کره شمالی در تدارک سومین آزمایش هسته‌ای

شبکه خبری YTN کره جنوبی دیروز گزارش داد که کره شمالی در تدارک یک آزمایش اتمی سوم است که ممکن است در ماه می یا ژوئن انجام شود. این امر می‌تواند به انزوای بیشتر پیونگ یانگ و پیچیده‌تر شدن دیپلماسی هسته‌ای دشوار کنونی منجر شود.
کد خبر: ۳۲۳۲۲۶

به گزارش خبرگزاری رویترز،‌ یومیونگ هوان وزیر امور خارجه کره جنوبی در یک کنفرانس خبری گفت: اگر کره شمالی در تدارک چنین اقدامی باشد،‌ مسائل مرتبطی وجود دارند که قابل کشف شدن هستند، اما هیچ اطلاعاتی درباره این مسائل وجود ندارد.

اما شبکه خبری YTN به نقل از منابع دیپلماتیک ناشناس گزارش داد که تدارک پیونگ یانگ در ماه فوریه شروع شده و شامل یک سطح فنی است که به شکل قابل توجهی نسبت به دو آزمایش اول ارتقا یافته است.

تحلیلگران می‌گویند، ‌با توجه به این‌که کره شمالی به وسیله ماهواره‌های آمریکا به دقت تحت نظر است، از طریق نقل و انتقال تجهیزات به سادگی می‌توان دریافت که درحال تدارک است ولی این بدین معنی نیست که یک انفجار قریب‌الوقوع است.

این آزمایش سوم توانایی کره شمالی را در ساخت تسلیحات هسته‌ای افزایش خواهد داد، ولی همچنین باعث کاهش ذخیره مواد سوخت هسته‌ای این کشور خواهد شد که گمان می‌رود برای 6 تا 8 بمب هسته‌ای کافی باشد.

این در حالی است که خبرگزاری یونهاپ نیز اعلام کرد گزارش تلویزیون وای تی ان این کشور در باره آزمایش اتمی کره شمالی صحت ندارد.

این شبکه تلویزیونی کره جنوبی به نقل از برخی منابع دیپلماتیک در پکن گزارش کرده بود کره شمالی خود را برای آزمایش سوم اتمی در ماه می‌یا ژوئن آینده آماده می‌کند.

همچنین شماری از مقام‌ها و مسوولان و کارشناسان در کره جنوبی این گزارش را تکذیب کردند.

این شبکه تلویزیونی در گزارش خود آورده است کره شمالی فن آوری‌های ذی ربط برای آزمایش اتمی را از روسیه گرفته است و یک مقام کره شمالی برای گفتگو درباره انجام این آزمایش اتمی به پکن سفر کرده است.

کره شمالی اولین آزمایش اتمی خود را در سال 2006 میلادی و دومین آزمایش را ماه می‌سال گذشته انجام داد.

در همین حال کره جنوبی هشدار داد در صورتی که ثابت شود کره شمالی در غرق شدن رزمناو این کشور دست داشته است، احتمال از سرگیری مذاکرات شش جانبه برای حل مساله هسته‌ای شبه جزیره کره وجود نخواهدداشت.

برخی از فعالان ضد کره شمالی گفته‌اند این کشور با شلیک یک فروند موشک تورپدو باعث غرق شدن این رزمناو در ماه گذشته شده است.

از سوی دیگر یوکیو آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواستار از سرگیری مذاکرات شش جانبه برای حل مساله هسته‌ای کره شمالی در نخستین زمان ممکن شد.

آمانو که برای شرکت در یک مجمع بین‌المللی انرژی هسته‌ای در کره جنوبی بسر می‌برد، درگفتگو با خبرنگاران این مطلب را بیان کرد.

آمانو خاطرنشان کرده است که از سرگیری هرچه سریع‌تر مذاکرات شش جانبه برای انجام فعالیت‌های بازرسی آژانس از اهمیت بسیاری برخوردار است.

آمریکا، روسیه، ژاپن، کره شمالی، کره جنوبی و چین، 6 کشورعضو مذاکرات شش جانبه برای حل مساله هسته‌ای پیونگ یانگ هستند.

کره شمالی ورود بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به این کشور را از ماه آوریل سال گذشته میلادی (2009تاکنون) به این کشور ممنوع کرده است.

آمانو گفت: در چنین شرایطی تایید برنامه‌های هسته‌ای کره شمالی برای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مشکل است.

وی همچنین تاکید کرد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تنها نهاد بین‌المللی است که توانایی تایید برنامه‌های هسته‌ای کشورها از مواضع بیطرفانه را دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها