در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
ژامبون گوشت: 100 گرم
ماست چکیده: 3 قاشق غذاخوری
سس مایونز: یک قاشق غذاخوری
خامه: یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
شکر: یک قاشق چایخوری
چگونه سالاد ذرت درست کنیم؟
ذرت پخته و نخود سبز را در یک ظرف مناسب میریزیم. کاهوی خــردشــده را بـه آن اضـافـه میکنیم و هویج آبپز را نیز روی آن رنده میکنیم. در آخـر ژامـبـون گوشت خرد شده را هم به سالاد اضافه میکنیم. برای تهیه سس سالاد، ماست چکیده و سس مایونز را مخلوط کنید و خوب به هم بزنید. خامه و نمک و فلفل و شکر را هم به مخلوط اضافه کنید و خـوب بـه هـم بـزنـیـد. میتوانید بنا به ذائقه و سلیقه خود کمی آب لیمو هم به سس این سالاد اضافه کـنـید. با مقادیر فوق این غذا شامل 4 سهم است و هر سهم آن 420 کالری انرژی دارد، پس این سالاد میتواند به جای یک وعده غذایی، همراه با نان یا بدون نان صرف شود. به دلیل کالری زیاد این سالاد میتواند انتخاب خوبی برای افراد کماشتها و لاغر بخصوص کودکان کماشتها باشد. در این غذا سعی شده است که از سبزیجاتی مثل کاهو، هویج و نخودسبز برای افزودن ارزشهای غذایی استفاده شود. امروزه نقش تغذیهای میوهها و سبزیهای رنگین ثابت شده است. زیرا رنگهای طبیعی موجود در میوههایی مثل هویج و رنگ سبز کاهو، نخودفرنگی و سایر سبزیجات به دلیل وجود کاروتنوئیدها در آنهاست که باعث اثرات مفیدی در آنها میشود. بتاکاروتن رنگدانه نارنجی رنگ هویج در بدن ما به رتینول یا ویـتـامـین A تبدیل میشود که نقش بسزایی در پیشگیری از انواع سرطانها و نیز تقویت بینایی در شبکیه چشم میشود. مطالعات اپیدمیولوژیکی نـشـان داده اسـت کـه مـصـرف بـالای مـیـوههـا و سـبـزیهـای حاوی بتاکاروتن میتواند از بروز سرطان ریه و معده پیشگیری کند.
کالباس بخوریم یا نخوریم؟
واقعیت آن است که در دنیای امروز با وجود انواع فرآوردههای گوشتی خوشرنگ و خوشطعم در دنیای پیرامون ما کمتر کسی است که وسوسه خوردن این محصولات گوشتی را نداشته باشد. اگرچه این غذاها حاوی مواد مضر و سرطانزا هستند و بارها و بارها شنیدهایم که سبب تغذیه کاذب و بروز چاقی و بیماریهای ناشی از آن میشوند. با این حال هنوز در خیلی از خانوادهها و بخصوص جوانان طرفداران خود را دارند. به نحوی که خیلی از افراد به دلیل قیمت، سهولت پخت و نیز تهیه غذای آماده برای یک پیکنیک یا صرفغذا در محل کار آنها را انتخاب میکنند. بنابراین دانستن ترکیبات این فرآوردهها و شناخت آنها میتواند در خرید مناسب و استفاده به موقع از این فرآوردهها به ما کمک کند. فرآوردههای گوشتی مثل ژامبون و کالباس حاوی درصدی گوشت، کربوهیدرات و چربیاند. هر چه درصد گوشت این محصولات بالاتر باشد چربی و کربوهیدرات در آنها کمتر است. در کالباسهایی که 80 درصد یا بیشتر گوشت دارند معمولا چربی کالباس از نوع چربی خود گوشت است، اما در فرآوردههایی که کمتر از 70 درصد گوشت دارند تا 15 درصد روغن مایع نیز به آنها اضافه میشود.
نمک فراوان که در این محصولات به کار برده میشود یکی از دلایلی است برای ایجاد بیماریهای قلبی و فشار خون. اگرچه نمک این غذاها را تا حـدودی از بـاکـتـریهـای فـاسـدکـنـنده محافظت میکند. یکی از افزودنیهای دیگر به انواع سوسیس و کالباس نیتریت است که باید حدود 120 گرم در هر تن و در تمام انواع آنها یکسان باشد. نیتریت خاصیت نـگـهـدارنـده و ضدباکتریایی دارد و سبب رنگ صورتی این فرآوردهها میشود. با وجود این بسیار زودتر از آنچه فکر کنید زمان انقضای مصرف این مـحـصــولات مــیرســد. پـس هـنـگـام خـریـد ایـن محصولات توجه به نکاتی ضروری است. هنگام خرید حتما تاریخ انقضای محصول را به دقت ببینید. این مساله برای ژامبون و کالباس که در رولهای بـزرگ بـسـتـهبـندی میشوند، اهمیت دارد. زیرا معمولا ما موفق به دیدن نام تجاری و تاریخ انقضای رولهای بزرگ نمیشویم، اما میتوانیم قبل از خرید از فروشنده بخواهیم که بستهبندی کالباس را رویت کنیم. وجود حفرههای هوا و بستهبندی آسیبدیده، پودر یا خمیر شدن محصول در حین برش و نشت چربی زیر پوشش همه از دلایل کافی هستند که شما را از خرید یک محصول منصرف کنند. تغییر رنگ، بو و مزه و آب انداختن این محصولات به همراه آنچه گفتیم هشداری است برای فساد این محصولات که در این صورت باید از مصرف آنها خودداری کرد.
بهتر است در مصرف این محصولات حتما سبزیجات و میوهجات در کنار آنها در تغذیه خود داشـتـه بـاشـید تا از خواص ضدسرطانی آنها بهرهمند شوید.
لادن هومند
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با جام جم آنلاین:
علی برکه از رهبران حماس در گفتوگو با «جامجم»:
گفتوگوی «جامجم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر
یک کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با جام جم آنلاین:
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد