خروج آخرین نیروهای رزمی آمریکا از عراق

هفت سال پس از آنکه نیروهای ائتلاف تحت رهبری آمریکا، صدام حسین، رییس جمهوری سابق عراق را سرنگون کردند، آخرین نیروهای رزمی آمریکا از خاک عراق خارج شدند.
کد خبر: ۳۴۷۵۴۲

آخرین یگان های 'رزمی' ارتش آمریکا در تاریکی هوا و از طریق کویت عراق را ترک کردند. آمریکا تا پایان ماه اوت 2010 به 'عملیات رزمی' در عراق پایان خواهد داد.

بیشتر عراقی ها، آمریکا را مسئول خشونت های گسترده ای می دانند که از زمان اشغال این کشور در سال 2003 در آن جریان دارد.

در جریان این خشونت ها، حدود چهار هزار و پانصد پرسنل آمریکایی و ده ها هزار عراقی کشته شدند.

تیپ چهارم از لشگر دوم زمینی ارتش آمریکا آخرین واحد رزمی بود که عراق را ترک کرد.

بر اساس گزارش ها، حدود چهار هزار نیروی این تیپ سوار بر خودروهای زرهی و نفربرها و تحت پوشش هوایی جت ها و هواپیماهای بدون سرنشین از مرز کویت عبور کردند.

بر اساس گزارش ها، تعدادی از پرسنل لجستیک و اداری این یگان نیز روز پنجشنبه عراق را ترک کردند.


وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) هنوز رسما پایان "عملیات آزادی عراق" را اعلام نکرده است.

پنتاگون، تهاجم به عراق در ماه مارس 2003 را که به سرنگونی حکومت صدام حسین انجامید، "عملیات آزادی عراق" نام نهاده است.

آمریکا تا دسامبر سال 2011 حدود 50 هزار نیروی احتیاطی در نقش "مشاور" در عراق  نگه خواهد داشت.

گفته می شود که حدود 4500 نفر آنان از نیروهای ویژه و بقیه جزء واحدهای عادی هستند و ادامه آموزش نیروهای عراقی و کمک به دولت برای مبارزه با پیکارجویان ماموریت اصلی آنهاست.

ژنرال استفان لانزا، یکی از سخنگویان ارتش آمریکا به شبکه ان بی سی گفته است که در حال حاضر حدود 56 هزار نیروی آمریکایی در عراق هستند اما تا پایان اوت این رقم به 50 هزار نفر خواهد رسید.

قرار است که از ابتدای سپتامبر نام ماموریت نیروهای آمریکایی از "عملیات آزادی عراق" به "عملیات افق تازه" تغییر کند.

این در حالیست که یک فرمانده ارشد ارتش عراق اخیرا از تصمیم آمریکا برای خروج نیروهایش انتقاد کرده بود.

ژنرال بابکر زیباری، رئیس ستاد مشترک ارتش عراق هشدار داده بود که ارتش این کشور تا ده سال دیگر هم آمادگی کنترل اوضاع را ندارد.

به گفته او: "سیاستمداران باید راه های دیگری برای پر کردن این خلاء پس از سال 2011 پیدا کنند... اگر از من درباره خارج کردن نیروها سوال شده بود، من به سیاستمداران می گفتم که ارتش آمریکا باید تا سال 2020 که ارتش عراق کاملا آماده می شود، در این کشور بماند."

تمام نیروهای آمریکایی بر اساس توافقی که جرج بوش، رئیس جمهوری سابق ایالات متحده با دولت نوری مالکی منعقد کرد، باید تا 31 دسامبر 2011 عراق را ترک کنند.

فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، گفته است که از این پس این کشور بر امور غیرنظامی و دیپلماتیک در عراق تمرکز خواهد کرد.

او به تلویزیون ان بی سی آمریکا گفت: "ما به جنگ عراق پایان می دهیم، اما کارمان در عراق تمام نشده است. تعهد ما نسبت به عراق بلندمدت است."

حداقل 4400 سرباز آمریکایی طی هفت سال گذشته در عراق کشته و هزاران نفر نیز زخمی و معلول شدند.

آمار دقیق تلفات عراقی ها روشن نیست اما گفته می شود که ده ها هزار نفر غیرنظامی در خشونت های قومی-مذهبی و نیز حملات نیروهای آمریکایی جان خود را از دست داده اند.

بی بی سی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها