رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: صنایع دستی و هنرهای سنتی ما جلوه مهم و تعیین کننده زندگی و هویت، باور، آرمان و تصویری از روح انسانی ما است.
کد خبر: ۲۵۸۲۹۴
به گزارش ایرنا، "اسفندیار رحیم مشایی" در مراسم گرامی داشت روز جهانی صنایع دستی اظهار داشت: صنایع دستی تنها یک شغل نیست بلکه نمایشی از زنده بودن ملت ماست که می تواند تصویری روشن از آرمان، علم، قدرت، خلاقیت و عشق ما را به جهانیان معرفی کند.
وی افزود: صنایع دستی میراث معنوی ما را در طول تاریخ از گزند مرگ نگاه داشته و یک جریان فراگیر هنری، علمی و فنی در همه زمینه هاست.
معاون رییس جمهوری به لزوم حمایت از صنایع دستی اشاره کردو گفت: حمایت از این دسته از صنایع می تواند، اشتغال، خودکفایی خانواده ها، ممانعت از مهاجرت ها، رونق گردشگری و ارزش دهی به میراث فرهنگی را به دنبال داشته باشد.
مشایی افزود: حرکت خوبی برای احیای صنایع دستی آغاز شده است و امیدواریم که شیب نزولی رسمی و گمرکی صادرات صنایع دستی که در سال گذشته کنترل شد، سیر صعودی خود را ادامه دهد.
وی به رشد صادرات صنایع دستی از طریق گردشگری اشاره کرد و گفت: رضد صادرات از این طریق نیز روبه گسترش است زیرا گردشگری ما رو به توسعه است و در این زمینه از نظر ساختاری برنامه ریزی هایی آغاز شده است.
مشایی افزود: 16 درصد رشد گردشگری داخلی و خارجی داشته ایم و قرار است برای افزایش این نرخ در داخل کشور و در 50 شهر مهم دنیا با همکاری بخش خصوصی، نمایشگاه های دایمی صنایع دستی راه اندازی تا در نهایت به رشد و ارتقای صنایع دستی منتهی شود.
وی ادامه داد: طبق مصوبات سفرهای استانی رییس جمهوری نیز در همه استان های کشور شهرک ها و بازارچه های صنایع دستی با پشتیبانی دولت و تصدی بخش خصوصی و همکاری شهرداری ها و بخش داری ها راه اندازی خواهد شد.
رییس سازمان میراث فرهنگی به لزوم توجه بیشتر به بازار و زمینه فروش صنایع دستی اشاره کردو گفت: تولید صنایع دستی ما نباید دغدغه بازار فروش داشته باشد این کار خلاقیت را در تولید صنایع دستی کور می کند.
وی افزود: ما نخبگان زیادی در حوزه صنایع دستی داریم که لازم است برای ادامه راه آنان به بیمه هنرمندان توجه شود و به صورت قانوی در مجلس مورد تصویب قرار گیرد تا فرزندان آنان به ادامه راه پدرانشان امیدوار باشند.
رییس سازمان میراث فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود به هجمه هایی که به ملت ایران می شود، اشاره کرد و گفت: علت این هجمه ها این است که ملت ایران در بیداری ملت های جهان تاثیرگذار است و آنها نگران این هستند که ایران آبرویی برایشان در دنیا باقی نگذارد.
وی افزود: مشکل ایران مشتی قدرت طلب ستمکار است که روزگار آنان بر بستر ناسالم و ستم می گذرد و گسترش عدالت و دادن فرصت ها به ملت ها در دنیا بساط آنان را برهم می زند.
مشایی ادامه داد: ما تاکنون 26 همایش بزرگ را با حضور ایرانیان در جهان برپا کردیم این درحالی است که پیش از این از ترس فشارهای سنگین تبلیغات روانی هویت ایرانی خود را مخفی می کردیم اما امروز آشکارا نام ایران و هویت ایرانی خود را فاش و به آن افتخار می کنیم.
"افشار سیستانی" استاد دانشگاه نیز در این مراسم گفت: ایران از روزگاران کهن خاستگاه هنر و فرهنگ انسانی بوده اما امروز چنان سهم ایران را در پدید آمدن دانش و فرهنگ جهان کم جلوه می دهند که گویی سیاستی درپشت آن پنهان شده است و این نشان دهنده کم خود ماست.
وی افزود: هنر در صنعت ایرانی افزون بر کارکرد سازنده آن وسیله است برای بیان آیین ها و نگرش های ایران و به گسترش صادرات غیرنفتی، مبارزه با یورش فرهنگی، افزایش بازارکار و انتقال فرهنگ ایرانی می انجامد.
روز جهانی میراث فرهنگی امروز 20 خردادماه مصادف با 10 ژوئن همراه با تجلیل از هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی و هنرهای سنتی با حضور جمعی از مقامات کشوری و هنرمندان و دست اندرکاران صنایع دستی در محل اجلاس سران کشورهای اسلامی گرامی داشته شد.