با اصلاح روش آبیاری

اصفهان 99 میلیون مترمکعب آب ذخیره می‌کند

اصفهان - خبرنگار جام‌جم: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: با اجرایی شدن روش‌های اصلاح آبیاری نزدیک به 99 میلیون مترمکعب آب در سال در بخش کشاورزی ذخیره و صرفه‌جویی می‌شود. نریمانی در جمع خبرنگاران اصفهان افزود: تا دهه فجر سال 87، در سطح این استان 37 هزار هکتار اصلاح روش آبیاری انجام گرفت که 2 هزار هکتار آن متعلق به قبل از انقلاب و مابقی آن در دوران بعد از انقلاب و به طور میانگین به صورت 1200 هکتار در سال، انجام گرفته است.
کد خبر: ۲۷۳۳۴۰

وی تصریح کرد: پیش‌بینی شده است از دهه فجر سال 87 تا 88 زمین‌هایی که به شیوه اصلاح آبیاری مجهز می‌شوند به 18 هزار هکتار برسد که تاکنون روش آبیاری در 10 هزار و 200 هکتار از این اراضی اصلاح شده است و امیدواریم که 8 هزار هکتار باقیمانده آن نیز بزودی عملیاتی شود.

وی با بیان این ‌که برای سال 89 نیز 2 برنامه در سطح 25 هزار هکتار با هدف اصلاح روش آبیاری را در نظر گرفته‌ایم، افزود: انتظار داریم با اجرایی شدن این طرح‌ها مشکلات پرت رفتن آب در کشاورزی به حداقل ممکن برسد.

وی با اشاره به این ‌که اصفهان 4 میلیون و 560 هزار نفر جمعیت دارد، افزود: 30 درصد این افراد در بخش‌های مختلف استان شاغل‌اند که سهم بخش کشاورزی در این خصوص 3/‌11‌درصد است و جمعیتی بالغ بر 158 هزار نفر را در بر می‌گیرد.

وی با اشاره به خسارت وارد آمده به بخش کشاورزی استان در سال زرا‌عی 88 ‌ 87 نیز افزود: قریب به یکهزار و 50 میلیارد تومان به این بخش خسارت وارد شده است که شهرستان اصفهان با 214 میلیارد تومان و شهرستان نایین با 8 میلیارد تومان به ترتیب بیشترین و کمترین خسارت را متحمل شده‌اند.

وی تصریح کرد: نتیجه خسارت‌های وارد شده به بخش کشاورزی این استان، کاهش 2 میلیون تنی محصولات بوده به نحوی که میزان تولیدات کشاورزی ما هم‌اکنون به 5/4 میلیون تن رسیده است.

وی همچنین با بیان این که مساحت باغات استان بالغ بر 70‌هزار هکتار است، گفت: خشکسالی بیشترین خسارات را به باغات اصفهان وارد کرد به نحوی که هم‌اکنون آب موردنیاز 40‌هزار هکتار از باغات این استان با 450 دستگاه تانکر آبرسانی می‌شود و 45 درصد این تانکرها نیز کار انتقال آب به 19 هزار و 500 هکتار از باغات سمیرم را انجام می‌دهند.

همچنین مدیرکل بازسازی و حوادث غیرمترقبه استانداری استان اصفهان از تهیه و تدوین سند جامع آب استان خبر داد.

منصور شیشه‌فروش در نشست بررسی مسائل آب استان در استانداری اصفهان گفت: با تدوین این سند طرح‌ها و برنامه‌های مدیریت آب که تعیین‌کننده چشم‌انداز آب در استان است، ‌صورت می‌گیرد.شیشه‌فروش اظهار کرد: طی نیم قرن گذشته استان اصفهان 30 سال را با خشکسالی سپری کرده و بنابراین باید برنامه‌هایی مناسب را برای این پدیده که استان همواره با آن دست به گریبان است، تدوین کرد.وی با بیان این‌که چراغ خشکسالی و مدیریت ریسک خشکسالی در استان اصفهان خاموش نشده است، افزود: 10 سال گذشته هم زاینده‌رود خشک شد و این نیز آخرین باری نخواهد بود که زاینده‌رود خشک می‌شود چرا که ما در منطقه‌ای خشک و نیمه‌خشک قرار گرفته‌ایم و اگر به دنبال طرح‌ها و اهداف موثر نباشیم به یقین نمی‌توانیم چشم‌انداز روشنی از 10 سال آینده استان ترسیم کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها