یادداشت

یمن تکرار سرنوشت افغانستان

یمن به عنوان بخشی از جهان اسلام متاسفانه در ماه‌های اخیر شاهد تحولات ناگواری بوده که حاصل آن کشته شدن صدها نفر و آوارگی صدها هزار نفر مردم این کشور بوده است.
کد خبر: ۳۰۴۱۶۷

در این چارچوب ارتش یمن در مردادماه به عنوان مقابله با گروه «الحوثی» حملاتی را به مناطق شمالی یمن آغاز کرد. سپس عربستان نیز به بهانه امنیت مرزهایش حملات گسترده‌ای را به خاک یمن اجرایی کرد. سپس آمریکا نیز با بهانه قرار دادن توافقنامه امنیتی با این دو کشور به ارسال تجهیزات نظامی و حتی مشارکت در کشتار مردم یمن مبادرت ورزید.یمن در حالی همچنان با شرایط ناگوار انسانی مواجه است که تحرکات گسترده غرب علیه این کشور از نکات مهم و قابل توجه است.

محافل رسانه‌ای و سیاسی غربی که تاکنون راه سکوت در پیش گرفته بودند، به یک بار یمن را محور تحرکات خود قرار دادند. مقامات ارشد آمریکا و اروپا و رسانه‌های خبری آنها نظیر بی بی سی، سی ان ان، تایمز، واشنگتن پست،‌خبرگزاری فرانسه و ... با بمباران تبلیغاتی چنان به تحولات یمن پرداختند که آشکارا نمایانگر دگرگونی اساسی در نگرش آنها دارد.

این تحرکات در حالی صورت گرفته که مبنای این فعالیت‌ها مردم بی‌دفاع یمن و فاجعه انسانی این کشور بلکه مسئله حضور 200 الی300 عضو القاعده در این کشور تشکیل می‌دهد. مجموعه هجمه‌های خبری ایجاد شده و نحوه موضع گیری آنها یک امر را در ذهن تداعی می‌کند و آن تکرار روزهای پیش از اشغال افغانستان در سال 2001 است.

در آن زمان حادثه برج‌های دوقلوی سازمان تجارت جهانی موجب شد تا آمریکا بتواند اجماع جهانی برای اشغال افغانستان ایجاد کند در حالی که القاعده را محور سیاست خود قرار داد. اکنون نیز بهانه اصلی بمب گذاری در خطوط هوایی «دیترویت- آمستردام» توسط فردی نیجریه‌ای مرتبط با گروه القاعده در یمن است.

این امر که اروپا و آمریکا را در برمی‌گیرد در حالی فضایی امنیتی براین کشورها حاکم کرده که سیاست اسلام ستیزی در این کشورها را تشدید کرده است. بسته شدن سفارتخانه‌های کشورهای غربی در یمن و تشکیل کمیته‌های مشترک اروپایی و آمریکایی برای به اصطلاح مبارزه با تروریسم در یمن را می‌توان از دیگر مولفه‌های تکرار سرنوشت افغانستان برای یمن دانست.

به عبارت دیگر می‌توان گفت اکنون القاعده در یمن و استراتژی پیش دستانه برای برقراری ثبات و امنیت در اروپا بهانه‌ای برای اشغال یمن شده است، در حالی که حاصل این جنگ نیز مانند افغانستان، قربانی شدن صدها هزار مسلمان بی‌دفاع در یمن و بحران در یک کشور اسلامی خواهد بود.

جام جم آنلاین-قاسم غفوری

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها