زد و بندهای آمریکا با اعراب کار ساز می شود

موافقت نتانیاهو با تعلیق موقت شهرک‌سازی

گروه بین‌الملل: نشست سه جانبه نیویورک برای گشایش در روند سازش خاورمیانه در حالی روز گذشته به میزبانی باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا و با حضور محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی برگزار شد که به ظاهر طرف اسرائیلی پیش از این نشست با تعلیق موقت شهرک‌سازی به‌مدت 6 تا 9 ماه موافقت کرده بود. به گزارش روزنامه واشنگتن‌تایمز، یک منبع نزدیک به نتانیاهو از آمادگی او برای مصالحه بر سر تعلیق شهرک‌سازی مشروط به ادامه ساخت و ساز 2500 واحد مسکونی که قبلا مجوزهای لازم را دریافت کرده‌اند و حرکت کشورهای عرب در جهت شناسایی رژیم‌صهیونیستی و عادی‌سازی روابط با این رژیم خبر داد.
کد خبر: ۲۸۲۴۶۹

اگر اظهارات همراهان نتانیاهو به نیویورک درست باشد او در چرخشی قابل توجه با کنار گذاشتن پافشاری‌اش بر عدم موافقت با تعلیق شهرک‌سازی تا حدودی به خواسته‌های کاخ سفید تن خواهد داد.

این در حالی است که نیر حفتص، سخنگوی رسانه‌ای دفتر نخست‌وزیری اسرائیل روز دوشنبه در آستانه سفر نتانیاهو به نیویورک تصریح کرده بود او همچنان بر موضع خود در مخالفت با توقف شهرک‌سازی استوار است.

مساله شهرک‌سازی طی هفته‌های اخیر آنچنان به روابط تل‌آویو - واشنگتن سایه افکنده بود که حتی شایعاتی پیرامون احتمال ملغی شدن دیدار سه‌جانبه نیویورک در محافل دیپلماتیک واشنگتن به گوش می‌رسید. ناکامی جورج میچل، فرستاده آمریکا به خاورمیانه در سفرش به منطقه این احتمال را قوت بخشیده بود.

مطالبات اوباما

اوباما خواستار توقف شهرک‌سازی در کرانه باختری و حومه شرقی بیت‌المقدس با هدف ترغیب کشورهای عرب به حرکتی در مسیر عبور از تنش‌ها با تل‌آویو و از سرگیری مذاکرات صلح با فلسطینی‌ها شده بود و برای ترغیب صهیونیست‌ها بسته‌ای را هم که متضمن مشوق‌های زیادی بود، ارائه داد اما نتانیاهو باز هم زیر بار خواسته‌های رئیس‌جمهور آمریکا نرفت.

چنانچه خبر موافقت نتانیاهو با تعلیق موقت شهرک‌سازی درست باشد هم پیشنهاد او فاصله زیادی با درخواست اوباما دارد که خواستار توقف کامل همه فعالیت‌های شهرک‌سازی به مدت یک‌سال شده بود.

همین مساله موجب شد دیپلمات‌های آمریکایی صبح دیروز و پیش از برگزاری نشست سه‌جانبه در هتل والدورف‌استوریای نیویورک درصدد کاهش انتظارات از این نشست برآیند.

اوباما در ابتدا نتانیاهو و سپس با عباس جداگانه ملاقات کرد و سپس هر سه در نشستی مشترک حضور یافتند.

زد و بند با اعراب

شایع شده میچل در جریان سفر اخیرش به خاورمیانه تضمین‌هایی از چند کشور عربی به نیابت از بقیه دریافت کرده که براساس آنها اعراب در صورت توقف شهرک‌سازی‌ها مجوز عبور هواپیماهای اسرائیلی از حریم هوایی خود، گشایش دفاتر حفاظت منافع کشورهای عربی در تل‌آویو و بالعکس و لغو منع سفر اتباع اسرائیلی را صادر می‌کنند.

دیپلمات‌های آمریکایی با توجه به کوتاه آمدن اعراب و اعلام آمادگی‌شان برای مصالحه با رژیم‌صهیونیستی بر تحرکات خود افزوده‌اند و به دنبال جلب‌نظر نتانیاهو هستند.

در چنین شرایطی بعید نیست حاضران در نشست سه‌جانبه با اعلام تعلیق موقت شهرکسازی جهانیان را شگفت‌زده کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها