خبر هفته

رقابت پژوهانه با یارانه

داغی بازار خبر‌های یارانه‌ای و رایانه‌ای کم بود حالا یک خبر دیگر هم به جمع آنها اضافه شده که دست برقضا (با اغماض البته) می‌تواند هم قافیه آنها شود؛ «پژوهانه» مبحث جدیدی است که متولیان این صفحه از صمیم قلب ورودش را به عرصه خبرسازی در حوزه دانشجویی تبریک و ایضا تسلیت عرض می‌نمایند.
کد خبر: ۳۵۰۷۶۳

می‌پرسید چرا؟ راستش را بخواهید خودمان هم نمی‌دانیم چرا. فقط می‌دانیم که دانشجویان دکترا قرار است از این به بعد پژوهانه بگیرند و با استفاده از پژوهانه برای خودشان پژوهش و تحقیق کنند.

البته اول قرار بود به همه دانشجویان این مقطع مبلغی به عنوان پژوهانه تعلق بگیرد، اما بعد مقرر شد که فقط این پژوهانه‌ها دوست داشتنی در اختیار افرادی قرار بگیرند که طرحی، پژوهشی، چیزی برای ارائه کردن دارند.

البته خبرنگار ما هم که در آن محل رفت و آمد می‌کرد تا شاید بتواند یک جور‌هایی دستش را به پژوهانه‌ای چیزی برساند، سریع از این طرح استقبال کرد و قید آمدن به تحریریه را زد تا بلکه بتواند یکی از طرح‌های مهمش را عملیاتی کند.

او که از قدیم به طب و پزشکی و بوعلی سینا علاقه داشت طرحی در این زمینه نگاشت غافل از این که معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت آب پاکی را روی دستش می‌ریزد و می‌گوید: «پرداخت پژوهانه به دانشجویان علوم پزشکی منوط به تایید استاد راهنما است.»

دکتر مصطفی قانعی البته به تصویب آیین نامه‌ای در این زمینه هم اشاره کرد و به مهر گفت: «آیین‌نامه پرداخت پژوهانه به دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی با همکاری معاونت علمی و فناوری تهیه و به تمامی دانشگاه‌ها ارسال شده است.»

او در مورد منوط شدن پرداخت پژوهانه به تایید استاد راهنما هم توضیحات جالبی داده که چندان به مذاق خبرنگار ما خوش نیامده: «قوت و توانمندی یک دانشجو را استاد راهنما تعیین می‌کند و گلوگاه پژوهشی از طریق استاد راهنما شناسایی و تعیین می‌شود. براساس دستورالعملی که نحوه بهره‌برداری از پژوهانه را ترسیم کرده است از ابتدای سال تحصیلی جاری هر فردی که پژوهانه می‌گیرد، می‌داند که چه تعهداتی دارد و دانشگاه نیز میزان اعتبار مورد نظر را می‌داند.»

به گفته قانعی، این دستورالعمل به گونه‌ای است که اعتبار پژوهانه به هم افزایی در تولید علم در دانشگاه‌های علوم پزشکی منجر می‌شود.

اگر هنوز در مورد پژوهانه سوالی دارید و این طرح برایتان چند و چونش روشن نشده،این اطلاعاتی را که خبرنگار ما قبل از شنیدن این خبر بد به دست آورده، بخوانید شاید به نتیجه‌ای رسیدید. پژوهانه، اعتباری است که طی 2 سال در 3 مرحله پس از تهیه پروپوزال، پس از پیشرفت نیمی از طرح و در پایان طرح تحقیقاتی به میزان 5 میلیون تومان به هر دانشجوی مقطع دکتری تعلق می‌گیرد، پژوهانه به دانشجویانی اعطا می‌شود که امتحان جامع را گذرانده و عنوان رساله آنها نیز مشخص شده باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها