به گزارش مهر، مقامات رژیم بحرین، برخی از ورزشکاران از جمله علاء حبیل را که اوایل آوریل گذشته به جرم همبستگی با انتفاضه مردم بحرین بازداشت کرده بودند، آزاد کردند.
مقامات بحرینی تاکنون 10 ورزشکار را آزاد کرده اند که مطرح ترین آنها علاء و محمد حبیل بازیکنان بین المللی فوتبال، علی سعید دروازه بان تیم الاهلی هستند.
بیش از 150 ورزشکار و مربی و داور به جرم مشارکت در تظاهرات ضد رژیم آل خلیفه و از زمان برقراری حکومت نظامی در مارس گذشته، از انجام فعالیت های خود محروم شدند.
مقامات رژیم آل خلیفه همچنین حدود 20 نفر از اعضای کادرهای پزشکی را آزاد کردند، اما به محاکمه های نظامی تعدادی پزشک و پرستار ادامه می دهند. این افراد به جرم مشارکت در اعتراضات مردمی دستگیر شده بودند.
واکنش مخالفان به سخنان شیخ حمد
مخالفان رژیم آل خلیفه با رد سخنان روز گذشته دیکتاتور بحرین، بر ادامه اعتراضات تا تحقق مطالبات مشروع خود تاکید کردند.
ائتلاف انقلاب 14 فوریه از مردم بحرین خواست روز پنجشنبه به خیابان ها بریزند تا از سازمان ملل متحد بخواهند رژیم آل خلیفه را به برگزاری همه پرسی عمومی در بحرین ترغیب کند تا مردم بحرین، سرنوشت خود را به دست خود تعیین کنند.
به گفته رهبران ائتلاف، مخالفان رژیم بحرین، درخواست رژیم آل خلیفه برای گفتگو را رد و بر ضرورت سرنگونی این رژیم تاکید می کنند، چرا که این درخواست را تلاشی برای دور زدن انقلاب و مصادره آن تلقی می کنند و گفتگو با این رژیم نه تنها هیچ فایده ای برای مردم ندارد، بلکه سبب کاهش فشارهای بین المللی بر رژیم بحرین می شود.
مخالفان رژیم آل خلیفه تصریح کردند موضوع گفتگو در بحرین طرحی از سوی جفری فلتمن معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور خاورمیانه است.
واشنگتن از اظهارات شیخ حمد بن عیسی آل خلیفه شاه بحرین و ادعای وی درباره تشکیل کمیته ای برای تحقیق درباره جنایاتی که نیروهای تحت امر وی مرتکب شده اند، استقبال کرده است.
دوران آل خلیفه به سر رسیده است
شیخ علی الکربابادی محقق بحرینی با بیان اینکه هدف شاه بحرین از دعوت برای گفتگو با مخالفان دور زدن انقلاب مردم این کشور است، تصریح کرد: دوره آل خلیفه که با انقلاب به پایان رسید، دوره ای از فساد بود که در آن اصلاحاتی وجود نداشت.
به گفته وی، نظام حاکم شخصیت هایی را برای مذاکره درنظر گرفته است که به شکنجه مردم و رهبران انقلاب اقدام می کنند.دعوت به گفتگو در شرایطی که نظام حاکم به مبارزه با مردم و شکنجه آنها اقدام می کند، هیچ حاصلی ندارد و به منزله تمسخر مردم است. مردم بحرین حاضر به گفتگو با رژیم حاکم نخواهند شد، چرا که معتقدند این گفتگو مایه ذلت و خواری آنها خواهد شد.
خروج اشغالگران سعودی، شکست خفت بار در سرکوب قیام مردم بحرین
از سوی دیگر فاضل عباس، دبیرکل مجمع ملی دموکراتیک بحرین گفت خروج نیروهای اشغالگر سعودی از بحرین به منزله شکست خفت بار آنها در سرکوب مردم خواهد بود.
وی افزود : اگر خبر خروج نیروهای اشغالگر سعودی از بحرین درست باشد؛ این امر بیانگر فرار خجالت آور این نیروها و یاس و ناتوانی آنها در رسیدن به اهداف خود در بحرین است.
فاضل عباس با بیان اینکه انقلاب مردم بحرین از روز 14 فوریه گذشته شروع شد و تا این لحظه ادامه دارد، خاطرنشان کرد : مردم بحرین از ابتدا با ورود این نیروها به کشورشان مخالف بودند. نیروهای نظامی شورای همکاری خلیج فارس موسوم به «سپر جزیره» و نیروهای سعودی با اشغال بحرین فقط اوضاع این کشور را بحرانی تر کردند.
وی با بیان اینکه مسئولان بحرینی و نیروهای اشغالگر سعودی با مردم بحرین تعامل نمی کنند، اظهار داشت : تصمیم عقب نشینی نیروهای اشغالگر سعودی از بحرین را مسئولان بحرینی نگرفته اند، بلکه مسئولان سعودی چنین تصمیمی را اتخاذ کرده اند.
فاضل عباس تصریح کرد: این وضعیت سئوالاتی را مطرح می کند مبنی بر اینکه اگر مسئولان سعودی در بحرین تصمیم گیرنده هستند، پس مسئولان بحرینی چه کاره اند؟. مردم بحرین اکنون نسبت به اصلاحات بدبین هستند چرا که اصلاحات در کشور نیازمند تصمیم گیری سیاسی است و مسئولان بحرینی از رسیدن به راه حل واقعی که همان خواسته مردم برای تهیه قانون اساسی جدید است، طفره می روند.
وی گفت: مجمع ملی دموکراتیک بحرین با صدور بیانیه ای پیشنهاد مسئولان بحرینی برای گفتگو را رد کرد و این گفتگوها را که مسئولان بحرینی انتظار دارند از اول جولای آغاز شود، تحریم کرد.این گفتگو تنها مانور مسئولان بحرینی برای کاهش فشارهای خارجی و دور زدن خواسته های مردم بحرین است.
این سیاستمدار بحرینی گفت : 300 نفر برای انجام این گفتگوها دعوت شده اند، اما راهکاری که گفتگو باید براساس آن انجام شود، اعلام نشده است و کسانی به گفتگو دعوت شده اند که هیچ ارتباطی با امور سیاسی ندارند و حتی از خارجی های مقیم بحرین برای گفتگو دعوت شده است.
بی اعتمادی به ادعاهای شیخ حمد
دبیر کل مجمع ملی دمکراتیک بحرین گفت : ملت بحرین به کمیته های تحقیقی که مقامهای این کشور تشکیل داده اند، هیچ اعتمادی ندارند.
فاضل عباس خاطرنشان کرد: اثری از کمیته های حقیقت یاب که مقامهای بحرین در ماه فوریه تشکیل داده اند، وجود ندارد و تشکیل این کمیته ها هیچ نتیجه ای نداشته است. اگر مسئولان بحرینی در رسیدن به واقعیتها جدی هستند، چرا با ورود هیئت کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل به بحرین مخالفت کردند.
وی پرسید : سرنوشت افرادی که مرتکب جنایت و نقض حقوق بشر شده اند، چیست ؟ آیا این افراد محاکمه می شوند؟
دبیرکل مجمع ملی دموکراتیک بحرین که با العالم گفتگو می کرد، از رفتار دوگانه رژیم حاکم که از یک سو مدعی است به شهروندان آزادی بیان می دهد و درعین حال تظاهرات مسالمت آمیز آنها را سرکوب می کند، انتقاد کرد و گفت : موضع دوگانه در قبال جهانیان و مردم بحرین امری مردود است و مسئولان باید موضعی واحد داشته باشند.
تصمیمات بحرین در منامه گرفته نمی شود
از سوی دیگر محمد شهابی یک فعال بحرینی گفت : تصمیم نهایی درباره امور بحرین در منامه اتخاذ نمی شود.هدف از فراخوان های رژیم حاکم به گفتگو، بازسازی ساختار نظام است، در حالی که رژیم حاکم باید از مردم عذرخواهی و تمام رهبران مخالفان را آزاد کند.
وی افزود : وضعیت کنونی به روند گفتگو کمکی نمی کند و رژیم حاکم هم نمی تواند، روند مذاکرات را اداره کند، زیرا تصمیم نهایی در بحرین اتخاذ نمی شود. رژیم آل خلیفه هیچ پایگاه مردمی ندارد.در حقیقت وابستگان به نظام هستند که به مردمی بودن تظاهر و تلاش می کنند تا آن را از بحران کنونی رها کنند. رژیم شمار زیادی از افراد وابسته به خود را وارد میدان گفتگو کرده است. برای مثال جمعیت الوفاق که بیش از 65 درصد از آرای مردم را به خود اختصاص داده با گروه های دیگری که حتی یک نماینده در پارلمان ندارند، در یک سطح قرار داده و به یک میزان از افراد این دو گروه برای شرکت در مذاکرات دعوت کرده است.
شهابی با تأکید بر اینکه هدف از نشست موسوم به گفتگوهای ملی تلاش برای بازسازی ساختار رژیم در چارچوب معادلات پیشین است، خواستار اجازه انتخاب سرنوشت مردم به دست خودشان شد. در صورتی که رژیم درصدد فتح صفحه جدیدی است باید فورا به خاطر جنایاتی که مرتکب شده از مردم عذرخواهی و همه رهبران مردمی مخالفان را آزاد کند.
وی ضمن رد ادعاهای خروج نظامیان عربستانی و اعلام اینکه این نیروها فقط مواضع خودشان را تغییر داده اند، گفت : آیا برای عربستان افتخار است که نیروهایش را برای از بین بردن تفاهم نسبی در منطقه به بحرین اعزام کند؟ این اقدام عربستان با هدف وارد کردن جمهوری اسلامی ایران به معرکه ای بود که خود آن کشورهم هیچ تمایلی به ورود به آن نداشته است.
شهابی تأکید کرد: اما بحث خروج نیروهای سعودی تنها مانوری برای گمراه کردن مردم درباره مذاکراتی است که امکان ندارد به نتیجه ای دست یابد.رژیم حاکم بحرین از طریق چانه زنی با مردم بر سر حق تعیین سرنوشت آنها، در پی فرار به جلو است.
اخراج 20 کارمند مجلس نمایندگان بحرین
درادامه اقدامات سرکوبگرانه رژیم بحرین علیه مردم ، مجلس نمایندگان این کشور 20 کارمند را اخراج کرد.
«محمد غریب» معاون امور اداری و مالی مجلس نمایندگان برای اخراج کامل این کارمندان بحرینی ، دستور قطع پرداخت حق بیمه آنان را صادر کرد.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم