کاروان آزادی در آستانه ورود به غزه

کاروان آزادی غزه شامل سه کشتی ترکیه‌ای و 6 کشتی حامل کمک‌های انساندوستانه مردم سایر کشورها، دیروز از بندر آنتالیا حرکت خود را برای ورود به سواحل نوار غزه آغاز کرد و این درحالی است که رژیم صهیونیستی می‌گوید از ورود آن به غزه جلوگیری خواهد کرد. 600 فعال حقوقی و اجتماعی این کاروان را همراهی می‌کنند. کاروان آزادی غزه دیروز از ترکیه وارد یونان شد تا با ملحق شدن سایرکشتی‌ها به طور هماهنگ امروز وارد نوار غزه شود. ناوگان آزادی نوار غزه شامل 9کشتی از جمله 3 کشتی از ترکیه، یک کشتی از یونان، یک کشتی از ایرلند، 2کشتی از انگلیس، یکی از الجزایر و یک کشتی کویتی است. کاروان یادشده حدود 10 هزار تن تجهیزات پزشکی و دیگر مواد امدادی را حمل می‌کنند.
کد خبر: ۳۳۱۲۴۵

رژیم صهیونیستی از ژوئن سال 2007 نوار غزه را به محاصره خود در آورده و از ورود مواد غذایی به این منطقه ممانعت به عمل می‌آورد. تل آویو همچنین اعلام کرده است که مانع ورود هرگونه کشتی حاوی کمک‌های مردمی به غزه خواهد شد.

ناوگان آزادی از سوی یک ائتلاف بین‌المللی شامل جنبش آزادی غزه، بنیاد کمک‌های انساندوستانه ترکیه و کمپین اروپایی رفع محاصره غزه تشکیل شده است و چند مؤسسه و نهاد از مالزی، یونان و ایرلند در آن شرکت دارند.

تهدیدهای اسرائیل

در همین حال، رژیم صهیونیستی تهدید کرد که در صورت ورود ناوگان آزادی به آب‌های غزه، با کماندوهای خود به آن حمله و تمام فعالان حاضر در این ناوگان را دستگیر خواهد کرد.رژیم صهیونیستی با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروی دریای اسرائیل به کاروان کشتی‌های آزادی هشدار خواهد داد که وارد آب‌های غزه نشود و به همان جای نخست خود بازگردد. اما اگر این کشتی‌ها به راه خود برای ورود به سواحل غزه ادامه دهند، نیروی دریایی اسرائیل وارد عمل خواهد شد و با حمله به این کشتی‌ها، تمام فعالان حاضر در آنها را دستگیر خواهد کرد و پس از بازجویی، آنها را به دولت‌های متبوعشان تحویل خواهد داد. این درحالی است که جنبش حماس می‌گوید تجاوز رژیم صهیونیستی به ناوگان آزادی نقض قوانین بین‌المللی است. از سوی دیگر شیخ رائد صلاح، رئیس جنبش اسلامی اراضی اشغالی سال 48 فلسطین که همراه این کاروان است تاکید کرد این ناوگان برای سفر به نوار غزه نیاز به کسب اجازه از هیچ طرفی ندارد.

رئیس جنبش اسلامی اراضی اشغالی سال 48 با تاکید بر این‌که ناوگان لغو محاصره بر موضع خود برای ورود به منطقه محاصره شده غزه از طریق مرزهای بین‌المللی تاکید دارند، گفت: این حق هر انسانی بر روی زمین است و ما برای این منظور نیازی به کسب اجازه از رژیم اشغالگر قدس نداریم و تجاوز احتمالی علیه هر یک از افراد ناوگان به منزله راهزنی و دزدی دریایی است و در صورت وقوع چنین حمله، جنایتی دیگر بر فهرست طویل و دراز جنایت‌های دولت عبری و کارنامه سیاه آن اضافه خواهد شد. شیخ رائد صلاح تصریح کرد: این تجاوز به منزله حمله به وجدان‌های بیدار و آزاد اندیشان جهان است که تصمیم به شکستن محاصره غزه گرفته‌اند.

رسوایی بین‌المللی

در صورت ممانعت از ورود این کشتی‌ها به غزه یک بار دیگر رژیم صهیونیستی در معرض انتقادهای بشردوستانه جهانی قرار خواهد گرفت واین امر می‌تواند رسوایی بین‌المللی جدیدی را برای این رژیم رقم بزند. رژیم صهیونیستی چندی پیش نیز جلوی ارسال کمک‌های بشردوستانه را گرفت و کاروان حامل کمک‌ها که در آن جورج گالوی ازنمایندگان مجلس انگلستان مشارکت داشت سرانجام ازطریق مرزهای مصر وارد غزه شد. این بار نیز ابتدا دولت مصر اعلام کرده بود حاضر است پذیرای این کاروان در رفح باشد اما سپس با آن مخالفت کرد. به نظر می‌رسد کمک‌کنندگان عمد دارند تا به طور مستقیم مسیر به سمت غزه را طی کنند و رژیم صهیونیستی را در معرض یک رسوایی بین‌المللی جدید قرار دهند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها