شاکیان به اداره 14 پلیس آگاهی مراجعه کنند

دستگیری عاملان کلاهبرداری از جویندگان کار

مردی که با تأسیس یک شرکت کاغذی اقدام به کلاهبرداری از جویندگان کار کرده بود، با تلاش کارآگاهان پلیس آگاهی تهران بزرگ شناسایی و دستگیر شد.
کد خبر: ۳۷۶۶۹۳

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، سال 87 تعدادی از شهروندان تهرانی که بیکار و جویای کار بودند، با مراجعه به شعبه 9 بازپرسی دادسرای ناحیه 2 تهران (سعادت‌آباد) طی دادخواستی که به صورت جداگانه جویای کار بوده و چند روز قبل از طریق آگهی در یکی از روزنامه‌های کثیرالانتشار با آگهی استخدام شرکت کاریابی آذین عرش آسیا رو به رو شده و با آن تماس گرفتند.

این افراد در متن شکایت نامه خود اظهار داشتند: پس از تماس و حضور به آدرس شرکت واقع در خیابان انقلاب و پس از تکمیل فرم‌هایی که یکی از کارمندان به ما داده بود، مبلغ 200 هزارتومان از ما طلب کردند که به آ‌نها پرداخت کردیم. در پایان آنجا را ترک کردیم تا در روزهای آینده با توجه به تجربه و تخصص‌مان با ما تماس بگیرند.

یکی از این شاکیان گفت: چند روز بعد از شرکت با ما تماس گرفته و گفتند فردا صبح در شرکت حضور داشته باشید. ما پس از حضور در محل با یک دستگاه اتوبوس کرایه‌ای و برای کار جدیدمان و معرفی نوع و محل کار به سمت جاده چالوس منتقل شدیم.

در یک نقطه فردی که از شرکت همراه ما و در اتوبوس بود، به بهانه‌ای اتوبوس را متوقف و با استفاده از یک فرصت و با یک دستگاه خودرو پژو 206 که از قبل منتظرش بود به سمت تهران فرار کرد.

وی ادامه داد: ابتدا فکر کردیم اشتباه متوجه شدیم اما بعد از کلی معطلی به موضوع شک کردیم؛ راننده اتوبوس هم که از موضوع بی‌خبر بود ما را به محل شرکت برگرداند تا کرایه‌اش را هم بگیرد اما با اظهارات همسایه‌ها در محل، معلوم شد محل شرکت در مدتی که ما را به سمت جاده اتوبوس منتقل می‌کردند، تخلیه شده است.

با ارجاع پرونده به اداره 14 پلیس آگاهی تهران بزرگ (مبارزه با کلاهبرداری)، کارآگاهان تحقیقات اولیه خود را از تعدادی مالباخته که در پلیس آگاهی حاضر شده بودند آغاز کردند. با توجه به برگه رسید موجود که تمام این رسیدها با تاریخ‌های روزهای گذشته و تقریباً متفاوت بود (بین یک روز تا یک ماه قبل از آن) مبالغی از 48 هزار تومان تا 150 هزار تومان از این افراد دریافت شده بود.

مالباختگان اظهار داشتند: در این شرکت کاریابی برای این‌که کار مناسبی به ما معرفی شود مبلغ 200 هزار تومان درخواست شد اما به علت بیکاری، این افراد توان پرداخت کل مبلغ را در روز مراجعه نداشتند و متعهد شدند پس از شروع به کار مابقی مبلغ را بپردازند.

در مرحله بعد و در تحقیقات پلیسی کارآگاهان به محل شرکت واقع در خیابان انقلاب رفته و در بررسی از همسایگان مشخص شد تا روز مورد ادعای آنان این محل، دفتر فعالیت شرکت کاریابی آذین عرش آسیا بوده که کمتر از یک سال در این محل حضور داشتند.

در مرحله بعد کارآگاهان با حضور در اداره ثبت شرکت‌ها متوجه شدند این شرکت در اواخر سال 86 به نام جوان 30 ساله‌ای با مشخصات «حمید» به ثبت رسیده است. با مراجعه کارآگاهان به آدرس محل سکونت این فرد مشخص شد وی از چند ماه قبل این منزل استیجاری را ترک کرده است لذا در مرحله بعد از کارکنان حاضر در شرکت از طریق مالباختگان چهره‌نگاری شد که با چهره‌نگاری‌های موجود و بررسی سوابق متهمان سابقه‌دار نتیجه‌ای به دست نیامد.

در تحقیقات پلیسی از شاکیان و همسایگان شرکت مشخص شد یکی از کارکنان با توجه به لهجه‌اش اهل یکی از استان‌های شمالی کشور است. معلولیت یکی از اعضای بدن این فرد و نیز مشخصاتی از فرد دیگر که اهل یکی از استان‌های غربی کشور بود و چهره‌نگاری از این افراد تنها مشخصاتی بود که کارآگاهان اداره 14 پلیس آگاهی تهران در دست داشتند.

با بیش از یک سال تحقیقات پلیسی کارآگاهان مبارزه با کلاهبرداری و به صورت اتفاقی در خردادسال جاری و در مراجعه افسر پرونده به یکی از شرکت‌های کاریابی، چهره یکی از کارکنان شرکت و لهجه وی کاملأ با تصویر چهره‌نگاری شده متهم شرکت کاریابی آذین عرش آسیا مطابقت داشت.

افسر پرونده پس از خروج از این محل و با دعوت از یک مالباخته و حضور وی در این شرکت اطمینان حاصل شد فرد مورد نظر همان فردی است که گفته می‌شد و اهل یکی از استان‌های غربی کشور است. با هماهنگی قضایی با بازپرس پرونده این متهم به نام «امیر» دستگیر و به اداره 14 منتقل شد.

با حضور تعدادی از مالباختگان در اداره 14، همگی وی را به عنوان یکی از مدیران شرکت آذین عرش آسیا شناسایی کردند.

«امیر» در اعترافات خود گفت: در اولین روز ورود به تهران و از ترمینال غرب برای رفتن به سمت مرکز شهر، یک نفر به من نزدیک شد و با احوالپرسی متوجه شد تازه از شهرستان رسیده‌ام و برای پیدا کردن کار به تهران آمده‌ام. به من گفت کار خیلی خوبی برایم سراغ دارد و لحظاتی بعد در اطراف میدان انقلاب در یک شرکت کاریابی و پشت یک میز به عنوان مدیر عامل شروع به کار کردم.

وی افزود: چند ماه بعد وقتی که شرکت تعطیل شد دیگر از متهم اصلی «حمید» اطلاعی ندارم. این متهم با قرار صادره از سوی مقام قضایی روانه زندان شد و تحقیقات کارآگاهان برای شناسایی و دستگیری دیگر متهم پرونده ادامه یافت.

با انجام تحقیقات وسیع میدانی کارآگاهان مبارزه با کلاهبرداری پلیس آگاهی پایتخت، در تاریخ 21 آذر امسال، متهم دیگر پرونده در خیابان فلسطین شناسائی و در یک عملیات پلیسی دستگیر و به اداره 14 منتقل شد.

«حمید» در اعترافاتش خود را از کلاهبرداری‌های مورد ادعای شاکیان بی‌اطلاع دانست اما با قبول این‌که شرکت را خود به نام «امیر» کرده و در مدت فعالیت «امیر» به عنوان رئیس هیات‌مدیره و خودش (حمید) نیز به عنوان مدیر عامل در آن فعالیت داشته، پس از چند ماه و به علت کسادی کار شرکت را بدون دریافت مبلغی به یکی از آشنایانش واگذار کرده است.

متهم در مقابل این سؤال که چرا در مقابل واگذاری شرکت هیچ مبلغی دریافت نکرده‌ای یا شرکت را به فردی واگذار کردی که به نام تو بخواهد کلاهبرداری کند، گفت: اداره ثبت شرکت‌ها با دریافت 100 یا 200 هزار تومان شرکتی را به ثبت می‌رساند و ثبت شرکت هیچ زحمتی ندارد.

سرهنگ عباسعلی محمدیان، رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ با اعلام این خبر گفت: با دستگیری این متهم تعدادی از مالباختگان به پلیس آگاهی دعوت و این فرد را به عنوان یکی از مدیران شرکت مربوطه مورد شناسایی قرار دادند. با توجه به اظهارات وی و مالباختگان به احتمال فراوان تعداد مالباختگان بسیار بیشتر از این است. لذا از شهروندانی که بدین وسیله یا در شرکت فوق‌الذکر تا سال 87 از آنان کلاهبرداری شده است دعوت می‌شود برای شناسایی متهم یا پیگیری و طرح شکایت خود به اداره 14 پلیس آگاهی تهران بزرگ واقع در خیابان وحدت اسلامی مراجعه کنند.

البته تلاش کارآگاهان برای شناسایی و دستگیری فردی که ادعا می‌شود شرکت در تاریخ اعلام شکایت به وی واگذار شده است ادامه دارد.

سرهنگ محمدیان با هشدار به شهروندان در خصوص دقت بیشتر نسبت به مراجعه به شرکت‌های کاغذی گفت: برخی شرکت‌ها که یک شبه سر برآورده و به شرکت‌های کاغذی معروف هستند، با سوء استفاده از نیاز برخی شهروندان، ساده‌نگری آنان، عدم تحقیق لازم این شهروندان درباره موضوع به راحتی اقدام به کلاهبرداری از آنها کرده که شاید در این موارد یکی از دلایل اصلی کلاهبرداری در اینگونه شرکت‌ها نحوه اعطای مجوز به متقاضیان از سوی اداره ثبت شرکت‌ها باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها