ارتش انگلیس از رسیدگی به جرایم سربازانش در عراق خودداری می‌کند

تشکیل کمیته حقیقت یاب برای بررسی جنگ عراق

گروه بین‌الملل: ارتش بریتانیا به رغم درخواست های پیاپی دولت عراق از رسیدگی به تخلفات نظامیان این کشور از جمله شکنجه زندانیان عراقی خودداری می‌کند. روزنامه انگلیسی تایمز روز گذشته با انتشار گزارشی فاش کرد فرماندهان ارشد ارتش بریتانیا در عراق از تحقیقات درباره صدها مورد شکایت درباره سوءرفتار نظامیان انگلیسی با زندانیان عراقی که منجر به وارد آمدن آسیب‌های جدی و حتی مرگ این زندانیان شده است، سرباز زده و درخواست های عراق در این زمینه را نادیده می‌گیرند.
کد خبر: ۲۸۷۰۴۵

یکی از فرماندهان ارشد ارتش انگلیس به شرط عدم افشای هویتش به تایمز گفت: در پاره ای موارد بازرسان با بدترین اشکال سوءرفتار با زندانیان عراقی مواجه شده اند اما در رسیدگی به این پرونده ها منافع ارتش بر عدالت ترجیح داده شده است. وی افزود: عراقی‌ها از اهانت و شکنجه سربازان انگلیسی با زندانیان عراقی شکایت دارند اما ارتش حاضر به رسیدگی به این پرونده‌ها نیست.

پیش از این اعلام شده بود فرماندهان ارشد ارتش انگلیس در عراق حتی در مطلع ساختن بازرسان اداره حقوقی ارتش در مواجهه با شکایت‌های مربوط به شکنجه و سوءاستفاده از زندانیان اهمال کرده و دائما این ادعا را تکرار می‌کنند که صدمه دیدن و یا کشته شدن مردم عراق بواسطه عملیات‌های ارتش انگلیس غیر ممکن است.

تشکیل کمیته حقیقت یاب

انتشار این گزارش در حالی که کمیته‌ای متشکل از نمایندگان مجلس عوام و چند عضو دولت انگلیس در حال تحقیق درباره جنگ عراق هستند، می‌تواند چالش‌های جدیدی را برای گوردون براون، نخست وزیر و دولت کارگری بریتانیا ایجاد کند.

دولت انگلیس در ماه ژوئن مجبور شد به درخواست دادگاه عالی این کشور دستور انجام تحقیقات کامل درباره مرگ 20 غیرنظامی عراقی در شهر مجار الکبیر در سال 2004 را صادر کند.

بازماندگان این 20 عراقی در شکایتی به دادگاه عالی بریتانیا خواستار انجام تحقیقات در مورد دلیل و چگونگی مرگ آنان شده بودند. شکات این پرونده ادعا دارند نیروهای انگلیسی پس از شکنجه 20 غیرنظامی عراقی در پایگاهی در استان میسان آنان را کشته‌اند.

یکی دیگر از شکایت‌های طرح شده علیه ارتش بریتانبا مربوط به بها موسی، شهروند غیرنظامی عراقی است که پس از ساعتها شکنجه توسط سربازان انگلیسی در سال 2003 به قتل رسید.

اگرچه نیروهای انگلیسی مدتی قبل از خاک عراق خارج شدند اما اتهاماتی که در مورد سو رفتار با زندانیان عراقی متوجه ارتش این کشور است همچنان موضوع بحث رسانه‌های انگلیسی است و به اهرم فشاری برای حزب اپوزیسیون محافظه کار تبدیل شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها