مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب کرد

ماده یک سیاست‌های کلی انتخابات

مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه روز شنبه خود ماده یک سیاست‌های کلی انتخابات مبنی بر همزمانی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری با شوراها و مجلس شورای اسلامی با مجلس خبرگان را تصویب کرد.در عین حال رئیس و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهارات غیرمسئولانه اخیر رئیس‌جمهور و وزیر دفاع آمریکا در مورد مجاز بودن کاربرد سلاح‌های هسته‌ای علیه برخی از کشورها را محکوم کردند.
کد خبر: ۳۲۰۲۴۲

در جلسه‌ روز شنبه مجمع تشخیص مصلحت نظام که به ریاست آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و با حضور اکثریت اعضاء تشکیل شد، موضوع سیاست‌های کلی انتخابات که کلیات آن در جلسه‌ی قبل به تصویب رسیده بود، پیگیری شد و پس از بحث و بررسی اعضاء، ماده یک این سیاست‌ها به شرح زیر تصویب شد:

«تنظیم تاریخ و همزمانی برگزاری انتخابات در کشور به گونه‌ای که فاصله برگزاری انتخابات حدود دو سال باشد. انتخابات ریاست جمهوری با انتخابات شوراهای اسلامی، همچنین انتخابات مجلس شورای اسلامی با انتخابات مجلس خبرگان رهبری به صورت همزمان برگزار می‌گردند.»

در ابتدای این جلسه رئیس و اعضای مجمع تشخیص مصحلت نظام اظهارات غیرمسئولانه و غیرحقوقی و دون شان رئیس‌جمهور و وزیر دفاع آمریکا در خصوص مجاز شمردن استفاده از سلاح‌های هسته‌ای علیه برخی از کشورها را محکوم کردند و بر استفاده‌ی صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای و پایبندی جمهوری اسلامی ایران به معاهدات بین‌المللی و ان. پی. تی. تاکید و اعلام کردند: ملت‌های آزاده جهان به ویژه ملت شریف و بزرگ ایران بارها بی‌اثر بودن تهدید ملت‌ها از جانب مستکبران را آزموده و ناکارآمدی آن را برای افکار عمومی جهانیان متجلی ساخته‌اند و همواره بر حق مسلم ملت‌ها در استفاده از انرژی‌های نوین به ویژه مواهب صلح‌آمیز انرژی هسته‌ای تاکید داشته است.

مجمع تشخیص ،مواضع اخیر اوباما را محکوم کرد

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از جلسه روز شنبه مجمع در جمع خبرنگاران گفت: اظهارات آقای اوباما و وزیر دفاع آمریکا تحت عنوان سیاست دفاعی جدید آمریکا در زمینه هسته ای، با توجه به اینکه اشاره به ایران دارد مورد بررسی دقیق اعضای مجمع تشخیص مصلحت قرار گرفت.

محسن رضایی افزود: مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن محکومیت این مواضع، همه مسئولان ذی ربط را به واکنش نشان دادن در مقابل این مواضع و پیگیری آن در همه مجامع بین المللی دعوت کرد.

وی با تشریح اظهار نظر اخیر مقامات آمریکایی، آن را خلاف قوانین و ضوابط بین المللی توصیف و تصریح کرد: چون عضو ان پی تی هستیم و ضوابط بین المللی را نیز رعایت کرده ایم اگر مورد تهدید هسته ای قرار بگیریم همه اعضای ان پی تی موظفند از ما حمایت کنند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با ابراز تاسف از موضع گیری رئیس جمهور آمریکا گفت: ممکن است آقای اوباما برای جنگ روانی چنین حرفی زده باشد اما اگر چنین نیز باشد، این مسئله در مجامع بین المللی قابل پیگیری است.

رضایی افزود: تعجب می کنم آقای اوباما که در ابتدای ریاست جمهوری اش پرچم صلح بلند کرده بود، می خواهد آن را کنار بگذارد و پرچم جنگ به دست بگیرد.

وی اضافه کرد: به نظر ما اگر رئیس جمهور آمریکا حرف های آغاز ریاست جمهوری اش را در عمل نیز پیگیری کند بسیار بهتر خواهد بود، چون گذشتگان آمریکا هم از به راه انداختن جنگ هیچ نتیجه ای جز شکست نگرفته اند.

رضایی با بیان اینکه آمریکایی ها در دو جنگ افغانستان و عراق نیز پیروزی های مقطعی به دست آوردند و در باتلاق این دو جنگ فرورفتند، گفت: شاید آنها می خواهند لقمه ای بزرگ‌تر از عراق و افغانستان بردارند اما بدانند هیچ آدم عاقلی با آنها همراهی نخواهد کرد و اینجا سرزمین شهدا و رزمندگانی است که هشت سال در مقابل توطئه های آمریکا و دیگر قدرت آن زمان یعنی شوروی ایستادند و ذره ای عقب ننشستند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، دولتمردان غربی و آمریکایی را به گفتمان و ادبیات صلح دعوت کرد و افزود: بهتر است این دولتمردان وارد گفتمان و ادبیات جنگی نشوند و اجازه دهند صلح و آرامش در منطقه استقرار یابد.

برگزاری انتخابات ، هردوسال یک بار

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود:با تصویب یکی از بندهای سیاست های کلی انتخابات ، مجامع قانونی باید تاریخ و همزمانی برگزاری دو یا چند انتخابات را پیگیری کنند.

محسن رضایی با بیان اینکه بر این اساس مقرر شد به جای داشتن هر ساله انتخابات، هر دو سال یک بار در کشور انتخابات داشته باشیم گفت: نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام بر این شد که انتخابات ریاست جمهوری همزمان با انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخابات مجلس شورای اسلامی همزمان با انتخابات مجلس خبرگان رهبری برنامه ریزی شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی درخصوص "سال همت مضاعف و کار مضاعف" اظهار داشت: این نامگذاری بسیار حکیمانه بود چون در داخل و بیرون از کشور دلایلی وجود دارد که اثبات می کند این شعار و هدف گذاری به موقع صورت گرفته است.

رضایی با بیان اینکه در سی سال گذشته زحمات بسیار زیادی برای رو به جلو بردن کشور کشیده شده است تصریح کرد: به رغم همه این زحمات سی ساله، آنچنان که می بینیم بین انتظارات مردم و بهره مندی آنها از زمان و محیطی که در آن زندگی می کنند شکافی وجود دارد که باید با همت مضاعف و کار مضاعف آن را پر کنیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به ناامیدی غرب از براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: آنها به خاطر ناامیدی از براندازی، حالا می خواهند به هر قیمتی که شده است جلو پیشرفت ملت ایران را بگیرند و ما فقط با همت مضاعف و کار مضاعف می توانیم در مقابل آنها بایستیم.

وی افزود: دیروز غرب را از براندازی نظام جمهوری اسلامی ناامید کردیم و امروز باید مخالفان جمهوری اسلامی ایران را از مانع تراشی در برابر پیشرفت کشورمان ناامید کنیم.

رضایی به سیاست گذاری پیش بینی شده در چشم انداز 20 ساله کشور اشاره کرد و گفت: جهش علمی، فناوری، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی که در چشم انداز 1404 پیش بینی شده است جز با همت مضاعف و کار مضاعف تحقق نمی یابد و باید همه تلاشمان را در این مسیر انجام دهیم.


واحد مرکزی خبر - ایسنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها