قذافی به نیروهای امنیتی لیبی دستور داده است تاسیسات نفتی این کشور را تخریب کنند

قذافی با کشتی جنگی به مردم بنغازی حمله کرد

طی چند روز ناآرامی و اعتراضات مردمی در لیبی، معمر قذافی از هر نوع سلاحی برای حمله به مردم خود استفاده کرده است. پس از آن‌که دوشنبه شب در اقدامی بی‌سابقه در جهان، قذافی مردم طرابلس را هدف هواپیماهای جنگنده قرار داد، روز گذشته شبکه تلویزیونی الحره، در خبری اعلام کرد که 2 کشتی نظامی نیروی دریایی ارتش لیبی بندر بنغازی را هدف حملات خود قرار داده اند.
کد خبر: ۳۸۷۷۰۲

البته پس از سخنرانی سه‌شنبه شب دیکتاتور لیبی و اتمام حجت با مردم معترض برای سرکوب شدید آنها، این‌گونه اقدامات چندان دور از انتظار نبود. در این میان دو کشتی جنگی لیبی نیز در مخالفت با اطاعت از دستورات معمر قذافی در حمله به مردم به مالت پناهنده شدند.الجزیره نیز اعلام کرد پس از سخنان قذافی، بمباران مناطق جنوبی شهر مصراته با تانک‌ها و دوشکا آغاز شد.

تصمیم قذافی برای سرکوب شدید مخالفان زمانی نمود بیشتری پیدا می‌کند که رابرت بائر در مقاله‌ای که در مجله تایم آمریکا منتشر شد، به نقل از یک منبع نزدیک به دولت لیبی اعلام کرد: معمر قذافی رهبر لیبی، به نیروهای امنیتی این کشور دستور داده در صورت لزوم تاسیسات نفتی را تخریب کنند.

وی اظهار کرد:‌ هدف از تخریب تاسیسات، ارسال پیامی به قبیله‌های شورشی در لیبی با این مضمون است که آنها یا باید قذافی را قبول کنند یا این‌که کشور به آشوب کشیده می‌شود. بائر به نقل از این منبع همچنین اعلام کرد که تنها 5000 نفر از 45 هزار نیروی ارتش همچنان به قذافی وفادارند.

از سوی دیگر، اشرف القره بولی فعال سیاسی لیبی با اشاره به سخنرانی تهدیدآمیز سه‌شنبه شب دیکتاتور لیبی گفت: پیش‌بینی می‌شود که رژیم دیکتاتوری معمر قذافی علیه مردم و انقلابیون در شهر بندری بنغازی از سلاح‌های میکروبی و شیمیایی استفاده کند.وی در گفت‌وگو با شبکه خبری العالم اظهار کرد: سخنان قذافی تهدیدی آشکار بود مبنی بر این که با عنوان مبارزه با القاعده، دست به کشتارهای فجیع‌تر از کشتار کنونی خواهد زد.القره بولی اظهار کرد: سخنان سه‌شنبه شب قذافی نشان می‌دهد که دیکتاتور لیبی روزهای آخرش را سپری می‌کند.این فعال سیاسی لیبیایی گفت: قذافی در سخنرانی خود همچنین سعی داشت قبایل لیبی را علیه یکدیگر تحریک کند تا بتواند از این طریق به خیال خود چند صباحی بیشتر حکومت کند.قذافی در سخنانش تلاش کرد که غرب را درباره احتمال روی کار آمدن دولت اسلامی در لیبی بترساند تا با این امر توجیهی برای سرکوب شدید مخالفان داشته باشد.

ناپدید شدن وزیر کشور پس از استعفا

در یک رخداد دیگر پس از استعفای شماری از سفرا و دیپلمات های لیبی در کشور های دیگر و نیز وزیر دادگستری این کشور ،گفته می‌شود عبدالفتاح یونس العبیدی، وزیر کشور لیبی اندکی پس از پخش مصاحبه وی با شبکه سی‌ان‌ان که در آن رسما استعفای خود و پیوستن به صف انقلاب مردم علیه دیکتاتوری معمر‌قذافی را اعلام کرده بود، در شهر بنغازی ناپدید شد.

در همین راستا نیروهای مسلح لیبی، گروه‌های چریکی را مسوول کامل جان و امنیت وی دانستند. نیروهای مسلح لیبی تهدید کردند که این گروه چریکی را در هر جا و مکانی که باشد تحت تعقیب قرار داده و تا آزادی العبیدی و مجازات ربایندگان وی، آرام نخواهند گرفت.العبیدی در مصاحبه با سی‌ان‌ان گفته بود روز دوشنبه پس از آن‌که شنید 300 غیرنظامی بی‌دفاع طی سه روز گذشته در بنغازی کشته شده‌اند، از سمت خود استعفا داده و اعلام کرد که از انقلاب مردمی حمایت می‌کند و این انقلاب پیروز خواهد شد.وی گفت که قذافی طرح حمله گسترده علیه شهروندان را دارد و افزود: قذافی به من اطلاع داد که در نظر دارد از هواپیماها علیه مردم در بنغازی استفاده کند و من گفتم که در آن صورت هزاران نفر کشته خواهند شد. این در حالی است که معمر قذافی در سخنرانی سه‌شنبه شب خود بارها نام العبیدی را به عنوان دوست خود آورده بود.

ادامه محکومیت‌های بین‌المللی

نسل‌کشی رژیم قذافی موجی از نگرانی را در بین کشورهای جهان به وجود آورده است. روز سه‌شنبه شورای امنیت این جرایم را محکوم کرد.ماریا لوییز ریبیرو ویوتی، نماینده دائم برزیل در سازمان ملل و ریاست دوره‌ای شورای امنیت در ماه جاری (فوریه) پس از جلسه عصر روز سه‌شنبه شورای امنیت که بیش از 3 ساعت به طول انجامید، با صدور بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن جنایات دولت لیبی، خواستار پایان دادن هر چه سریع‌تر به این خشونت‌ها شد.

در این بیانیه خاطرنشان شده است به کارگیری خشونت بر ضد مردم بی‌گناه لیبی مایه تاسف عمیق است و باید برای آن چاره‌اندیشی شود.از سوی دیگر، اتحادیه عرب در نشست فوق‌العاده خود که آن را سه‌شنبه بعد از ظهر و در سطح نمایندگان دائم برگزار کرد،‌ در واکنش به قتل‌عام معترضان لیبی توسط رژیم معمر قذافی تصمیم گرفت، حضور این کشور در نشست‌های این اتحادیه و تمام موسسات و نهادهایش را معلق کند و از وزیران خارجه کشورهای عربی خواست موضوع تعلیق عضویت لیبی در اتحادیه عرب را بررسی کنند.در همین راستا نیز آلن گارسیا، رئیس‌جمهور پرو در کنفرانس خبری اظهار کرد: پرو تمام روابط دیپلماتیک خود را با لیبی تا زمان توقف خشونت‌ها علیه مردم به حالت تعلیق در خواهد آورد.

تحلیل کاسترو در مورد آینده لیبی

در یک خبر دیگر، فیدل کاسترو رهبر کوبا که نزدیکی و تشابهات زیادی با قذافی دارد، به طور غیرمستقیم غرب را عامل ناآرامی‌های این کشور معرفی کرد.به گزارش پایگاه اینترنتی آر.تی.تی، فیدل کاسترو، رهبر سابق کوبا در یک ستون روزنامه‌ محلی نوشت:‌ آمریکا بیشتر به منابع عظیم نفتی موجود در لیبی علاقه‌مند است تا برقراری صلح دائمی در منطقه.کاسترو در مقاله خود با عنوان بازتاب‌ها نوشت: آمریکا در اعلام دستور حمله به لیبی در روزهای آتی هرگز دچار تردید نخواهد شد. آنچه به طور قطع برای من مبرهن است، این است که دولت آمریکا هیچ گونه دغدغه‌ای در ارتباط با صلح در لیبی ندارد و در صدور دستور حمله به این کشور غنی، در روزها یا حتی ساعات آتی بی‌هیچ تردیدی اقدام خواهد کرد.براساس گزارش آسوشیتدپرس، وی تاکید کرد: ناآرامی‌های اخیر در کشورهای عربی زمینه را برای یورش ناتو به لیبی فراهم می‌آورد.

امام موسی صدر به شهادت رسیده است

در تازه‌ترین خبرها مربوط به امام موسی صدر، عبدالمنعم الهونی، عضو سابق شورای فرماندهی انقلاب لیبی که چند روز پیش از نمایندگی لیبی در اتحادیه عرب استعفا کرد، مدعی شد که امام موسی صدر در جریان سفرش به لیبی به شهادت رسیده و در جنوب این کشور دفن شده است.

این در حالی است که برخی منابع مخالفان لیبی بعد از قیام مردمی از انتقال فردی شبیه به امام موسی صدر در فرودگاه الابرق در شهر البیضاء لیبی خبر داده بودند.وی در گفت‌وگو با روزنامه فرامنطقه‌ای الحیات درباره ناپدید شدن امام موسی صدر رئیس مجلس اعلای اسلامی شیعیان لبنان در دوره حاکمیت معمر قذافی تاکید کرد که امام موسی صدر در سفر معروفش به لیبی در آگوست 1978 به شهادت رسیده و پیکر او در منطقه سبها واقع در جنوب لیبی دفن شده است.

وی افزود: سرهنگ خلبان نجم‌الدین الیازجی که مسوولیت پرواز هواپیمای اختصاصی قذافی را نیز برعهده داشت، مامور شد تا پیکر امام صدر را به سبها منتقل کند و خودش نیز مدت کوتاهی پس از انجام این ماموریت به قتل رسید زیرا این ماموریت بسیار محرمانه بود هرچند که خانواده یازجی از ماموریت او کاملا اطلاع داشتند. این در حالی است که تعدادی از افسران مخالف رژیم لیبی نیز پیشتر گفته بودند که امام موسی صدر در حال حاضر در زندانی در شهر سبهای لیبی زندانی است.امام موسی صدر 25 آگوست 1978 همراه با دو نفر به نام‌های شیخ محمد یعقوب و عباس بدرالدین سردبیر خبرگزاری لبنان وارد لیبی شد و قرار بود شب 29 یا 30 آگوست با قذافی نشستی برگزار کند، اما از آن روز به بعد ناپدید شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها