به گزارش فارس ، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه تاکید کرد با توجه به کاهش چشمگیر ذخایر ماهیان خاویار دریای خزر این طرح از سه ماه آینده اجرا خواهد شد.
این طرح که پیش از این با حمایت ایران و روسیه روبرو شده بود ابتدا با مخالفت قزاقستان روبرو شد ولی سپس این کشور موافقت خود را با اجرای آن اعلام کرد.
لاوروف تصریح کرد ما به یک راهکار فنی و علمی دست یافتیم. اکنون باید روی مکانیسم خاصی کار کنیم تا این موافقتنامه اجرایی شود. روسیه در سال 2008 یک طرح 5 ساله برای کاهش صید ماهیان خاویار ارائه کرد که این طرح از سوی قزاقستان رد شد.
تقریبا کل ماهیان خاویاری جهان در دریای خزر زندگی می کنند. سازمان های حمایت از محیط زیست و صندوق حیات وحش جهان در گزارش هایی از کاهش چشمگیر جمعیت ماهیان خاویار دریای خزر ابراز نگرانی کردند.
جمعیت انواع ماهیان خاویار دریای خزر طی دهه های اخیر بیش از 70 درصد کاهش داشته است.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم