در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
وی اظهار کرد: تحقیر زبان فارسی تحقیر ایرانیان است، در صورتی که قدرت یک ملت در زبانش نهفته است.
حدادعادل بیان کرد: زبان فارسی زبان بقال و نشستن یک عده دور هم و نالیدن شعرگونه نیست. زبان فارسی زبان دوم جهان اسلام است. وی با تاکید بر اینکه زبان فارسی برای زبان علم شدن هیچ چیز کم ندارد، گفت: این شعار نیست. با نگاهی به تاریخ به این مساله خواهید رسید و این یک واقعیت است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: ایرانیها در طول تاریخ بجد توجه ویژهای به زبانشان داشتند و حتی با ورود اسلام زبانشان تغییر نکرد.وی ادامه داد: ایرانی یک غیرت و علاقه خاص به زبانش دارد و این غیرت باید ادامه پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه در زمان ورود اسلام ایرانیها برای آنها فداکاریهای بسیاری کردند، گفت: دین اسلام با جان و دل پذیرفته شد، اما ایرانیها زبانشان را از دست ندادند.
حدادعادل بیان کرد: زبان قبل از اسلام در ایران زبان پهلوی بود و پس از آن به زبان فارسی دری تغییر کرد، اما زبان عربی هیچگاه نتوانست جای زبان فارسی را بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه بیان این دیدگاه تعصب یک ایرانی نیست، گفت: این یک واقعیت تاریخی است و مردم ایران باید بدانند زبان ملی دارند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: زبان فارسی لیاقت ماندگاری داشته و دارد و ترجمه قرآن در قرن سوم به زبان فارسی یکی از همین لیاقتها است.
وی اظهار کرد: ایرانی اولین ملتی است در دنیا که در قرن سوم قرآن را به فارسی ترجمه کرد و سبقت زمانی عجیبی به نسبت دیگر کشورها داشت.حدادعادل به کتابخانه آستان قدس رضوی به عنوان قدیمیترین کتابخانه اشاره کرد و گفت: این کتابخانه و کتب آن که به زبان فارسی نگارش شده صحه محکمی بر این امر میگذارد.وی تاکید کرد: رشد اصلی زبان فارسی در عرفان، ادبیات، شعر، اخلاق، حماسه و تغزل است و باید قبول کرد که این زبان با موسیقی خاص خودش توانایی مباحث روحی را دارد.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
گزارش «جامجم» درباره دستاوردهای زبان فارسی در گفتوگو با برخی از چهرههای ادب معاصر
معاون وزیر بهداشت: