آیت‌الله آملی لاریجانی به دادگاه‌ها دستور داد تا اطلاع ثانوی از اجرای نرخ جدید بیمه خودداری کنند

قوه قضاییه اجرای دیه 90 میلیونی را متوقف کرد

با بالا گرفتن بحث‌ها و افزایش تعداد مخالفان بر‌سر افزایش 100 درصدی نرخ دیه و رسیدن آن به‌90 میلیون تومان در ماه‌های عادی، درست یک روز پس از انتشار غیررسمی خبر دستور رئیس‌جمهور برای جلوگیری از ابلاغ نرخ‌های جدید، روز گذشته رئیس قوه قضاییه دستور به تعویق افتادن اجرای دیه 90 میلیون تومانی را صادر کرد. ظهر دیروز واحد مرکزی خبر گزارش داد که آیت‌الله صادق آملی لاریجانی در جلسه مسوولان عالی قضایی اعلام کرده است که به خاطر پاره‌ای مشکلات و درخواست وزیر دادگستری فعلا نرخ جدید دیه اجرا نخواهد شد.
کد خبر: ۴۰۷۳۳۸

این در حالی است که قرار بود از روز شانزدهم خردادماه تمام قضات احکام خود را بر اساس نرخ‌های جدید دیه صادر کنند.

حالا با دستور جدید رئیس قوه قضاییه این مساله فعلا لغو شده و در نتیجه، همه چیز به حالت قبل برخواهد گشت.

اگرچه طی روزهای اخیر که بحث دیه 90 تا 120 میلیون تومانی داغ بود، قوه قضاییه قاطعانه تاکید داشت که هیچ برگشتی در کار نیست و از این نرخ کوتاه نخواهد آمد، اما به نظر می‌رسد نگرانی‌های اخیر مردم و بیمه‌ها نسبت به افزایش نرخ بیمه‌نامه‌ها و در نتیجه ناتوانی بسیاری از افراد در پرداخت مبالغ جدید و مابه‌التفاوت‌ها، سران این قوه را برای تعلیق این تصمیم متقاعد کرده است.

که تا اطلاع ثانوی نرخ بیمه شخص ثالث بر مبنای دیه 60 میلیون تومانی تعیین خواهد شد. پس بیمه‌نامه‌ها نیز بر همین اساس صادر می‌شود.

به گفته او، هم اینک قیمت‌ها به تمامی شرکت‌های بیمه ابلاغ شده و کسانی که در این چند روز نسبت به پرداخت مابه‌التفاوت اقدام کرده یا قصد چنین کاری را داشته‌اند مبنای محاسبه برای آنها دیه 60 میلیون تومانی است و نیازی به مراجعه به دفاتر بیمه ندارند.

بازبینی مجدد قیمت شتر

از سوی دیگر وزیر دادگستری، دلیل توقف ابلاغ نرخ جدید دیه در سال 90 را بازبینی مجدد قیمت شتر عنوان کرد. مرتضی بختیاری در گفت‌وگو با مهر در پاسخ به این پرسش که چرا اجرای نرخ جدید دیه 90 میلیونی متوقف شد، گفت: این پیشنهاد از سوی وزارت دادگستری به رئیس قوه قضاییه ارائه شده است، نه از سوی دولت و علت آن هم بازبینی مجدد قیمت شتر است.وی افزود: نرخ فعلی مطرح شده برای قیمت شتر به صورت میانگین محاسبه شده است؛ اما به پیشنهاد وزارت دادگستری قرار شد قیمت احشام در تمام نقاط کشور به صورت میدانی بررسی و محاسبه شود.

وزیر دادگستری تاکید کرد: شاید در نهایت به همین قیمت 90 میلیونی برسیم؛ ولی نتیجه نهایی را رئیس قوه قضاییه اعلام می‌کند.

تقدیر بیمه مرکزی

از سوی دیگر ، بیمه مرکزی با صدور اطلاعیه‌ای از تعویق افتادن اجرای نرخ جدید دیه تقدیر کرد.

به گزارش روابط عمومی بیمه مرکزی، بیمه مرکزی در این اطلاعیه ، ضمن سپاس از تصمیم عاجل و بجای قوه قضاییه درخصوص توقف اجرای مصوبه افزایش صددرصدی نرخ دیه این اقدام را در مسیر توسعه عدالت همگانی ارزیابی کرد.

در این اطلاعیه آمده است: نگاه فراقوه‌ای و درایت کم‌نظیر و ورود حکیمانه رئیس قوه قضاییه در این مقطع حساس، نشانه اهمیت ویژه حقوق تمامی آحاد جامعه نزد مسوولان ارشد نظام است.

در بخش دیگری از این اطلاعیه به همکاری موثر دولت و رئیس‌جمهور در این مبحث اشاره شده و آمده است: حفظ آرامش در حوزه‌هایی که به طور مستقیم با معیشت و اعتماد آحاد جامعه در ارتباط است، یک ضرورت آشکار است و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی از خانواده صنعت بیمه بر خود فرض می‌داند از تصمیم هوشمندانه رئیس قوه قضاییه قدردانی کند.

بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران در این اطلاعیه تصریح کرده است که به عنوان نهاد حاکمیتی ناظر بر صنعت بیمه، آمادگی دارد توان تخصصی خود را برای ارائه راهکارهای عملیاتی در زمینه دیه با هدف هم‌افزایی بیشتر و احقاق حقوق مردم ارائه کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها