هیات میانجیگری اتحادیه آفریقا روز دوشنبه وارد فرودگاه بنغازی (در شرق لیبی) شد و با اعضای شورای ملی انتقالی لیبی متشکل از انقلابیون درباره نقشه راه پیشنهادی اتحادیه آفریقا، گفتوگو کرد.
به گزارش منابع خبری، در پی ورود اعضای هیات اعزامی اتحادیه آفریقا به بنغازی، مردم این شهر به همراه انقلابیون با ریختن به خیابانها اقدام این هیات در میانجیگری بویژه بی توجهی به خواسته مردم لیبی مبنی بر لزوم سرنگونی رژیم قذافی را بشدت محکوم کردند. پیش از این یاکوبزوما، رئیسجمهور آفریقای جنوبی یکشنبه در راس هیاتی از رهبران آفریقایی متشکل از نمایندگان آفریقای جنوبی، موریتانی، کنگو، مالی و اوگاندا، پس از دیدار با قذافی در طرابلس اعلام کرد که رهبر حکومت لیبی طرح پیشنهادی برای پایان یافتن مناقشه در این کشور را پذیرفته است.
بر همین اساس، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا در خصوص طرح اتحادیه آفریقا درباره لیبی گفت: آمریکا خواهان انتقال قدرت و به دنبال تحولی است که موجب کنارهگیری قذافی از قدرت و رفتنش از لیبی شود.
وزیر امور خارجه آمریکا افزود: آمریکا خواهان آتشبس در لیبی و عقبنشینی تمام نیروهای معمر قذافی از مناطق درگیری و ارائه کمکهای بشردوستانه است. از سوی دیگر ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس خاطرنشان کرد: هرگونه آتش بس پیشنهادی در لیبی باید به منظور پاسخگویی به شروطی باشد که سازمان ملل تعیین کرده است.
وی در کنفرانس خبری مشترک با فرانکو فراتینی، وزیر امور خارجه ایتالیا عنوان کرد: هر راه حلی بدون این مساله یعنی بدون در نظر داشتن خواستههای کامل مخالفان، خیانت به ملت لیبی است و در جهت منافع نظام قذافی خواهد بود. هیگ و فراتینی تاکید کردند قذافی باید از قدرت کنارهگیری کند. در مقابل، سیفالاسلام فرزند قذافی اظهارات در مورد کنارهگیری پدرش را«احمقانه» خواند.
هشدار کوسا نسبت به آینده لیبی
با عدم موفقیت راهکار پیشنهادی اتحادیه آفریقا، جنگ و درگیری میان نیروهای قذافی و انقلابیون ادامه یافت. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که تداوم این درگیریها، زمینه وقوع یک جنگ داخلی در لیبی را فراهم خواهد کرد. بر همین اساس، موسی کوسا مهمترین مقام جدا شده از رژیم معمر قذافی هشدار داده چنانچه تمامی طرفها از تبدیل شدن مناقشه لیبی به جنگ داخلی جلوگیری نکنند، لیبی ممکن است مانند سومالی جنگ زده شود.
وزیر خارجه سابق لیبی در بیانیهای خواهان وحدت لیبی شد. کوسا افزود: راه حل لیبی در دست خود شهروندان این کشور است و از طریق مذاکره و گفتوگوهای داخلی این کار عملی است.
این نخستین بیانیه علنی موسی کوسا پس از پناهنده شدن به انگلیس در ماه گذشته به شمار میرود. وی علت کنارهگیری خود از قدرت را بیثباتی و شروع تحولات انقلابی در کشورش عنوان کرد اما در عین حال گفت که آماده فداکاری برای ملت لیبی است. وزیر خارجه سابق لیبی که از سالهای ۱۹۷۰ میلادی از مشاوران نزدیک قذافی بود همچنین گفته است دیگر با رژیم قذافی در تماس نیست.
آخرین تمرینهای تیم ملی فوتبال در سایه حمایت فوقالعاده مردم مکزیک
حسین کعبی: وقتی فیگو را در جام جهانی زدم....