راز سر به مهر کارگاه کوچک بوم‌سازی

هفته آینده قرار است شانزدهمین جشنواره بین‌المللی هنر جوان در گرگان برگزار شود. جشنواره‌ای که با هیجان زیادی قرار است بخش زیادی از هنرمندان جوان جهان را به این گوشه بکشاند و البته بومی را نقش کنند که نشان از همدلی هنرمندان جوان سراسر دنیا دارد.
کد خبر: ۲۶۴۰۴۶

هر روزه جشنواره‌های متعددی در شهر‌های مختلف کشورمان برگزار می‌شود که صرف‌نظر از نوع برگزاری‌شان نکته‌ای نهفته در دل خویش دارد که اگر برگزارکنندگان این جشنواره‌های هنری به آن توجه کنند شاید بسیاری از مشکلات ما در زمینه پویایی اقتصاد هنر مرتفع شود.

نکته‌ای که همان نقطه عطف برگزاری رویداد‌های هنر در پایتخت و شهر‌های دیگر کشور است. چرخیدن اقتصاد هنری و حتی غیر هنری که باید مجریان امر در برگزاری هر جشنواره هنری به آن توجه کنند. بحث تمرکززدایی فعالیت‌های هنری از پایتخت یک اتفاق خوب است که چندی است از سوی مرکز هنرهای تجسمی ارشاد دنبال می‌شود.

اتفاقی که باید جدی گرفته شود. هم از سوی هنرمندان و هم از سوی متولیان امر که به دنبال تمرکززدایی هستند، اما باید به این نکته نیز توجه داشت که تنها بخشی از تمرکززدایی تزریق پول به شهر‌های غیرپایتخت است و بخش دیگر آن برمی‌گردد به راه افتادن چرخه هنرهای تجسمی در مقصد.

نگاه کنید که برگزاری یک رویداد هنری مانند همین جشنواره بین‌المللی هنر جوان به چه میزان می‌تواند تاثیر مستقیم و حتی غیرمستقیم در اقتصاد شهری مانند گرگان داشته باشد. همین‌که اکنون کارگاه‌های کوچک محلی ساخت بوم نقاشی در شهر گرگان و به طور کامل استان گلستان از هم‌اکنون در تکاپو افتاده‌اند تا مقدمات خلق یک اثر هنری را در این شهر با ساختن بوم‌های بیشتر نقاشی ایجاد کنند هم چرخه اقتصاد هنری را در شهر کوچکی مثل گرگان به راه می‌اندازد و هم باعث می‌شود که بحث تمرکززدایی از فعالیت‌های هنری از پایتخت تنها در حد یک شعار باقی نماند.

حال حساب کنید که اگر بخواهد این جشنواره هر ساله در این شهر برگزار شود فکر نمی‌کنید که آن کارگاه کوچک سال بعد ترش تابلوی بزرگ‌تری را بر سر خویش می‌آویزد و آن‌وقت دیگر چه می‌خواهیم. همین می‌شود آغاز چرخش اقتصاد هنری.

این موضوع هم در جای خود بماند که در رویداد‌هایی این‌گونه چندین هنرمند نوجوان با دیدن حضور هنرمندان آن‌هم از نزدیک و در شهرشان که شاید سال‌ها این انبوه هنرمند را نمی‌توانستند در کنار هم ببینند، چگونه به هنر علاقه‌مند شده و شاید نسل آینده هنر ایران را تشکیل خواهند داد. این یک واقعیت است که برگزاری جشنواره‌های هنری در شهرستان‌های دیگر کشورمان باید کارکردی بیشتر از برگزاری صرف داشته باشند. بدون تعارف باید گفت شاید چرخیدن چرخ کلان اقتصاد هنر ایران شاید نیاز به حرکتی کند، اما رو به جلو در زمینه پویایی چرخه اقتصاد هنر در شهرستان‌های ایران داشته باشد.

مهدی نورعلیشاهی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها