دورخیز مشایی برای انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم

سایت‌های خبری بتازگی اظهاراتی را به نقل از اسفندیار رحیم‌مشایی منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد او از همین حالا به فکر یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری است و برای انتخابات سال 92 برنامه‌ریزی می‌کند. او در حال حاضر ریاست دفتر رئیس‌جمهور و مشاور ویژه احمدی‌نژاد در امور خاورمیانه و حدود 10 مسوولیت‌ ریز و درشت دیگر را به‌عهده دارد و یکی از چهره‌هایی است که رئیس‌جمهور به ‌او اعتماد کامل دارد. انتصاب مشایی به عنوان معاون اول رئیس‌جمهور، نشانه همین اعتماد احمدی‌نژاد بود که البته زیاد دوام نیاورد و بالاخره بعد از انتشار نامه رهبری به رئیس‌جمهور، مشایی مجبور به استعفا از این مسوولیت شد.
کد خبر: ۳۵۷۹۸۰

با نگاهی به اظهارات مشایی در 5 سال گذشته و واکنش‌هایی که به دنبال داشته است، می‌توان به این ‌نتیجه رسید که اظهارات او برگرفته از نگاه خاصی است که به مسائل دارد و اگرچه گاهی به خاطر فشارها مجبور به سکوت می‌شود؛ اما همچنان به صحت اظهارات خود معتقد است.

این نگاه خاص رحیم‌مشایی و اعتماد رئیس‌جمهور به او باعث شده است که برخی از فعالان سیاسی از جمله علی‌ مطهری معتقد باشند که بسیاری از تصمیمات احمدی‌نژاد، براساس پیشنهاداتی است که مشایی به او می‌دهد و حتی بعضی از کارشناسان سیاسی، از مشایی به عنوان استراتژیست دولت‌های نهم و دهم نام ‌می‌برند.

در این میان، برخی تحلیلگران سیاسی هم با نگاهی به جلو معتقدند که با توجه به وجود محدودیت قانونی برای حضور احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده، اسفندیار رحیم‌مشایی گزینه اصلی طیف حامیان دولت برای حضور در انتخابات سال 92 خواهد بود و برخی اخبار که این روزها منتشر می‌شود، این گمانه را تقویت می‌کند.

به عنوان مثال سایت خبری جهان، روز یکشنبه در خبری نوشته است: اسفندیار رحیم‌مشایی در جلسه‌ای که بتازگی با برخی از همفکران و فعالان سیاسی حامی خود داشته، تاکید کرده است باید طوری عمل کنیم که در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده، همه 13 میلیون رای موسوی را نیز جذب کنیم.

این اظهارنظر که به نوعی نشان‌دهنده برنامه‌ریزی مشایی برای انتخابات آینده است، در حالی منتشر می‌شود که برخی اخبار نیز حکایت از راه‌اندازی چندین سایت خبری با حمایت اسفندیار رحیم‌مشایی دارند. انتشار این اخبار در کنار تصمیم مشایی برای برگزاری یک نشست خبری که البته بعدا لغو شد، نشان می‌دهد که او حساب ویژه‌ای برای کارهای خبری و تبلیغاتی باز کرده و از همین حالا به فکر سازماندهی امور برای 3 سال آینده است.

البته با توجه به این‌که اصولگرایان هیچ‌گونه اقبالی به مشایی ندارند و حتی در چندین نوبت به احمدی‌نژاد در مورد او هشدار داده‌اند، طبیعتا مشایی نیز امید چندانی به حمایت جناح اصولگرا ندارد. در همین راستا شنیده شده است که اخیرا در نشستی که با حضور حامیان احمدی‌نژاد برپا شده، یکی از نزدیکان رئیس‌جمهور تاکید کرده است که قطعا در انتخابات آینده در جبهه اصولگرایان باقی نمی‌مانیم و با فهرست جدا در انتخابات حضور می‌یابیم.در کنار همه این مسائل، تجربه معاونت اولی مشایی و واکنش‌های گسترده به این موضوع، تا حدودی تصور حضور او در انتخابات ریاست‌جمهوری را مشکل می‌کند و با توجه به مدت زمان زیاد باقیمانده به انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، باید منتظر ماند و دید که تدبیر مشایی برای این مساله چه خواهد بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها