حاشیه خبر

همایش رمزنگاران جهان در ایران

از زمان ژولیوس سزار تاکنون مدت زیادی می‌گذرد. تمدن‌های گوناگون ظهور پیدا کرده و منقرض شده‌اند، اما برخی نیازهای انسان به همان قوت باقی مانده است. می‌گویند زمانی که ژولیس سزار امپراتور مقتدر روم از این‌که می‌دید پیام‌های محرمانه‌ای که برای فرماندهان و هم پیمانانش به گوشه و کنار امپراتوری می‌فرستاد توسط دشمنانش خوانده و نقشه‌هایش نقش بر آب می شود ، ‌تصمیم گرفت کاری کند که اگر پیام به دست جاسوس‌ها هم بیفتد برایشان بی‌ارزش باشد، به همین دلیل یکی از نخستین و ساده‌ترین و در عین حال پر کاربردترین سیستم‌های رمزنگاری تاریخ را ابداع کرد. او پیامش را به شکل ترکیبی بظاهر بی‌معنی از حروف می‌نوشت، اما اگر گیرنده پیام نماینده خود امپراتور بود، می‌دانست که باید هر یک از حروف را جایگزین چه حرف دیگری کند تا پیام آشکار شود. مثلا گاه حروف پیام را می‌بایست با چند حرف جلوتر از آن در ترتیب الفبا جابه‌جا کرد تا متن پنهان شده آشکار شود.
کد خبر: ۳۵۳۳۷۶

از آن زمان تاکنون نیازهای بشر به رمزنگاری، هر روزه بیشتر شده است و انسان هر روز به روش‌های پیچیده‌تری برای کد کردن پیام‌هایش دست زده است. امروز رمزنگاری یکی از شاخه‌های پیشرفته و پیچیده ریاضیات به شمار می‌رود که تعدادی از بهترین مغز‌های سیاره ما زندگی خود را صرف توسعه و گسترش آن می‌کنند. اگرچه ممکن است درک جزئیات روش‌هایی که این ریاضیدانان و رمز نگاران به کار می‌برند برای افراد عادی پیچیده باشد، اما همه ما در زندگی روزمره خود از دستاوردهای آنان استفاده می‌کنیم. زمانی که قبض آب و برق را با کمک عابر بانک پرداخت می‌کنید، داده‌های حساب شده به شکل کد شده‌ای بین سامانه‌های مختلف رد و بدل می‌شود.

زمانی که از یک کارت اعتباری برای خرید و فروش استفاده می‌کنید، در حقیقت زنجیره طولانی از رمزنگاری و رمزشکنی در کار است تا اطلاعات حساب شما به دست افراد غیرمجاز نیفتد و البته تنها نمونه‌های رمزنگاری در چنین مواردی نیست و تقریبا همه فعالیت‌های ما به نوعی با رمز نگاری درگیر است. 24 و 25 شهریور ماه دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در تهران نیز میزبان هفتمین همایش بین‌المللی انجمن رمز ایران خواهد بود. در این همایش متخصصان رمزنگاری و رمزشکنی و ریاضیدانان متخصص حوزه رمز درخصوص مباحثی مانند امنیت تجارت الکترونیک، ‌پروتکل‌های امنیتی و دیگر مباحث این رشته به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.

پوریا ناظمی / گروه دانش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها