چهره روز

یک هوادار فلسطین برکرسی اتحادیه عرب

دوران ریاست 10 ساله عمرو موسی بر کرسی اتحادیه عرب روز یکشنبه به پایان رسید و گمانه‌زنی‌ها در مورد جانشین وی آغاز شد. با توجه به خیزش اعراب منطقه علیه حکومت‌های دیکتاتوری و آشتی دوباره جنبش‌های فتح و حماس، انتخاب ریاست این اتحادیه به امر مهمی در مجامع عربی و بین‌المللی تبدیل شده بود. در نهایت پس از آن‌که عبدالرحمن العطیه از قطر و مصطفی الفقی از مصر نتوانستند اکثریت آرا را به دست آورند، سران دو کشور تصمیم گرفتند نامزد قطر برای این کرسی انصراف خود را اعلام کرده و ریاست این اتحادیه به طرف مصری برسد. البته مصری‌ها نماینده خود را تغییر داده و نبیل العربی، وزیر امور خارجه این کشور را به عنوان نماینده خود در این سمت معرفی کردند.
کد خبر: ۴۰۳۷۵۲

در پی انتخاب نبیل العربی برای تصدی ریاست این اتحادیه فضای مثبتی بر نشست وزیران خارجه کشورهای عربی حاکم شد. یکی از دلایل رضایت از این انتخاب، مواضع ضد صهیونیستی العربی و نزدیکی دیدگاهش به جنبش حماس است. به دنبال این انتخاب، حمد بن جاسم، وزیر خارجه قطر از انتخاب نبیل العربی استقبال کرده و وی را شخصی دانست که می‌تواند توافق گسترده عربی را به دست آورد.

به گزارش فارس، جنبش‌‌های حماس و جهاد اسلامی فلسطین نیز با استقبال از انتخاب نبیل‌العربی برای دبیرکلی اتحادیه عرب تاکید کردند که مرحله بعدی مرحله اتحاد ملت‌های عربی است. محمد الهندی، عضو دفتر سیاسی جهاد اسلامی انتخاب العربی به عنوان جانشین عمرو موسی برای دبیرکلی اتحادیه عرب را تبریک گفت و برای وی آرزوی موفقیت کرد. جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) و دولت منتخب فلسطین به نخست‌وزیری اسماعیل هنیه نیز از انتخاب العربی برای دبیرکلی اتحادیه عرب استقبال کرده و برای وی آرزوی موفقیت کردند.

حسین خلیلی ‌/‌ گروه بین‌الملل

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها