پس از درگذشت ژوزه ساراماگو، نویسنده سرشناس پرتغالی سیاستمداران دنیا درگذشت او را تسلیت گفتند

3 روز عزای عمومی در زادگاه خالق «کوری»

به ‌دنبال درگذشت «ژوزه ساراماگو»، نویسنده پرتغالی برنده نوبل ادبیات، دولت این کشور 3 روز عزای عمومی اعلام کرد. به گزارش ایسنا، ژوزه ساراماگو که پس از اختلاف با دولت پرتغال، کشورش را ترک کرده بود، در اواخر عمر به‌دفعات در بیمارستان بستری بود و سرانجام‌جمعه شب در 87 سالگی در جزایر قناری اسپانیا درگذشت.
کد خبر: ۳۳۵۷۱۰

دولت پرتغال روز گذشته برای احترام به خالق رمان پرفروش «کوری»، 3 روز عزای عمومی اعلام کرد.

آنیبال کاواکو سیلوا، رئیس‌جمهور پرتغال در پیامی اعلام کرد: «ساراماگو یک نقطه مرجع در ادبیات پهناور ما محسوب می‌شود که نسل‌های آینده می‌باید آثار او را مطالعه کنند.»

از سوی دیگر جوکا فریدا، وزیر فرهنگ برزیل نیز اعلام کرد، مرگ ساراماگو فقدانی است که فراتر از زبان پرتغالی است. او چهره تاثیر‌گذاری برای ادبیات جهان بود که عقایدش در انتقاد از وضعیت کنونی جهان حائز اهمیت بود.

همچنین خوزه لوئیس رودریگز زاپاترو، نخست‌وزیر اسپانیا در پیام تسلیتی به همسر ساراماگو، تسلیت عمیق خود را نسبت به درگذشت نویسنده‌ای که آثارش دنیا را درنوردید، اعلام کرد.

انجمن نویسندگان و هنرمندان کوبا نیز در پیام تسلیتی درگذشت برنده نوبل ادبیات سال 1998 را تسلیت گفت.

وزیر فرهنگ پرتغال روز گذشته در پروازی اختصاصی جسد «ساراماگو» را برای مراسم تدفین به پرتغال بازگرداند.

ساراماگو اولین کتاب خود را در سال 1947 منتشر کرد و پس از آن 19 سال به طول انجامید تا دومین کتابش را در قالب مجموعه اشعار منتشر کند. وی در سال 1995 رمان «کوری» را نوشت که در سال 2008 در قالب نسخه سینمایی به هالیوود آمد.

این نویسنده معروف پرتغالی که سال 1998 موفق به کسب نوبل ادبیات شد، اوایل دهه 90 میلادی پس از آن‌که دولت حاکم پرتغال از حضور رمان «انجیل به روایت عیسی مسیح» او در جایزه ادبی اروپا ممانعت کرد، کشورش را ترک کرد و سال‌های آخر عمرش به همراه همسرش در لانزاروته زندگی کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
کابوس ناوهای دشمن

سردار علیرضا تنگسیری در مصاحبه با روزنامه«جام‌جم» از دستاوردهای رزمایش اقتدار سپاه و رونمایی از موشک‌های جدید گفت

کابوس ناوهای دشمن

نیازمندی ها