خواب کمتر و هوشیاری بیشتر

دانشمندان یک جهش ژنتیکی نادر را پیدا کرده‌اند که اجازه می‌دهد تا یک مادر و دختر با داشتن یک خواب 6 ساعته احساس بسیار خوبی داشته باشند.
کد خبر: ۲۷۸۸۳۶

«زود خوابیدن و زود بلند شدن چشم انسان را کند‌، خسته و خیره می‌کند.» این کنایه یکی از کاراکترهای داستان‌های علمی ‌ تخیلی به نام «بازی تمام کننده» است، ولی دانشمندان اکنون مادر و دختری را یافته‌اند که جهش ژنتیکی نادری که در بدنشان رخ داده به آنها اجازه می‌دهد تا بدون خستگی بعد از 6 ساعت خواب بیدار شوند، در حالی که 2 ساعت کمتر از میزانی که بقیه خانواده به خواب نیاز دارند استراحت کرده‌اند، اما به همان کارآمدی رسیده‌اند.

مادر 69 ساله و دختر 44 ساله او معمولا حدود ساعت 22 می‌خوابند و به ترتیب بین ساعت 4 و 40/4 صبح از خواب بیدار می‌شوند. این دو زن یک جهش ژنتیکی داشته‌اند که تنظیم ریتم منظم شبانه‌روزی یا ساعت طبیعی بدن را تحت تاثیر قرار می‌هد. براساس گزارش‌های دیسکاوری نیوز، محققان قبلا موش‌ها و مگس‌های میوه را با تغییرات و جهش‌های یکسان پرورش می‌‌دادند و نتیجه‌های یکسانی هم در نیاز کمتر به خواب می‌گرفتند.

این آزمایش با نظریه مرسوم برای 7 تا 9 ساعت نیاز به خواب در هر شب مغایرت دارد. داشتن خواب کافی همچنین به نوعی با سلامت کامل جسم همراه است ولو این‌که میلیون‌ها آمریکایی از نداشتن خواب کافی و اختلالات مربوط به آن رنج ببرند. در حال حاضر بیشتر ما انسان‌ها بدون جهش ژنتیکی باید با روش‌های واقعی و تجربه شده به برنامه خوابی خود که مطابق با ساعت بدن ماست اعتماد کنیم و آن دسته افرادی که نیاز شدیدی به درک الگوهای خواب خود دارند اکنون می‌توانند همین کار را در خانه خود انجام دهند.

مترجم: آریاناز محمدی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها