![خطر پرتوهای فرابنفش، آلاینده ازون و گرمای بیسابقه | چرا کمیته اضطرار تشکیل نمیشود؟](/files/fa/news/1403/5/5/1236632_213.jpg)
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با جام جم آنلاین:
به گفته آنها غذاهای فرآوری شده اغلب حاوی کالری زیاد اما مقادیر اندکی از ریزمغذیهای ضروری مثل امگا -3 و ویتامین ب12 هستند. بنابراین ما در دریایی از دسترسیها با جزیرههایی از کمبودها و فقدانها روبهرو میشویم.
4 خطایی که باعث میشوند انسان زودتر پیر شود را در زیر میخوانید، در حالی که با مشورت پزشک میتوان این خطاها را شناسایی کرده و با تنظیم آنها در رژیم غذایی یا افزودن مکملها، جوانتر به نظر رسید و جوانی را احساس کرد.
خطای اول
اشتباه اول این است که شما از خوردن تمام انواع پروتئینهای حیوانی پرهیز میکنید، اما چرا این اشتباه منجر به پیری زودرس میشود، چون ممکن است با فقدان ویتامین ب12 مواجه شوید که برای تولید انرژی در بدن ضروری است. این ویتامین فقط در غذاهایی یافت میشود که منشأ حیوانی دارند و به تنظیم متابولیسم و تولید انرژی کمک میکند و در ضمن کلید حفظ سلامت مغز و سیستم عصبی است. خستگی یکی از علائم اصلی کمبود ویتامین ب12 است و معمولا در افرادی رخ میدهد که پروتئین حیوانی زیادی استفاده نمیکنند.
راهحل غذایی: مصرف 2 نوبت مواد غذایی بدون چربی مثل شیر یا ماست و مقداری پروتئین لخم در روز برای حل این مشکل مفید است. بهترین منابع غذایی حاوی ویتامین ب 12 شامل غذاهای دریایی مثل ماهی، میگو و صدفها و همچنین گوشت لخم ماهی و گوشت گوساله و همچنین غلات غنی شده هستند.
راهحل مکملی: مصرف 500 تا 1000 میکروگرم از این ویتامین به طور روزانه در قالب قرصهای مکمل، کمبود آن را در بدن جبران میکند.
خطای دوم
خودداری از مصرف مکملها خطای بعدی است، اما چرا این مساله موجب پیری زودرس میشود؟ چون برخی از این مکملها مثل منگنز و مس از بروز دردهای مفصلی جلوگیری میکنند، اما بسیاری از افراد از مصرف این مکملها غفلت میکنند. به گفته متخصصان منگنز و مس هر دو برای حفظ سلامت غضروفها و انعطافپذیری مفاصل مفید و ضروری هستند. در بسیاری از موارد مصرف آنها آسیبهای مفصلی را بهبود بخشیده و دردهای این مناطق از بدن را برطرف میسازد.
راهحل غذایی: مغز خشکبار، گوشت بدون چربی و اسفناج منابع غنی از این املاح هستند، اما معمولا ما به اندازه کافی از این خوراکیها نمیخوریم تا نیازمان به این املاح برطرف شود، بنابراین نیاز به مصرف مکملها همیشه وجود دارد.
راهحل مکمل: مصرف روزانه 2 میلیگرم مس و 5 میلیگرم منگنز در روز ضروری است. ظرف 2 تا 3 ماه پس از مصرف این مکملها درد کمتری را در مفاصل خود احساس خواهید کرد.
خطای سوم
پرهیز از خوردن ماهی و چربی، خطای سوم است. ماهی و روغنهای مفید مثل روغن زیتون بهترین منبع اسیدهای چرب امگا ـ3 و ضروری برای بدن هستند که معمولا تا حد زیادی مانع از تحلیل رفتن حافظه میشوند. به گفته متخصصان مرکز پزشکی دانشگاه آریزونا در آمریکا، این اسیدهای چرب در واقع بخشی از عناصر اصلی تشکیل دهنده مغز هستند که اگر به اندازه کافی در رژیم غذایی ما وجود نداشته باشند ساختار و عملکرد مغز به تدریج ضعیف میشود و حافظه آسیب میبیند.
راهحل غذایی: ابتدا مصرف غذاهای تصفیهو فرآوری شده را تا حد امکان کاهش دهید و غذاهای خود را با روغنهای طبیعی مثل روغن زیتون طبخ کنید. سپس در هر هفته مصرف ماهیهای مفید مثل ماهی آزاد و ساردین را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. بعلاوه خوردن دانه کتان، غلات سبوسدار و گردو و بادام نیز برای دریافت این چربیهای مفید توصیه میشود. مصرف یک قاشق غذاخوری گردو 5 روز در هفته و 9 تا 12 عدد بادام، 4 نوبت در هفته کافی است.
راهحل مکمل: توصیه میشود که در روز حداقل 2000 میلیگرم روغن ماهی مصرف شود.
خطای چهارم
علاقه کلی مردم به غذاهای بستهبندی شده است. غذاهای بستهبندی شده درواقع حاوی ترکیباتی هستند که موجب بالا رفتن فشار خون میشوند. غذاهای بستهبندی نمک زیادی دارد که به بدن بویژه به کلیهها آسیب وارد میکند. در این وضعیت عدم تعادل بین نمک و پتاسیم به رگهای خونی آسیب میرساند و در نتیجه موجب بالا رفتن فشار خون میشود.
راهحل غذایی: در روز بیش از 1500 میلیگرم سدیم (نمک) مصرف نکنید و حداقل 7 تا 9 وعده در روز از میوهها و سبزیهای تازه استفاده کنید.
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با جام جم آنلاین:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با جام جم آنلاین:
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
جواد فروغی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با جام جم آنلاین:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با جام جم آنلاین: