‌ای جدید، یک ماه را به شیوه مسلمانان زندگی کنند و آداب و عادات مسلمانان را در این ماه به جای آورند. جالب آن که این برنامه با استقبال بسیاری از گردشگران غیرمسلمان روبه‌رو شده است.

اما این کار تنها منحصر و محدود به کشور ترکیه نیست؛ به طور مثال می‌توان به برخی دیگر از کشورها مانند مالزی و اندونزی و حتی همین کشورهای عربی حوزه خلیج فارس اشاره کرد که اقدام به برگزاری تورهای ویژه متناسب با این ماه با برکت می‌کنند. مسوولان گردشگری مالزی هر ساله برای جذب گردشگران در ماه رمضان برنامه‌ای ‌با نام «بازار رمضان» دارند.

سال گذشته نیز کشور تونس با ارائه بسته‌هایی با نام «گردشگری رمضان»، به منظور جذب گردشگر در این ماه، توانست مخاطبان قابل توجهی را جذب کند. مخاطب این بسته‌ها گردشگران مسلمان بودند. تونس در میان کشورهای آفریقایی یکی از کشورهای هدف گردشگران محسوب می‌شود.

کشور امارات هم هر ساله در این ماه، بر بلندای بلندترین برج دنیا، یعنی برج خلیفه، سفره‌های افطاری پهن می‌کند، تنها با یک هدف، آن هم جذب هر چه بیشتر گردشگر. دولت مصر هم تا پیش از انقلاب اخیر هر ساله در ماه رمضان برای جذب گردشگران، اقدام به برگزاری جشنواره‌ای با نام فاوانس رمضان (Fawaness Ramadan) می‌کرد. جاذبه این جشنواره در کرانه رود نیل، آن هم در کشوری باستانی همچون مصر، چیزی نبود که گردشگران بسادگی از آن بگذرند.

کشورهای مسلمان زیادی را می‌توان مثال زد که هر کدام برای جذب بیشتر گردشگران در ماه رمضان برنامه و مراسم ویژه‌ای برگزار می‌کنند، اما ماه مبارک در ایران چه خبر است یا چه انگیزه و برنامه ویژه‌ای برای جذب گردشگران سایر کشورها در این ماه وجود دارد؟ تاکنون که چیز خاصی اعلام نشده است. البته سود و برکت این کار نیز همچون گذشته نصیب دیگران خواهد شد، این در حالی است که با یک مرور اجمالی در خرده‌فرهنگ‌ها و آیین‌های ویژه ماه رمضان در هر گوشه از کشور می‌توان به غنای فرهنگی این حوزه در ماه رمضان پی برد، پتانسیلی که تا کنون ناشناخته مانده و صد البته تا حدود زیادی مورد غفلت قرار گرفته است. پتانسیل‌های ماه رمضان در حوزه گردشگری را باید شناخت و از آن بهره برد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها