در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
کشور بلژیک از آغاز جنگ اعلام بی طرفی کرده بود و مردم بلژیک تصور می کردند در پناه سیاست بی طرفی می توانند از بلایای این جنگ خانمانسوز و خونین در امان بمانند.
اما هزاران سرباز ورماخت ، ارتش آلمان و نیروی زرهی آن به سرعت سراسر خاک بلژیک را تصرف کرده و به سوی مرزهای فرانسه پیشروی کردند.
در جریان چند روز بین 8 تا 10 میلیون بلژیکی و فرانسوی زیر آتش توپخانه و بمباران نیروی هوایی آلمان آواره جاده ها شدند و با فرار به سوی جنوب تلاش می کردند ، پناهگاهی را بیابند.
هواپیماهای آلمانی با به صدا درآوردن آژیرهای خود که لقب «شیپورهای اریحا» را داشتند به سوی موج آوارگان بخت برگشته شیرجه رفته و آنها را به مسلسل می بستند.
در عین حال ارتش آلمان با هجوم همه جانبه کشور کوچک هلند را نیز اشغال کرد.ویلهلمینا ملکه هلند روز 14 مه 1940 به لندن پناهنده شد و روز بعد یعنی 15 مه ارتش هلند تسلیم گردید.
در بلژیک هرگونه مقاومتی بی فایده بود و حتی نیروهای بریتانیایی و فرانسوی نیز از این کشور عقب نشینی کرده و به داخل خاک فرانسه رفته بودند.
لئوپولد سوم پادشاه بلژیک که کشورش را ترک نکرده بود ، فرمان تسلیم ارتش بلژیک را در شب 27 مه امضا کرد.
به این ترتیب ، در روز 10 مه سال 1940 میلادی در حالی که فقط 7 ماه از آغاز جنگ جهانی دوم می گذشت ارتش آلمان نازی به فرمان هیتلر جبهه متفقین را می شکافد و کشورهای بلژیک و هلند را تصرف می کند.
ده ها هزار نفر از مردم این 2 کشور کوچک در نخستین روزهای حمله آلمان نازی بر اثر بمباران سنگین شهرها کشته می شوند.پس از این 2 کشور نوبت فرانسه می رسد که ظرف مدت کوتاهی به اشغال نازی ها درآید.
بهرام افتخاری
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
گزارش «جامجم» درباره دستاوردهای زبان فارسی در گفتوگو با برخی از چهرههای ادب معاصر
معاون وزیر بهداشت: