بانک ها مشتریان را بیمه نمی کنند

به دنبال ابراز نگرانی برخی شهروندان از روند رو به افزایش سرقتهای گیشه ای در بانکها ، که در گزارش تعقیبی «جام جم» مطرح شد ، سرهنگ حسین خوئینی ، معاون سرقت پلیس آگاهی تهران در گفتگو با خبرنگار ما ، خواستار بیمه شدن اموال مشتریان در بانکها شد.
کد خبر: ۲۷۸۹۲
سرهنگ خوئینی با قدردانی از روزنامه «جام جم» به دلیل توجه به معضلات جدی شهروندان ، اظهار کرد: با توجه به جابه جایی وجوه نقد توسط مردم و مراجعه مکرر به شعبه های بانک و دریافت چک های مسافرتی و سهل الوصول بودن این چکها ، مجرمان حرفه ای که انگیزه سرقت دارند، تمایل بیشتری به این قبیل سرقتها از خود نشان می دهند و به عبارتی ، انگیزه بالایی به منظور ارتکاب سرقت گیشه ای برای آنها فراهم می شود ، که نمونه های آن را هم اکنون در سرقت از گیشه های بانک شاهد هستیم . سرهنگ حسین خوئینی درباره وظایف پلیس آگاهی برای پیگیری و کشف چنین جرایمی گفت : سرقتهای گیشه ای را باید به 2بخش تقسیم کرد: قسمت اول مربوط به قاپ زدن از روی گیشه و از دست مشتریان داخل بانک است ، و بخش دیگر تعقیب مشتریانی است که از بانک پول دریافت کرده و در محل دیگری اموال آنها مورد دستبرد قرار می گیرد، که در این خصوص تامین امنیت شهروندان در خیابان ها و گذرگاه های عمومی به عهده نیروی انتظامی است ؛ ولی وقتی از روی گیشه بانک و از دست مشتری سرقت صورت می گیرد، این مسوولان بانکها هستند که باید امنیت مشتریان خود را تامین کنند؛ همچنان که هم اکنون برای حمل و نقل پول ، آنها از نیروهای مسلحی که توسط بانک استخدام شده اند، استفاده می کنند.

پول مشتری ها بیمه شود

سرهنگ خوئینی افزود: هم اکنون بانکها پولهای مربوط به خود را بیمه کرده اند و در صورتی که پول بانک سرقت شود، شرکتهای بیمه ملزم به تامین خسارت هستند. بنابراین اصولی ترین راه این است که بانکها علاوه بر پول خود، اموال نقدی مشتریان شان را هم بیمه کنند. توجه به حقوق مشتری ، هم اکنون در همه بانکهای دنیا مورد توجه قرار می گیرد و چنانچه از مشتری پولی سرقت شود ، بلافاصله شرکتهای بیمه آن را جبران می کنند.

امنیت داخل بانک با کیست؛

سرهنگ خوئینی اظهار کرد: پلیس آگاهی تهران وظیفه دارد با مجرمان مقابله کند؛ اما این بدان معنا نیست که بانکها در برابر تامین حفاظت شعبه ها مسوولیتی ندارند. از جمله مواردی که باید به طور جدی مورد توجه مسوولان بانکها قرار گیرد، استفاده از فناوری نوین و سیستم های جدید الکترونیکی است که می تواند از اقدامات مجرمان و سارقان جلوگیری و در صورت وقوع سرقت ، سارقان را شناسایی کند. نصب دوربین های مخفی و مداربسته در ورودی ها و خروجی های بانک و استفاده از درهایی که پس از ورود مشتری قفل می شود، می تواند از این امکانات باشد. وی افزود: لازم است تاکید کنم ، براساس دستورالعمل صادره برای بانکها حفاظت فیزیکی از مکانها و شعبه ها و حفاظت از پول و اسناد بهادار مشتریان به عهده بانک است . وی درباره استقرار ماموران انتظامی در داخل بانکها افزود: با توجه به این که حراست و واحد انتظامات بانکها مسوول تامین امنیت شعبه ها هستند، برخی از بانکها در شعبه های خود به دلیل کمبود نگهبان ، از نیروی انتظامی استفاده می کردند؛ اما براساس دستورالعملی که ذکر شد ، حفاظت فیزیکی این مکانها به خود بانکها واگذار شده است .

اشکالات بانکها به لحاظ امنیتی؛

معاون اداره آگاهی تهران گفت : به نظر می رسد برخی از بانکها هنوز حساسیت و توجه لازم را در خصوص اهمیت موضوع و نگهداری از وجوه مشتریان ندارند و تجهیزات حفاظتی به صورت کامل و مطلوب و به حد کفایت نصب کرده اند. یادم می آید پس از متلاشی شدن باند «فرانکی» که اعضای آن تبحر خاصی در سرقت از بانکها داشتند ، سرکرده این باند اعتراف می کرد در سرقتها ، بیشتر بانکهایی را مورد شناسایی قرار می داد که فاصله گیشه تا در ، حداکثر 2متر باشد. او درباره دلایل افزایش سرقتهای گیشه ای گفت : گسترش شهر تهران و ایجاد شعبه هایی در اطراف و حاشیه شهر و مناطقی که در آن ، مسائل حفاظتی رعایت نمی شود، از دلایل افزایش سرقتهای گیشه ای است . سرهنگ خوئینی افزود: معمولا سارقان حرفه ای ، بیشتر بانکها و شعبه های سرپرستی را انتخاب می کنند که در این خصوص پلیس آگاهی با اقدامات تامینی ، باندهای متعددی از مجرمان حرفه ای را دستگیر و اموال مالباختگان را کشف کرده است .
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها