بانک مرکزی اعلام کرد

هزینه سالانه یک خانوار شهری بیش از 127 میلیون ریال

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: هزینه ناخالص یک خانوار شهری در سال 88 به طور متوسط حدود 127 میلیون و 139 هزار ریال ( ماهانه 10میلیون و 594هزار و 917 ریال)بود که نسبت به سال 87 حدود 10.1 درصد افزایش داشته است.
کد خبر: ۳۹۳۴۲۱

به گزارش ایرنا از مدیریت کل آمارهای اقتصادی اداره آمارهای اقتصادی بانک مرکزی ، از کل مبلغ یاد شده 23.7درصد(حدود 30168 30میلیون و 168 هزار ریال) سهم گروه هزینه خوراکی ها و آشامیدنی ها بود که نسبت به سال 87 معادل 9.8درصد افزایش داشته است.

در بین اقلام خوراکی ها گروه هزینه خوراکی ها و آشامیدنی ها بیشترین سهم از کل هزینه ناخالص (معادل 6.3درصد) متعلق به هزینه انواع گوشت بود.

همچنین در سال 88 از کل هزینه های ناخالص خانوار 5.1 درصد به گروه هزینه پوشاک و کفش اختصاص داشت که نسبت به سال 87 معادل 20.3درصد افزایش نشان می دهد.

نتایج این بررسی نشان می دهد که 31.4 درصد از کل هزینه ناخالص یک خانوار (حدود 39میلیون و 879 هزار ریال) مربوط به گروه هزینه مسکن ،آب ،برق و گاز و سایر سوخت ها بود که نسبت به سال قبل 4.4درصد، افزایش داشته است.

یافته های این بررسی نشان می دهد که در مقایسه با سال 87 هزینه گروه بهداشت و درمان 23.9درصد، حمل و نقل 10.5درصد، تفریح و امور فرهنگی 22.5درصد، تحصیل 7.7درصد، رستوران و هتل 14.7درصد و کالاها و خدمات متفرقه 17.1درصد افزایش و هزینه گروه ارتباطات 1.4درصد کاهش داشته است.

**درآمد

در سال مورد بررسی متوسط درآمد پولی و غیرپولی ناخالص سالانه یک خانوار شهری حدود 123 میلیون و 949 هزار ریال (ماهانه حدود 10 میلیون و 329 هزار ریال ) بود که 71.8 درصد را درآمد پولی ناخالص و 28.2 درصد را درآمد غیر پولی تشکیل داده است .

کل درآمد پولی و غیر پولی ناخالص خانوار شهری در سال 88 نسبت به سال قبل حدود 9.5 درصد افزایش داشت.میزان افزایش درآمد پولی ناخالص خانوار معادل 11.7 درصد و درآمد غیر پولی 3 4.3 درصد بود.

یافته های این بررسی مؤید آن است که در بین درآمدهای پولی ناخالص خانوار، درآمد از مزد و حقوق بخش خصوصی و عمومی پنج درصد، درآمد از مزد و حقوق بخش خصوصی 9.8 درصد ،درآمد از بخش غیر کشاورزی 1.9درصد ، درآمدهای متفرقه36.4 درصد و درآمد حاصل از فروش کالاهای دست دوم 7.4 درصد نسبت به سال قبل افزایش و درآمد از مشاغل کشاورزی کاهش داشته است.

نتایج این بررسی نشان می دهد که در بین درآمدهای غیرپولی بیشترین سهم معادل 79درصد به ارزش اجاری مسکن شخصی (مالک نشین ) اختصاص داشت که معادل22.3 درصد از کل درآمدهای پولی و غیر پولی را، تشکیل داده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها