مدیر کل آژانس بین المللى انرژى اتمى:

فناوری هسته ای حق ایران است

محمد البرادعى مدیر کل آژانس بین المللى انرژى اتمى با تاکید بر حق مسلم همه کشورهاى عضو «ان پى تى» در استفاده صلح آمیز از انرژى هسته اى گفت : این حق ایران است که از این فناورى برخوردار باشد.
کد خبر: ۲۴۶۷۱۲

به گزارش واحد مرکزی خبر ، مدیر کل آژانس بین المللى انرژى اتمى در مصاحبه مطبوعاتى با خبرنگاران داخلى و خارجى در حاشیه «همایش بین المللى انرژى هسته اى در قرن 21» در پکن افزود: باید با دیپلماسى و گفتگو درپی حل مساله هسته اى ایران باشیم و حق ایران را در داشتن انرژى هسته‌اى بپذیریم.

وى گفت: سلب حق کشورى از امکانات روز جهان نه تنها مسئله اى را حل نمى کند بلکه اصل گفتمان را خدشه دار مى کند و نتیجه‌اى بدست نمى آید.

مدیر کل آژانس بین المللى انرژى اتمى باردیگر بر ایجاد محیط جدید براى گفتگو با ایران تاکید کرد و افزود : با توجه به لحن خوب ایرانیها ، نباید به اصل گفتمان خدشه وارد کرد. قبلا نیز گفته ام که امریکا باید نخستین گام را بردارد و سپس ایران اقدام کند.

وى با اشاره به این که هیچ راه حلى جز گفتگو وجود ندارد ، تاکید کرد: نباید براى حل این مساله از زور استفاده کنیم.

مدیر کل آژانس بین المللى انرژى اتمى بار دیگر با اشاره به نقش کلیدى و تاثیر گذار ایران در منطقه خاورمیانه گفت: ایران کشور بزرگى است و با نزدیکى با ایران مى توانیم پیشرفتهایى در منطقه حاصل کنیم.

محمد البرادعى در سخنانى به مناسبت گشایش کنفرانس انرژى هسته اى در پکن ، باهشدار در خصوص پیامدهاى خطرناک اشاعه تسلیحات هسته اى گفت‌: بیم آن مى رود اشتیاق فزاینده کشورهاى جهان به کاربرد انرژى هسته اى ، در نهایت به خطراتى در رابطه با توسعه نا امن این فناورى و اشاعه تسلیحات هسته اى منجر شود.

وى افزود: بسیارى از کشورهاى جهان هم اکنون با توجه به بحران کمبود انرژى و نگرانیها در خصوص گرم شدن کره زمین ، موضوع کاربرد انرژى هسته اى را در دست بررسى دارند ولى در برخى کشورها شاهد ترکیبى نگران کننده از کاربرد راکتورهاى قدیمى و فرسوده ، فعالیتهاى هسته اى فاقد مدیریت مطلوب و بدون تامین هزینه هاى مالى لازم و نیز مقررات و قوانین ضعیف و ناکارآمد هستیم.باید به این وضعیت به سرعت رسیدگى شود.

کنفرانس سه روزه بررسى آینده انرژى هسته اى ، با حمایت و نظارت آژانس بین المللى انرژى اتمى و با شرکت وزیران انرژى یا نمایندگان بیش از شصت کشور جهان از امروز در پکن گشایش یافت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها