جورج میچل در بیت‌المقدس از نتانیاهو خواست شهرک‌سازی را متوقف کند

تلاش برای احیای روند سازش

گروه بین‌الملل:جورج میچل، نماینده ویژه دولت آمریکا که سفرش به خاورمیانه را از روز سه‌شنبه با دیدار از سرزمین‌های اشغالی شروع کرده بود روز گذشته برای ملاقات با محمود عباس،‌ رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی به رام‌الله در کرانه باختری رود اردن رفت. به گزارش شبکه خبری الجزیره، میچل هدف از این سفر را فعال کردن روند صلح اسرائیل و فلسطینیان اعلام کرده و در دیدارهایش با مقامات رژیم صهیونیستی و طرف فلسطینی آنان را به پیگیری فوری پروسه صلح خاورمیانه فراخواند.
کد خبر: ۲۵۹۰۹۷

میچل در بیت‌المقدس با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی ملاقات کرد و یک بار دیگر خواستار توقف گسترش شهرک‌های صهیونیست‌نشین در کرانه باختری شد.

او در این ملاقات که در آستانه اعلام سیاست دولت نتانیاهو در قبال روند صلح طی نطقی در روز یکشنبه آینده انجام شد بر خلاف دفعات قبل با پافشاری طرف صهیونیست بر ادامه شهرک‌سازی و مخالفت با تشکیل کشور مستقل فلسطین مواجه نشد.

میچل در بیت‌المقدس تاکید کرد: آمریکا تاسیس یک کشور فلسطینی را تنها راه حل سیاسی پایدار برای مناقشه‌ای می‌داند که دهه‌هاست ادامه دارد. او که روز دوشنبه این هفته در نشست افتتاحیه کنفرانس کمک دهندگان بین‌المللی به فلسطینی‌ها در اسلو- پایتخت نروژ - شرکت کرده بود تاکید کرد برای تاسیس سریع یک کشور مستقل و پایدار فلسطینی، ایجاد نهادها و فراهم آوردن توانایی‌های اداره دولت برای فلسطینی‌ها لازم و مهم است.

پیش از او باراک اوباما، رئیس‌جمهور ایالات‌متحده هم در جریان سخنرانی اخیرش در قاهره، پایتخت مصر تصریح کرد در حالی که پیوندهای آمریکا با اسرائیل ناگسستنی است ولی مصیبت فلسطینیان «غیرقابل تحمل» است و اسرائیل باید حق موجودیت فلسطین را بپذیرد.

میچل در بیت‌المقدس و رام‌الله از دو طرف خواست به تعهدات خود در قبال پروسه صلح پای‌بند باشند. او‌مذمت خشونت از سوی فلسطینی‌ها و توقف شهرک‌سازی را سنگ‌بنای احیای روند صلح در خاورمیانه توصیف کرد.

موضع فتح

صائب عریقات، مذاکره‌کننده ارشد فلسطینی‌ها روز گذشته تصریح کرد فلسطینی‌ها آماده اجرای سهم خود برای پیگیری روند صلح هستند.

عریقات با اعلام این که شرط تحقق صلح در خاورمیانه اقداماتی چون رفع حصر غزه،‌ برچیدن پست‌های ایست و بازرسی در کرانه‌باختری و توقف شهرک‌سازی است از دولت آمریکا خواست برای واداشتن اسرائیل به انجام تعهداتش در این زمینه وارد عمل شود.

تنش در روابط واشنگتن  تل‌آویو

مقاومت نتانیاهو در پذیرش خواسته آمریکا برای تشکیل کشور مستقل فلسطین به بروز مناقشه در روابط دو طرف ختم شده است.

میچل پس از دیدار اخیرش از کرانه‌باختری و رژیم‌صهیونیستی که چهارمین سفر او به منطقه تلقی می‌شود. امروز راهی بیروت‌ -پایتخت لبنان- شده و فردا برای رایزنی با مقامات سوری به دمشق، پایتخت این کشور می‌رود تا به تلاش‌های خود برای احیای پروسه صلح ابعاد گسترده‌تری بدهد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها