توسط رسانه‌های پاکستان صورت‌گرفت

افشای نام رئیس سیا در اسلام‌آباد

یک هفته پس از قتل بن‌لادن، رسانه‌های پاکستانی نام رئیس سازمان‌ سیا در اسلام‌آباد را فاش کردند. ظاهرا این کار واکنشی از جانب سازمان اطلاعاتی و امنیت پاکستان (ISI) به علت نارضایتی از عملیات علیه اسامه بن‌لادن بوده که باعث تحقیر (ISI) شده است.
کد خبر: ۴۰۱۴۳۲

به گزارش دویچه وله، تلویزیون پاکستان و روزنامه The Nation در اقدامی مشترک از مارک کارلتون به عنوان رئیس سیا در اسلام‌آباد نام برده‌اند. افشای نام رئیس سیا در اسلام‌آباد تاکنون در این کشور سابقه نداشته است، زیرا با این کار امنیت او به شدت به خطر می‌افتد.

سکوت سفارت آمریکا

به گزارش اشپیگل آنلاین، رئیس سیا در اسلام آباد ماموریت خطرناک کنترل و هدایت سرویس‌های مخفی در پاکستان را به عهده دارد. نظارت بر حمله‌های هواپیماهای بدون خلبان آمریکا به پایگاه‌های تروریستی مناطق مرزی نیز یکی دیگر از وظایف او است.

مارک کارلتون، به‌ظاهر کارمند عادی سفارت آمریکا در اسلام‌آباد است و تا امروز هیچکس نمی‌دانسته که او هدایت عملیات سرویس‌های مخفی کشورش را در محل به عهده دارد.

سفارت آمریکا در اسلام‌آباد از اعلام موضع در برابر افشای نام رئیس سیا خودداری کرده است. همچنین مسئولان سازمان امنیت پاکستان از نظر دادن درباره دیدار ژنرال احمد شجاع پاشا، رئیس این سازمان با مارک کارلتون پرهیز کرده‌اند. اما یک مقام دولتی این دیدار را تایید کرده است.

ملک مقبول، سردبیر روزنامه The Nation در پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران گفته است: «ما درباره منبع اطلاعات خود حرف نمی‌زنیم. اما معلوم است که این اطلاعات از کجا به ما رسیده است!.» صابر شکیر گزارشگر تلویزیون پاکستان هم استدلال کرده است که «اگر  نام رئیس سیا را منتشر نمی‌کردیم، ماجرا کمتر قابل اعتماد می‌شد.»

تشدید تنش میان اسلام‌آباد و واشنگتن

سایت اشپیگل می‌نویسد: «این موضوع نشان می‌دهد که مناسبات آمریکا و پاکستان در حال حاضر چقدر پرتنش شده است. واشنگتن با عملیات کماندوهای خود در دوشنبه هفته گذشته، دولت پاکستان را تحقیر کرد.

پاکستان مدعی است که از اقامت بن‌لادن در قلب آبوت آباد خبر نداشته است، اما آمریکایی‌ها معتقدند که بن‌لادن باید شبکه‌ای از حامیان را در پاکستان در اختیار‌داشته که توانسته بود سال‌ها به صورت ناشناخته در این شهر بماند.»

شنیدن این ادعا برای پاکستانی‌ها بسیار سخت است. این بدان معنا است که دولت، ارتش و سازمان امنیت این کشور یا ناتوان و یا همدست بن‌لادن بوده‌اند.

باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا در یک مصاحبه گفته است که بن‌لادن باید همدستانی در پاکستان داشته باشد. مشاور امنیتی اوباما، "توم دونیلون" هم توضیح داده، «سندی وجود ندارد که دولت پاکستان از مخفی‌گاه بن‌لادن با خبر بوده است، اما درباره این موضوع باید تحقیق شود.»

آمریکا در تلاش برای تماس با بیوه‌های بن‌لادن

واشنگتن اکنون خواستار تماس با سه بیوه بن‌لادن است که گفته می‌شود کماندوها به خاطر از کار افتادن یکی از هلیکوپترها آن‌ها را با خود نبرده‌اند.

سه بیوه بن‌لادن، همراه با چند کودک، به وسیله سربازان پاکستانی بازداشت شده‌اند. ظاهرا "امل احمد عبدالفتاح" یکی از بیوه‌های بن‌لادن گفته است که خانواده رهبر القاعده 5 سال در آبوت آباد و دو سال آن را در روستای "شک‌شاه محمد" زندگی کرده‌اند.

یوسف رضا گیلانی نخست‌وزیر پاکستان روز دوشنبه 9 مه اتهامات آمریکا را مسخره خواند. او که یک هفته کاملا سکوت اختیار کرده بود، در مقابل نمایندگان مجلس پاکستان گفت: «القاعده در پاکستان متولد نشده است. چرا کشور خود او مسئول اعمال شبکه تروریستی شناخته نشده است؟» و منظور گیلانی کشورعربستان سعودی است که بن‌لادن در آنجا متولد شده است.

گیلانی در عین‌حال سرویس‌های مخفی کشور خود را مورد انتقاد قرار داد که علاقه‌ای به کشف مخفی‌گاه بن‌لادن نشان نداده‌اند. وی افزود: «اما این تنها غفلت ما نیست، بلکه غفلت سرویس‌های مخفی تمام جهان است.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها