وی گفت: ویتامینC یکی از عوامل مهم مهارکننده سرطان است به طوری که این ویتامین را ضد یکی از عوامل شناخته شده سرطانزا یعنی نیتروزامینها (Nitrosamies) و مواد نگهدارنده میشناسند.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: مصرف زیاد پرتقال علاوه بر پیشگیری از سرطان روده بزرگ، در پیشگیری از انواع دیگر سرطانها نیز مؤثر است. فیبر مرکبات از نوع نامحلول است، بنابراین به افزایش حجم مدفوع و سرعت بخشیدن به حرکت آن در دستگاه گوارش کمک میکند. به این ترتیب یکی از روشهای پیشگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ، مصرف منظم و فراوان انواع مرکبات است.
مرادف گفت: پرتقال و سایر مرکبات در پایین آوردن کلسترول خون نیز مؤثرند و این خاصیت مدیون وجود پکتین (Pectin) یا ماده الیافی پوست و ورقههای نازک مابین پرههای پرتقال است و توصیه میشود پرتقال با لایه سفیدرنگ زیر پوست و لایههای نازک داخل پرتقال که حاوی پکتین هستند مصرف شود.
وی افزود: پیشگیری از عفونتهای ویروسی از خواص دیگر پرتقال است که در عصاره آن وجود دارد. آب پرتقال سرشار از الیاف (فیبر) است، به ویژه اگر با (Pulpe) یا گوشت میوه مصرف شود.
مرادف گفت: مصرف پرتقال به دلیل این که حاوی مواد معدنی کافی به ویژه پتاسیم است، باعث افزایش حجم ادرار در طول شبانهروز میشود و از این طریق سموم بدن دفع میگردد؛ ویتامین C میتواند سبب افزایش توان جذب آهن شود. دریافت کافی ویتامین C به کاهش شدت علایم سرماخوردگی و طول مدت آن کمک میکند.
این متخصص تغذیه افزود: ویتامین C به افزایش جذب آهن در رژیم غذایی کمک میکند. خصوصا در افراد گیاهخوار افزایش مصرف غذاهای غنی از ویتامین C از قبیل مرکبات، برای کاهش خطر ابتلا به کمبود آهن که سبب کم خونی میشود، ضروری است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
«جامجم» در گفتوگو با رئیس سازمان هواشناسی کشور بررسی کرد
«جامجم» در گفتوگو با سخنگوی فراکسیون زنان مجلس بررسی کرد
تهیهکننده و کارگردان مستند رئالیتی «کارخنده» درباره چالشهای تولید این برنامه و تغییرات در فصل چهارم آن توضیح میدهد