ژاپن قصد دارد پرونده کره‌شمالی را به شورای امنیت برده و این کشور را محکوم کند

هشدار کره‌شمالی : جنگ در راه است

چند روز پس از درگیری‌ چند ساعته بین دو کره، پیونگ‌یانگ دیروز هشدار داد رزمایش‌های دریایی مشترک کره‌جنوبی و آمریکا که از فردا آغاز می‌شود، شبه جزیره کره را در آستانه جنگی جدید قرار خواهد داد. خبرگزاری رسمی کره‌شمالی اعلام کرد: هدف رزمایش امپریالیسم آمریکا و عروسک‌های خیمه شب بازی آنها در کره‌جنوبی، کره‌شمالی است. قرار است آمریکا و کره‌جنوبی در آب‌های نزدیک کره‌شمالی این مانور را انجام دهند. در این مانور ابر ناو‌های هسته‌ای آمریکا و کره‌جنوبی شرکت دارند. در این هشدار آمده است: روزهای هشدارهای کلامی به پایان رسیده است.
کد خبر: ۳۶۹۶۳۸

به گزارش آسوشیتدپرس، مردم و ارتش کره‌شمالی بسیار عصبانی هستند و آمادگی کامل برای انجام حملات مرگبار را دارند. برخی ناظران معتقدند این رویارویی‌های فزاینده به جنگ منتهی خواهد شد و طرفی که با آتش، بازی می‌کند محکوم به نابودی است. این منبع افزود: اوضاع شبه جزیره کره به علت این طرح نامحتاطانه به آستانه جنگ نزدیک می‌شود. کره‌شمالی برای نخستین بار از زمان جنگ دو کره طی سال‌های 1950 تا 1953 روز سه‌شنبه گذشته مناطق مسکونی در کره‌جنوبی را گلوله‌باران کرد. این حمله 4 کشته و حدود 20 زخمی برجای گذاشت و باعث اقدام تلافی‌جویانه ارتش کره‌جنوبی شد.

مشکلات کره‌جنوبی

دامنه ناآرامی‌ها و تنش‌ها در شبه جزیره کره تا جایی بالا گرفته است که کیم تائه یونگ، وزیر دفاع این کشور بر سر شلیک مرگبار توپخانه کره‌شمالی از سمت خود استعفا کرد و رئیس‌جمهور کره‌جنوبی نیز درخواست استعفای او را پذیرفت . حتی شایعاتی مبنی بر انتصاب لی هی وون، مشاور امنیتی رئیس‌جمهور به سمت وزارت دفاع این کشور گزارش شده بود که در نهایت خبرگزاری یونهاپ کره‌جنوبی، اعلام کرد کیم کوان جین، رئیس سابق ستاد کل ارتش این کشور به سمت وزیر دفاع جدید کره‌جنوبی منصوب شده است.

در این میان شماری از مردم خشمگین ومعترض کره جنوبی با برپایی تظاهرات طی چند روز گذشته، پرچم کره شمالی را به آتش کشیدند. به گزارش خبرگزاری‌ها، معترضان از دولت سئول خواستند تا واکنش جدی به این اقدام کره شمالی نشان دهد. تحلیلگران معتقدند که علت اصلی تنش در شبه جزیره کره، حضور نظامی آمریکا در این منطقه است. هم‌اکنون 28 هزار و 500 نظامی آمریکایی در کره‌جنوبی مستقر هستند و سالانه ده‌ها رزمایش مشترک نظامی میان دوکشور در آب‌های شبه جزیره کره برگزار می‌شود.

ادامه واکنش‌های بین‌المللی

درگیری‌های روز سه‌شنبه میان این دو کشور واکنش‌های مختلفی به همراه داشته است. در همین زمینه داروسمان، نماینده سازمان ملل در امور حقوق بشر کره‌شمالی هشدار داد پیونگ‌یانگ در زمانی‌که به کمک‌های بشردوستانه بیش از هر وقت دیگر نیاز دارد با اقداماتش خود را بیش از پیش منزوی می‌کند. کره‌جنوبی قول داده بود 5 هزار تن برنج و 250 هزار کیسه سیمان به عنوان کمک‌های بشردوستانه در اختیار کره‌شمالی قرار دهد، اما پس از حمله خمپاره‌ای کره‌شمالی به جزیره‌ای در کره‌جنوبی این کمک‌ها به حال تعلیق درآمد. از طرف دیگر به نظر می‌رسد دولت ژاپن با حمایت کامل از کره‌جنوبی قصد دارد تا با طرح پرونده کره‌شمالی، این کشور را در شورای امنیت سازمان ملل متحد محکوم کند. در این باره نائوتو کان، نخست‌وزیر ژاپن نیز اظهار کرد که چین به عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل مسوولیت سنگینی را بر عهده دارد از این رو وی امیدوار است که این کشور در برابر اقدامات کره‌شمالی تصمیمات درستی را اتخاذ کند.

نجیب تون رزاق، نخست وزیر مالزی نیز دیروز از آمریکا، چین و دیگر کشورها خواست برای پایان تنش در شبه جزیره کره تلاش کنند. نخست وزیر مالزی گفت: بالا گرفتن تنش نه تنها بر اقتصاد منطقه بلکه بر اقتصاد در حال احیای جهان تاثیر منفی خواهد داشت. دولت فیلیپین نیز ضمن انتقاد از تمرین مشترک نظامی آمریکا و کره‌جنوبی، ‌اعلام کرد که ممکن است این رزمایش به تشدید تنش در شبه جزیره کره بینجامد و امنیت منطقه را به مخاطره اندازد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها