انتقاد شدید ایران از رویکردهای دوگانه غرب

وزیر امور خارجه کشورمان دیروز در دیدار با مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، از رویکردهای دوگانه غرب در قبال تروریسم بشدت انتقاد کرد. به گزارش ایسنا، در این دیدار که بنا به درخواست کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حاشیه برگزاری اجلاس بین‌المللی کابل انجام شد، منوچهر متکی به اعترافات عبدالمالک ریگی و برخی تروریست‌ها به ارتباط با برخی کشورهای خارجی اشاره کرد.
کد خبر: ۳۴۱۵۸۳

متکی با اشاره به سیاست‌های ناکام جورج بوش در افغانستان و تکرار این سیاست‌های شکست خورده در دوره اوباما، تصریح کرد که هیچ تفاوتی میان سیاست‌های 8 ساله جورج بوش و دوره فعلی اوباما نمی‌بینیم. وزیر امور خارجه کشورمان همچنین مواضع جمهوری اسلامی ایران و تاکید بر حقوق مشروع ملت ایران در مساله هسته‌ای را خاطرنشان کرد.

اشتون نیز در این دیدار بر شروع مذاکرات هسته‌ای تاکید و خاطرنشان کرد که اتحادیه اروپا در این ارتباط اعلام آمادگی کرده است.مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: در این راستا با جمهوری اسلامی ایران در ارتباط بوده و برای ایجاد یک راه‌حل مورد توافق دو طرف جدی هستیم.

پس از صدور قطعنامه اخیر شورای امنیت علیه ایران، اشتون طی نامه‌ای خواستار شروع مذاکرات اتحادیه اروپا و تهران شده بود که مدتی بعد از ارسال این نامه، سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان شرایط آغاز این مذاکرات را اعلام کرد.

چند روز قبل، اتحادیه اروپا در پاسخ به نامه جلیلی، تصمیم جدی این اتحادیه برای آغاز مذاکرات را بار دیگر اعلام کرد.

متکی: نیروهای خارجی عامل ناامنی در افغانستان هستند

وزیر امور خارجه کشورمان، در اجلاس بین‌المللی کابل افزایش حضور نیروهای خارجی را علت افزایش ناامنی‌ها در افغانستان دانست.به گزارش واحد مرکزی خبر، منوچهر متکی گفت: کسانی که فکر می‌کنند با تامین منابع مالی و تجهیزاتی تروریست‌ها، ناامنی در این منطقه محدود می‌شود، باید بدانند که تروریسم مرز جغرافیایی ندارد.وی با اشاره به این‌که تروریست‌ها از خاک افغانستان و پاکستان برای سازماندهی حملات تروریستی خود در مناطق شرقی ایران استفاده می‌کنند، افزود: نیروهای خارجی با هدف مبارزه با تروریسم و مواد مخدر وارد افغانستان شدند؛ اما اکنون ناامنی، افزایش تولید موادمخدر و فقر چالش‌هایی است که باید به آن پاسخ داده شود.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: با وجود حضور نیروهای خارجی در افغانستان، اوضاع امنیتی بدتر شده است و دورنمای تامین امنیت افغانستان در کوتاه‌مدت امکان‌پذیر به نظر نمی‌رسد.متکی با اشاره به این‌که افزایش عملیات نیروهای خارجی در افغانستان به دامنه مشکلات این کشور افزوده است، خاطرنشان کرد: باید به آسیب‌شناسی تحولات 9 سال اخیر در افغانستان بپردازیم.

وزیر امور خارجه با تاکید بر این‌که از هرگونه نسخه‌های تجویزی برای افغانستان خودداری شود، گفت: ناامنی بیشترین تاثیر منفی را در بازسازی افغانستان دارد و توسعه نیافتن این کشور سبب ناامنی می‌شود.

متکی با اشاره به این‌که ایران همواره از افغانیزه کردن امور افغانستان حمایت کرده است، گفت: تروریسم یک چالش جهانی است و مبارزه با آن به مشارکت جامعه جهانی نیاز دارد.

وی با اشاره به این‌که راهکار نظامی، تنها شیوه مقابله با تروریسم نیست، افزود: جمهوری اسلامی ایران نشان داد که با استفاده از شیوه‌های موثر، بدون آسیب رساندن به غیرنظامیان می‌توان با تروریسم مقابله کرد.متکی با اشاره به این ‌که بخش کوچکی از عواید 80 میلیارد دلاری تولید تریاک نصیب تروریست‌ها می‌شود، افزود: بخش عمده این درآمد وارد شبکه پولشویی بانک‌های غربی می‌شود.

وزیر خارجه همچنین بر ضرورت کمک بیشتر جامعه جهانی به کشورهای مهاجرپذیر از جمله جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها