مذاکرات 7 میلیارد دلاری ایران و مالزی

گروه اقتصاد: حمید شریف‌رازی ‌‌از گسترش مناسبات ایران و مالزی برای ساخت پالایشگاه میعانات گازی پارس و نفت خام مالزی به ارزش 7 میلیارد دلار خبر داد. مدیر طرح‌های برون مرزی شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت در گفتگو با شانا، درباره سفر هیات مالزیایی به ایران اظهار کرد: این هیات برای انجام مذاکراتی به منظور مرور همکاری‌ها و شتاب بخشیدن در اجرای پروژه‌ها تا پایان مرداد ماه به ایران می‌آید.
کد خبر: ۲۷۳۵۷۶

وی درباره زمینه‌های همکاری ایران و مالزی گفت: تسریع در توسعه میدان‌های نفتی گلشن و فردوس و همچنین احداث پالایشگاه مشترک در ایران و مالزی از محورهای مذاکره دو طرف است.

ساخت 2 پالایشگاه در منطقه شمال کشور مالزی و منطقه جنوبی کشور ایران هم‌اکنون در دستور کار شرکت ملی پالایش و پخش قرار دارد. به گفته شریف رازی تفاهم‌نامه ساخت پالایشگاه 120 هزار بشکه‌ای میعانات گازی پارس در استان فارس و ساخت پالایشگاه 250 هزار بشکه‌ای در استان کداح (مالزی) هم اکنون با طرف مالزیایی بسته شده است.

به گفته وی، سرمایه مورد نیاز برای ساخت پالایشگاه کداح در مالزی 8/4 میلیارد دلار پیش‌بینی شده که 30 درصد از این میزان سرمایه توسط شرکا و 70 درصد دیگر از طریق وام تامین می‌شود.

مشارکت در طرح ساخت پالایشگاه نفت 250 هزار بشکه ای کداح در شمال کشور مالزی از نخستین طرح‌های ساخت پالایشگاه های برون مرزی است که به شرکت پالایش و پخش پیشنهاد شده است. این پالایشگاه با 100 هزار بشکه نفت خام فوق سنگین و 150 هزار بشکه نفت خام سنگین ایران راه‌اندازی می‌شود.

همچنین پالایشگاه پارس با مشارکت 40 درصدی شرکت مالزیایی پتروفیلد احداث می‌شود. این پالایشگاه با سرمایه‌گذاری افزون بر 800 میلیون یورو احداث می‌شود و به گفته شریف‌رازی حدود 2 میلیارد دلار از سرمایه‌گذاری مورد نیاز این طرح از سوی شرکت مالزیایی پتروفیلد تامین می‌شود.

به گفته مدیر طرح‌های برونمرزی شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، دولت مالزی از مشارکت ایران برای راه‌اندازی 2 طرح عمده پالایشی و اعطای امتیازهای ویژه این پروژه استقبال زیادی کرده است. دولت مالزی امتیازهایی مانند 10 سال معافیت مالیاتی و معافیت از پرداخت مالیات بر واردات کالا و تجهیزات طرح در دوره ساخت 2 پالایشگاه نفت خام در شمال و جنوب برای طرف ایرانی در نظر گرفته است.

وی همچنین از ارائه تسهیلاتی از سوی دولت ایران برای ساخت پالایشگاه مشترک ایران و مالزی در استان فارس خبر داده و گفته بود: با انجام این مذاکرات تسهیلات دولت ایران برای طرف مالزیایی نیز مشخص خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها