این دو تیم همشهری نیستند اما رقابت آنها آنقدر حساس است که نام دربی را روی آن گذاشتند. تنش سیاسی بین پایتخت و منطقه کاتالان موجب شد تا این رقابت به یک دشمنی تبدیل شود.ژنرال فرانکو، دیکتاتور اسپانیا طرفدار رئال بود، در آن سو هم مردم جداییطلب منطقه کاتالان هوادار بارسا بودند و به همین علت بازی بارسلونا رئال رنگ و بوی سیاسی هم به خود گرفت.
در دهه 50 هم یک اتفاق دیگر دشمنی بین دو تیم را بیشتر کرد. آلفردو دی استفانو ستاره آن سالهای فوتبال جهان به اسپانیا آمده بود که با بارسا قرارداد ببندد، اما با حمایت فدراسیون از رئال سر در آورد و به اسطوره این باشگاه تبدیل شد. در سالهای اخیر نام الکلاسیکو روی این بازی گذاشته شد. اما بدنیست ببینیم در این جدال سنتی دو تیم چه نتایجی کسب کردند.
دویست و سی و هشتمین ملاقات
در مجموع رئال مادرید و بارسلونا 237 بار با هم بازی کردند که در جریان این دیدارها 97 مرتبه بارسا پیروز شد، 89 مرتبه برتری با رئال بود و 51 بار هم کار دو تیم با تساوی به پایان رسید. البته این 237 بازی شامل 156 مسابقه در لیگ، 6 دیدار اروپایی، 29 بازی دوستانه و 46 رویارویی در جامهایی از قبیل جام حذفی، سوپر جام اسپانیا، پلی آف لیگ و جام اتحادیه است. اگر آمار بازیهای دوستانه را از این بازیها کم کنیم، برتری از آن رئال خواهد بود و به همین سبب است که مادریدیها مدعیاند در الکلاسیکو عملکرد بهتری داشتند. بیشتر بازیهای دوستانه دو تیم پیش از دهه 40 میلادی رقم خورد و آن موقع الکلاسیکو مانند امروز به یک دربی تمام عیار تبدیل نشده بود. بازی امشب دویست و سی و هشتمین ملاقات دو تیم است. البته در برخی آمار بعضی از بازیهای دوستانه دو تیم به حساب نیامده و آمار متفاوتی ارائه میشود.
برتری رئال در دیدارهای رسمی
در لیگ اسپانیا این دو تیم 156 بار رو درروی هم قرار گرفتند که اولین ملاقاتشان به سال 1929 برمی گردد که رئال موفق شد در بندر بارسلون دو بر یک حریف خود را شکست دهد. تا به امروز در لیگ 60 بار بارسلونا پیروز بوده و 68 مرتبه رئال. این دو تیم 6 بار هم در اروپا به پست هم خوردند. اولین ملاقات در سال 1960 رقم خورد که رئال در هر دو بازی پیروز شد دومین ملاقات هم به سال 1962 برمیگردد که این بار برتری با آبی و اناریها بود. دو تیم در لیگ قهرمانان 2002 هم به ملاقات هم رفتند که رئال موفق شد بارسا را حذف کند. آن زمان، آن بازی، بازی قرن نام گرفت. اگر دیگر دیدارهای رسمی دو تیم در چارچوب جام حذفی، سوپر جام و جام اتحادیه را هم به این فهرست اضافه کنیم، بارسا و رئال 208 ملاقات داشتند که 85 بار رئال پیروز این دیدارهای رسمی شده، 79 مرتبه هم بارسا مقابل حریف سرسختش پیروزی را جشن گرفته است.
بهترین برد در 11 سال قبل
در آخرین ملاقات دو تیم، بارسلونا موفق شد با نتیجه تاریخی 6 بر 2، رئال را در مادرید شکست دهد. این برد یکی از بهترین بردهای تیم در سالهای اخیر بوده. البته بهترین نتیجه را در تاریخ الکلاسیکو رئال کسب کرده است. مادریدیها در سال 1943 با نتیجه باورنکردنی 11 بر یک رقیب خود را در هم کوبیدند. برد 5 بر صفر در سال 1995 بهترین نتیجه پایتختنشینان در سالهای اخیر است. در هر دو بازی دو تیم در فصل گذشته بارسا پیروز شد. این در حالی است که در لیگ، رئال سابقه 22 پیروزی در بارسلون را دارد.
الکلاسیکو با هر دوپیراهن
تا به امروز بازیکنان زیادی بودند که الکلاسیکو را با پیراهن هر دو تیم تجربه کردند که لوئیس فیگو معروفترین آنهاست.برند شوستر، رونالدو، میشل لادروپ و لوئیس انریکه دیگر بازیکنان سرشناسیاند که برای هر دو تیم توپ زدند.
طبق نظرسنجی که طی سال 2007 درباره میزان علاقهمندان فوتبال در اسپانیا صورت گرفت ، مشخص شد 32.8 درصد اسپانیاییها طرفدار رئالاند ، 25.7 درصد بارسلوناییاند و بعد از این دو تیم والنسیا با 5.7 درصد قرار دارد و این آمار نشاندهنده فضای دو قطبی فوتبال اسپانیاست.
مهدی زعیمزاده
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم