موج نوظهور اختلاف افکنی مذهبی

پس از اقدامات ضدشیعی ماه‌های اخیر در عربستان‌سعودی اکنون نوبت به اخراج شیعیان لبنانی از امارات عربی متحده رسیده است تا موج اعمال فشار بر شیعیان وارد مرحله تازه‌ای شود. منابع لبنانی طی چند روز گذشته اعلام کردند دولت امارات متحده عربی اقدام به اخراج 45 نفر از بازرگانان شیعه لبنانی از این کشور کرده است. به رغم آن که بسیاری از این 45 بازرگان لبنانی سال‌هاست در امارات اقامت داشته و تمامی آنها بدون مشکل در این چند سال مشغول فعالیت‌های اقتصادی بوده‌اند ولی دولت امارات عربیمتحده آنها را اخراج و از بازگشت به این کشور منع کرده است.
کد خبر: ۲۷۸۳۹۹

این اتفاق در حالی افتاد که مقامات اماراتی هیچ اقدامی در جهت اخراج لبنانی‌های غیرشیعی از این کشورانجام نداده‌اند و به ظاهر به شکلی هدفمند و در قالبی شک برانگیز به دنبال اعمال فشار بر شیعیان لبنانی ساکن این کشور هستند.

قبل از اخراج این افراد از آنها خواسته شده بود تا با سازمان اطلاعات امارات با هدف جمع‌آوری اطلاعات در مورد لبنانی‌های مقیم این کشور که با حزب‌الله رابطه دارند، همکاری کنند و در غیر این صورت اخراج می‌شوند.

مسوولان اماراتی دلیل اخراج شیعیان لبنانی از امارات را مسائل امنیتی اعلام کرده‌اند و این در حالی است که افراد یادشده هیچ مشکل قانونی و امنیتی نداشتند و اگر این افراد کوچکترین مشکلی در زمینه امنیتی داشتند دولت امارات آنها را تحویل مراجع قضایی می‌داد.

به اعتقاد کارشناسان سیاسی اقدام مقامات امارات عربی متحده در راستای هماهنگی کامل امارتی‌ها با سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) و اقداماتی است که برای ضربه زدن به شیعیان و ایجاد شکاف مذهبی در منطقه انجام می‌شود.

یکی از افراد اخراج شده از امارات متحده عربی تعداد شیعیان لبنانی اخراج شده از امارات را بیش از یکصد نفر اعلام کرده است.اخبار دریافتی حکایت از آن دارد که تصمیم مشابهی نیز در اخراج لبنانی‌های مقیم ساحل‌عاج گرفته شده است. اخراج بازرگانان شیعه لبنانی و فلسطینی در حالی از امارات عربی متحده انجام می‌شود که شرکت ها و بازرگانان صهیونیست تحت پوشش شرکت های آمریکایی غربی به راحتی و بدون دغدغه در امارات مشغول به فعالیت های خود هستند.

در چنین شرایطی به نظر می‌رسد طرحی هدفمند و هماهنگ در سطح منطقه برای تحت فشار قرار دادن شیعیان کلید خورده است که به دنبال تشدید تنش‌های مذهبی است.

در شرایطی که رهبران شیعی و سنی بر لزوم همگرایی مسلمانان و احتراز از اقداماتی که به وحدت مسلمانان لطمه می‌زند، تاکید دارند به نظر می‌رسد ساز سرکوب شیعیان و پاشیدن تخم نفاق و اختلاف مذهبی در سطح منطقه از خارج از جهان اسلام کوک می‌شود و برخی کشورهای منطقه به آلت دست قدرت‌های خارجی تبدیل شده‌اند.

منبع : ایرنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها