آمادگی ایران برای تولید فوری روزانه 15 میلیون لیتر بنزین

وزیر نفت از آمادگی فوری کشور برای تولید 15‌میلیون لیتر بنزین در روز در مجتمع‌های پتروشیمی خبر داد و تصریح کرد: با این روش بنزین مورد نیاز کشور تامین می‌شود. به گزارش خبرگزاری‌ها، اظهارات سیدمسعود میرکاظمی پاسخی به تحریم‌های جدید علیه ایران است که در بخشی از آن بر کاهش فروش بنزین به ایران تاکید شده است. با وجود این، مدیران کشور بارها بر بی‌اثر بودن این تحریم‌ها تاکید و تصریح کرده‌اند با راه‌های مختلف امکان تامین کل بنزین مورد نیاز کشور از پالایشگاه‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی وجود دارد.
کد خبر: ۳۴۳۱۵۴

وزیر نفت دیروز در مراسم بهره‌برداری از 2 طرح بزرگ پتروشیمی در منطقه عسلویه با ارائه توضیح بیشتر درباره طرح تولید بنزین در کشور در شرایط فوری اظهار کرد: طرح تولید روزانه 15 میلیون لیتر بنزین سال گذشته به مدت یک هفته به طور آزمایشی در مجتمع‌های پتروشیمی انجام شد و بخش قابل توجهی از بنزین تولیدی از این راه در خود عسلویه مورد استفاده قرار گرفت. بنابراین مجتمع‌های پتروشیمی آمادگی تولید بنزین در شرایط خاص و فوری را دارند و این مساله از نظر‌عملی اثبات شد.

وی افزود: این مساله نشان می‌دهد ما راه‌های مختلفی را برای تامین و تولید بنزین مورد نیاز در داخل کشور داریم و تحریم‌ها در این زمینه اثری نخواهد داشت.وزیر نفت گفت: امروز می‌توانیم ادعا کنیم با خودکفایی در تولید بنزین و سایر فرآورده‌های مورد نیاز کشور، ابزار فشار از دست خارجی‌ها گرفته شده و نه‌تنها در تامین سوخت‌های مورد نیاز مشکلی نداریم بلکه در توسعه مجتمع‌های پتروشیمی و ساخت پالایشگاه‌های نفت و گاز و توسعه میدان‌ها نیز توانایی قابل توجهی داریم.وی با بیان این که طرح‌های پالایشی زیادی در کشور در حال ساخت است که تا پایان امسال بخشی از آنها به بهره‌برداری می‌رسد، تصریح کرد: تا پایان سال 92 امکان تولید روزانه 170 میلیون لیتر بنزین را به دست خواهیم آورد، در حالی که در آن سال نیاز کشور بیش از 66 میلیون لیتر در روز نیست، لذا از این سال صادرکننده بنزین نیز خواهیم شد.

افتتاح 2 طرح پتروشیمی

مجتمع پتروشیمی مروارید عسلویه یکی از 2 طرحی بود که صبح روز گذشته با حضور رئیس‌جمهور و مسوولان وزارت نفت افتتاح شد.

به گزارش فارس، مجتمع پتروشیمی مروارید (الفین‌ پنجم) با ظرفیت تولید بیش از یک میلیون تن محصول در سال به عنوان نخستین واحد تامین‌کننده خوراک خط لوله اتیلن غرب متشکل از واحدهای اتیلن، منواتیلن گلایکول و سرویس‌های جانبی است.این مجتمع در زمینی به مساحت 20 هکتار احداث شده و مکان جغرافیایی آن در استان بوشهر، منطقه انرژی پارس جنوبی (عسلویه)، فاز دوم صنایع پتروشیمی واقع شده است.

محصولات اصلی واحد‌های فرآیندی این مجتمع شامل اتیلن، ترکیبات C3، منواتیلن گلایکول، دی اتیلن گلایکول و فری اتیلن گلایکول است و ایجاد اشتغال و انتقال دانش فنی، افزایش و بهره‌برداری از توانمندی‌های داخلی کشور، صرفه اقتصادی بالا، ارزآوری و تامین خوراک خط لوله اتیلن غرب از اهداف اصلی آن به شمار می‌رود.

مجتمع پتروشیمی مروارید به عنوان نخستین واحد تامین‌کننده خط لوله اتیلن غرب می‌تواند در راه‌اندازی زودرس واحدهای در جوار این خط لوله نقش موثر ایفا کند.

همچنین فاز دوم پتروشیمی پردیس نیز به عنوان دومین طرح پتروشیمی دیروز افتتاح شد.وزیر نفت با اشاره به این‌که ایران با در اختیار داشتن دومین ذخایر گاز طبیعی جهان از پتانسیل قابل توجهی برای توسعه طرح‌های پتروشیمی برخوردار است، گفت: با راه‌اندازی این 2 واحد جدید ظرفیت نصب شده در صنعت پتروشیمی ایران از مرز 50 میلیون تن در سال عبور می‌کند، همچنین با افزایش ظرفیت تولید کود اوره به 4‌/‌4 میلیون تن در سال، ایران جایگاه بزرگ‌ترین تولید کننده اوره خاورمیانه را به دست آورده است.

صدور 2‌/‌9 میلیارد دلار محصولات پتروشیمی

وزیر نفت با یادآوری این‌که در سال 1384 کل ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی حدود 8‌/‌15 میلیون تن در سال بوده است، بیان کرد: در حال حاضر ظرفیت تولید صنایع پتروشیمی ایران از مرز 50 میلیون تن عبور کرده است.

وی با اشاره به صادرات 14 میلیون تن محصولات پتروشیمی در سال گذشته تبیین کرد: در مجموع سال گذشته 2‌/‌9 میلیارد دلار محصولات پتروشیمی به خارج کشور صادر شده که پیش‌بینی می‌کنیم میزان صادرات پتروشیمی در سال جاری افزایش یابد.

این عضو کارگروه نمایندگان ویژه رئیس‌جمهور با اشاره به فروش 47 هزار میلیارد ریال محصولات پتروشیمی در داخل کشور طی سال گذشته گفت: افزایش فروش داخلی محصولات پتروشیمی حاکی از توسعه صنایع پایین دستی و ایجاد ارزش افزوده در این صنعت است.

احمدی نژاد: ایران حلقه شرکت‌های چندملیتی را در حوزه نفت پاره کرد

رئیس‌جمهور با تاکید بر این‌که این دولت مصمم است کارها را با جدیت و قاطعیت پیگیری کند، گفت: بهانه‌تراشی‌های غربی‌ها ناشی از نگرانی از حاکم شدن روحیه‌ خودباوری است.

رئیس‌جمهور در مراسم بهره‌برداری از مجتمع پتروشیمی مروارید در پارس جنوبی با تقدیر از متخصصان و دست‌اندرکاران این پروژه اظهار کرد: امروز به لطف خدا کارها به دست متخصصان ایرانی در حال انجام است و پروژه‌های بزرگ و پیچیده و با فناوری بالا طراحی و اجرا و بهره‌برداری می‌شوند.وی ابراز امیدواری کرد ظرف 5 سال آینده حلقه‌های تولیدات پتروشیمی به طور کامل در ایران بسته شود و این کار را شدنی و قابل دستیابی دانست.وی ادامه داد: امروز پیمانکاران و متخصصان ما در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای عقد قرارداد وارد عمل می‌شوند و همه پیمانکاران و مشاوران و حتی سازندگان برخی قطعات ایرانی هستند که امیدواریم در آینده نزدیک همه قطعات توسط شرکت‌های داخلی تولید شوند.رئیس‌جمهور گفت: طراحان و پیمانکاران پروژه‌ها در دنیا یک حلقه به هم پیوسته‌ و در قالب شرکت‌های چندملیتی هستند، اما کار بزرگی که اتفاق افتاد شکستن این حلقه یکجانبه و تحمیلی توسط متخصصان ایرانی بود که این اتفاق بزرگ برای دنیا سودآور است.

رئیس‌جمهور گفت: کسانی که عادت داشتند کارها را طول بدهند و 80 درصد سال را در تفریح به سر می‌بردند و 20 درصد را با منت کار می‌کردند، نمی‌توانند قبول کنند که کارهای بزرگ در پارس جنوبی طی 3 سال قابل انجام است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها