در پی خروج نیروهای رزمی آمریکا

ارتش مزدور در عراق مستقر می‌شود

آخرین واحدهای رزمی ارتش آمریکا خاک عراق را ترک کردند. حال دولت آمریکا تصمیم دارد تعداد نیروهای امنیتی خصوصی در عراق را به دو برابر افزایش دهد. وظیفه حفاظت از دیپلمات‌ها و امدادگران بر عهده این نیروها خواهد بود.
کد خبر: ۳۴۷۷۱۸

پس از خروج آخرین واحد‌های رزمی ارتش آمریکا از عراق، شک و تردیدها در زمینه تامین امنیت توسط ارتش عراق بالا گرفته است. فیلیپ کراولی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید:«نیروهای امنیتی عراق نمی‌توانند کاملا جایگزین ارتش آمریکا شوند. ما باید مطمئن شویم که امنیت دیپلمات‌ها و امدادگران ما تامین می‌شود».

هرچند هنوز آمار رسمی در زمینه اعزام نیروهای امنیتی خصوصی به عراق وجود ندارد، اما روزنامه نیویورک تایمز در گزارش خود به یک "ارتش کوچک 7 هزار نفری" اشاره کرده است.

بدنامی شرکت‌های خصوصی پس از رسوائی بلاک‌واتر

ارتش آمریکا پس از ورود به عراق، برخی از وظایف خود مثل نگهبانی از سفارت‌خانه‌ها و یا حفاظت از جان امدادگران را به دست شرکت‌های خصوصی تامین امنیت سپرد. اما پس از اینکه سربازان شرکت بلاک واتر در سال 2007 در بغداد به روی غیر نظامیان آتش گشودند و 17 نفر را به قتل رساندند، حضور نیروهای شرکت‌های خصوصی تامین امنیت باعث ایجاد تنش در روابط آمریکا و دولت عراق شد.

اکنون پس از خروج واحد‌های رزمی، 56 هزار نفر دیگر از نیروهای ارتش آمریکا در عراق مستقر هستند که بر اساس گزارش منابع آمریکائی تا روز اول سپتامبر سال جاری 6 هزار نفر از آنها نیز خاک عراق را ترک خواهند کرد.

سایر سربازان آمریکایی که وظیفه آموزش ارتش و پلیس عراق و همچنین حفاظت از تاسیسات آمریکائی را برعهده دارند نیز تا آخر سال 2011 خاک عراق را ترک خواهند کرد.

به گزارش نیویورک تایمز وظیفه اصلی شرکت‌های خصوصی تامین امنیت، نگهبانی از 5 پایگاه نیروهای باقی‌مانده در عراق خواهد بود. علاوه بر این جستجوی بمب در خیابان‌ها و کنترل هواپیماهای بدون سرنشین تجسسی را نیز برعهده خواهند داشت.

دویچه وله

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها