اردبیل رتبه اول در خلع ید اراضی ملی را دارد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: این استان در خلع ید اراضی ملی از دست متصرفان غیر قانونی رتبه اول کشور را دارد.
کد خبر: ۳۹۲۵۲۰

به گزارش فارس، نایبعلی رحیمی ظهر امروز در جریان بازدید از طرح‌های توسعه جنگل‌کاری در فندقلوی نمین اظهار داشت: در سال گذشته بیش از 7 هزار و 800 هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی از دست متصرفان خلع ید شد و سند مالکیت دولتی به نام آنها صادر شده است.

مدیرکل منابع طبیعی استان اردبیل گفت: از سال گذشته با همکاری شورای حفاظت اراضی و منابع ملی کار برخورد با متصرفان غیر قانونی به صورت جدی دنبال شده و ما اجازه ندادیم افراد با قصد و نیت سو‌ استفاده از این اراضی بهره‌برداری غیر قانونی کنند.

وی رویکرد این مجموعه را حفاظت و صیانت منابع طبیعی و عرصه‌های ملی عنوان کرد و افزود: در کنار این رویکرد توسعه و افزایش تولید در واحد سطح نیز جزو اولویت‌های ماست که امسال نیز این برنامه را دنبال می‌کنیم.

رحیمی ابراز داشت: در این راستا با اعمال قانون و رفتارهای تنبیهی و توبیخی از تخریب و تصرف 95 درصد اراضی ملی سو استفاده شده در سال‌های گذشته پیشگیری کردیم.

مدیرکل منابع طبیعی استان اردبیل از مطالعه و بررسی احیای دشت زرناس با استفاده از جنگل‌کاری، علوفه‌کاری و کپه‌کاری این دشت خبر داد و افزود: ما تلاش می‌کنیم دشت زرناس اردبیل را که امروز به دلیل شور بودن و بهره‌برداری بی‌رویه و پایین آمدن سفره‌های زیر زمینی لم یزرع شده احیا کنیم.

این مسئول با بیان اینکه در کنار حفاظت دشت مغان طرح توسعه آبخیز در پنج حوزه را در دست اقدام داریم، بیان داشت: به منظور توسعه فضای سبز، حفاظت خاک و ایجاد اشتغال، تهیه طرح جنگل‌کاری، اجرای طرح ملی صیانت ارسباران و جنگل‌کاری حاشیه جاده‌های اردبیل ـ نمین و اردبیل ـ سرعین در دستور کار است.

وی به موقعیت شهرستان نمین به ویژه منطقه جنگلی فندقلو اشاره کرد و یادآور شد: جنگل فندقلو یکی از مناطق زیبا و ویترین‌های گردشگری استان اردبیل که به لحاظ داشتند منابع منحصر به فرد و نمونه ژنتیکی حتی در سطح خاورمیانه نیز کم نظیر است.

مدیرکل منابع طبیعی استان اردبیل به اقدامات پیش روی این اداره کل در ارتباط با توسعه جنگل فندقلو اشاره کرد و گفت: توسعه جنگل با کاشت نهال در سطح 100 هکتار، حصارکشی در سطح هشت هکتار و کشت گیاهان دارویی در این جنگل مد نظر ماست.

این مسئول با اشاره به اقدامات پیشگیرانه در جلوگیری از آتش‌سوزی در این جنگل عنوان کرد: دو ساختمان اطفای حریق را در منطقه جنگلی ارس مغان و فندقلوی نمین افتتاح کردیم و از امسال بهره‌برداری از این ساختمان‌ها به صورت رسمی آغاز می‌شود.

رحیمی تولید نهال را در این جنگل یادآور شد و اذعان داشت: در چند سال اخیر تولید نهال فندق توسعه یافته و توانسته‌ایم با کشت نهال و بذر یک هزار هکتار از جنگل را غنی‌سازی کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها