هفتاد و یکمین سالروز رادیو، سال مخاطب نامگذاری شد

به مناسبت هفتاد و یکمین سالروز تاسیس رادیو امروز شنبه 3 اردیبهشت مراسمی با حضور محمدحسین صوفی ، معاون صدا، مدیر رادیو فرهنگ و محمود زنده نام، رییس مرکز هنرهای نمایشی رادیو برگزار شد.
کد خبر: ۳۹۷۸۰۶

به گزارش جام جم آنلاین به نقل ازپایگاه اطلاع رسانی رادیو فرهنگ، محمدحسین صوفی معاون صدا در این مراسم گفت: چهارم اردیبهشت سال 90 یادآور چهارم اردیبهشت ماه سال 1319 است که رادیو در کشور ایران پا به عرصه وجود گذاشت و ملت ما تولد یک رسانه صوتی را جشن گرفت. هفتاد و یک سال حضور رادیو در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی، نظامی و اقتصادی کشور نشاندهنده قدمت این رسانه به عنوان نخستین رسانه شنیداری جدید است که برای انعکاس فعالیت نهادها و دستگاه‌ها و توقعات و مطالبات مردم ایجاد شد. رادیو رسانه امید و آگاهی است که با ماهیت این رسانه هماهنگی دارد. امیدبخش بودن رادیو به خاطر همراهی همیشگی این رسانه با مردم است و از این منظر رسانه آگاهی است که در لحظه اطلاعات گوناگون را در اختیار جامعه مخاطب قرار می‌دهد تا به او درک صحیحی از پدیده‌های موجود را ارائه دهد.

وی سپس با تقسیم حضور رادیو در کشور به دو مقطع قبل و بعد از انقلاب اسلامی، یادآور شد: تا قبل از انقلاب دو شبکه رادیویی داشتیم که در زمان‌ها و موضوعات محدود برنامه پخش می‌کردند. در مجموع یک فضای محدود رسانه‌ای در آن زمان وجود داشت. رادیو نخستین رسانه‌ای بود که صدای مردم را پس از انقلاب اسلامی پخش کرد و مسیر توسعه و پیشرفت را مشابه بقیه سازمان‌ها آغاز کرد و به دوران پویایی رسید، بر این اساس بود که امام خمینی فرمود: رادیو صدای انقلاب و اسلام است.

محمدحسین صوفی با اشاره به تغییر و تحولات رادیو در سال 89 گفت: رادیو در سال گذشته هم به لحاظ کیفی و هم کمی دچار تغییرات چشمگیری شد در این میان می توان به برگزاری دو همایش برای تجلیل از پیشکسوتان طنز رادیو ابلاغ برنامه های راهبردی تولید برنامه  های طنز، برگزاری اجلاس جهانی صدا به  منظور تعامل هرچه بیشتر اصحاب رسانه با نخبگان و فرهیختگان عرصه رسانه و همچنین یازدهمین جشنواره بین المللی رادیو از آن جمله اند.

صوفی در ادامه افزود: علاوه بر توسعه کیفی برنامه ها  به تاسیس شبکه‌های قرآن و معارف و از سوی دیگر راه‌اندازی شبکه اینترنتی رادیویی ایران صدا در سال‌های گذشته اشاره کرد.

معاون صدا همچنین تاکید کرد: امروز سهم برنامه‌های تخصصی در رادیو افزایش پیدا کرده است. این امر هم به خاطر شکل‌گیری شبکه‌های تخصصی مثل سلامت، اقتصاد و معارف و همچنین با توجه به نظرسنجی‌هایی است که صورت گرفته است. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد هر قدر سن و سواد مخاطب افزایش پیدا کند، گرایش او به رادیو بیشتر می‌شود. در سال 89 رویکرد رادیو به طنز و نمایش افزایش پیدا کرد.

صوفی دربخش دیگری از سخنانش با اشاره به توجه به ذائقه‌ مخاطب در برنامه‌سازی گفت: بر این اساس و متناسب با ذائقه مخاطب نسبت به ارتقای سطح کیفی برنامه‌ها بر اساس توقعات مردم اقدام می‌کنیم. در حوزه کمی در سال گذشته دو دسته تغیی در رادیو داشتیم یکی افزایش شبکه های رادیویی و دیگری افزایش زمان پخش شبکه های رادیویی به طوریکه شبکه ورزش 24 ساعته شد و رادیو تجارت از 11 ساعت به 18 ساعت افزایش پیدا کرد و تغییر نام داد. رادیو سلامت از 12 به 18 ساعت، رادیو گفتگو از 6 به 12 ساعت، رادیو آوا و نوا از 6 به 12 ساعت برنامه روزنامه افزایش پیدا می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد:از جمله رادیو هایی که قصد داریم در سال جدید تاسیس کنیم، "رادیو مهارت " در کرج خواهد بود، زیرا کرج قطب فنی و حرفه‌ای کشور ماست. رادیو نیازمندی‌ها و رادیوی کودک و نوجوان نیز از دیگر رادیوهایی هستند که در سال جدید افتتاح می‌شوند. رادیو نیازمندی‌ها نیز مجموعه نیازمندی‌های اقشار مختلف مردم را پوشش خواهد داد. هرآنچه یک شهروند نیاز دارد مثل خدمات، قیمت و کیفیت در این رادیو موجود خواهد بود. به تعبیری رادیو نیازمندی‌ها توسعه یافته صفحات نیازمندی روزنامه‌هاست. گرچه این رادیو کاملا تبلیغاتی است صرفا پیام پخش نمی‌کند بلکه مجموعه کاملی از اطلاعات، اخبار و نیازمندی‌ها است.

معاون صدا همچنین از افتتاح رادیو نمایش خبرداد و گفت: برنامه های محتوای و ساختاری "رادیو نمایش" برنامه ریزی شده است . که مجموعه فعالیت رادیو های ذکر شده با مشارکت سازمان ها و نهادها مرتبط صورت خواهد گرفت.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: علاوه بر اینکه اولویت ما در سال 90 ایجاد شبکه های رادیویی جدید است اما یکی از برنامه های دیگری که در سال جدید شبکه های رادیویی دنبال خواهند کرد برگزاری نشست های تخصصی در کنار کارکرد پیام رسانی آنها خواهد بود. کمااینکه در سال گذشته نیز رادیو فرهنگ اولین هم اندیشی طنز را برگزار کرد و دومین هم اندیشی نیز امسال به همت رادیو فرهنگ برگزار می شود که ما افزایش تولید برنامه های طنز رادیو را که خواست مخاطبان نیز هست نتیجه این هم اندیشی می دانیم به طوریکه تاسیس کانون طنز رادیو نیز از دیگر تبعات مثبت این حرکت بوده است.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که پرمخاطب ترین برنامه رادیو کدام است و کدام رادیو پرشنونده ترین است گفت: بیشترین شنونده‌های رادیو در منازل مخاطب این رسانه‌ هستند.  نظرسنجی های اخیر رادیو نشان می دهد که مردم بیشتر طرفدار برنامه های طنز و برنامه های علمی رادیو هستند.

معاون صدا در ادامه از تشکیل کمیته موسیقی خبر داد و گفت:‌ با توجه به اینکه مخاطبان توقع زیادی از رادیو دارند طوری سامان‌دهی کرده‌ایم که هم به لحاظ کیفیت، کمیت و تنوع، شکل مناسب‌تری داشته باشند.

وی همچنین اعلام کرد: از سال 90 مسابقه‌ای برای انتخاب عوامل برنامه‌ساز توسط مردم برگزار خواهیم کرد. قدم اول این مسابقه در حد انتخاب مجری و گوینده است و در مراسمی هم از گویندگان منتخب و هم از مردمی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند تجلیل خواهد شد.

صوفی همچنین یادآور شد: سال 90" سال مخاطب" نام‌گذاری شده است که سال توجه هر چه بیشتر به توقعات و مطالبات مردم است تا مردم بیش از گذشته حضور فعال در رادیو داشته باشند. به همین منظور برای اداره علمی‌تر رادیو سلسله نشست‌هایی را با حضور استادان دانشگاه‌ها و استادان علوم ارتباطات داشتیم که نظراتی ارائه شد. این نشست‌ها ادامه پیدا خواهد کرد و بخشی از مردم که سهم کمتری از برنامه‌ها داشتند در سال 90 سهم بیشتری در اختیار خواهند داشت.

صوفی همچنین درباره سیاست دیده شدن برنامه های رادیو در منظر مردم گفت: رادیو با تولید 350 ساعت برنامه در طول شبانه روز برای مخاطبان خود عملا هیچ موضوعی را نادیده نمی گیرد و به جرات می توان گفت هیچ موضوعی نیست که در رادیو به آن پرداخته نشود در این راستا در اکثر شبکه های رادیویی برنامه های با عناوین مختلف برای معرفی برنامه های رادیو در نظر گرفته شده است مانند برنامه "رادیو در رادیو" شبکه رادیویی فرهنگ که برنامه ها و برنامه سازان خودش و سایر شبکه ها را معرفی می کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها